שווקים בארץ -

אילה56

New member
שווקים בארץ -

משהו שכתבתי לפני כחודש בערך, ומוגש במתנה לפורום החדש: אפשר לפתוח לינק חדש כאן בפורום - לכל שוק, וכל אחד יכתוב את כל מה שהוא חושב/יודע/ממליץ/מרגיש/מצפה/ מהשוק הספציפי: =========== "שוק זה שוק, זה שוק, על ניחוחותיו, על אנשיו, על הרעש והצעקות. מאפיינים אלו מאפיינים כמעט כל שוק. ובכל זאת לכל שוק - יש את המאפיין הייחודי לו. אני מאד אוהבת לטייל בשוק הכרמל. בתחילה שגרנו במרכז, היה לנו נוהג לנסוע לפחות אחת לשבועיים לשוק הכרמל. עכשיו כבר הפחתנו בנסיעות ובביקורים. השבוע נסענו לשוק טירה, ליד הבית. (וזה רק אחרי שהרגשתי מספיק בטוחה- מבחינה בטחונית כמובן) כשהתקרבנו לטירה נעצרנו בפקק ארוך. מסתבר שכמעט `כל עם ישראל` נוסעים לקניות בשוק טירה ביום שבת בבוקר. הגענו לשוק - ודבר ראשון נתקלנו בזיתים - עכשיו עונת המסיק ואפשר למצוא זיתים בשפע לכבישה עצמית. התגברנו על ההתלהבות ורשמנו לעצמנו לקנות בסוף הסיבוב. המשכנו לתוך השוק. ושם התחילה החגיגה. אני אוהבת לקנות. לא משנה מה העיקר לקנות. בעלי אומר שאם במכירה פומבית לא יישאר כלום, אז אני אקנה את הטפטים שעל הקירות. השוק הזה - שוק טירה, מתאפיין בעיקר בכלי בית. כל דוכן שני, כלי בית. כוסות כלי בית, הכל למטבח. לא משנה שהרבה פריטים לא הייתי מכניסה לבית, אבל מהמעט שכן אפשר לקחת, זה בסדר. שוק הכרמל למשל, זה למי שרוצה פירות וירקות טריים, ובעיקר כל מחלקת הירוקים. גם בגדים, אבל בשבילי שוק הכרמל זה יותר פירות וירקות. שוק ראש העין, זה שוק של בגדים. ממש תצוגת אופנה מהלכת. אני לא מתה על לקנות בגדים בשוק, חוץ מזה שעושים כמעט הכל במידות קטנות, אבל את רוב הבגדים שתלויים על הקולבים אפשר לראות על הבנות שמסתובבות בשוק, והמראה יפה ומלבב. שוק באר-שבע, בשבילי זה תבלינים וכמובן שגם פירות וירקות. השוק הבדואי - שלל רב של כלים, בגדים, חפצי קישוט ונוי אותנטיים שלעיני, לראותם בלבד. אולי מתלהבים בהתחלה אבל אין ממש מה לעשות עם הדברים אח"כ בבית. גם באילת היה לנו שוק. שוק `רמלה-לוד` שהגיע לעיר אחת לשבוע. שם אהבתי לטייל בחורף - כי יש שמש נעימה שמחממת לקנות בעיקר ירוקים - פטרוזיליה, כוסברה, נענע, ורשאד בחורף. השוק שעכשיו קל"ב - שוק כפר-סבא, שוק קטנטן. לא אוהבת לקנות בו. בעיקר בגלל המחירים. בשבילי שוק צריך להיות זול ואם המחירים אותו דבר כמו בסופר, אני אעדיף לקנות בסופר. גם שם ביקרתי פעם או פעמיים בעיקר בשביל הירוקים ופעמיים בשביל דגים. בביקור בטירה, נזכרתי בביקור בשוק בליון - צרפת. לא יודעת למה נזכרתי באותו ביקור, אולי בגלל שפתאום יכולתי לעשות השוואה בין כמה וכמה שווקים. אז יצאנו מהשוק עם כוסות, ועוד כוסות, מגשים, קערות אכסון מפיירקס צבעוני, מראה, קצת פירות חבושים וזיתים. הזיתים כבר כמה ימים במים לפני שהם הולכים לקבל טעמים מיוחדים."

שוק עושה לי תמיד טוב על הלב

ואני פריקית של שוק מחנה יהודה בירושלים זה השוק שלי , ולא מחליפה אותו
יש גם את שוק העיר העתיקה בירושלים שהוא חוויה בפני עצמה כאשר אין בעיות בטחוניות . ושוק שלא שייך לארץ ונמצא באמסטרדם ...
חוויה אמיתית לבקר בשוק שלהם , ניחוחות של דגי ים טריים כל מיני דברים שלמעולם לר איתי והרינג טרי טרי ומיוחד יו , עשית אותי רעבה על הבוקר

lori1230

New member
השוק בטירה עוד קיים?

מזמן לא נסעתי לפחות כמה שנים טובות. יו הזכרת לי נשכחות. איך בא לי לנסוע בשבת הקרובה. אז יש עדיין בטירה? ותודה על הכתוב.

דורי56

New member
שווקים

לפני מספר שבועות הזכרתי את השוק השבועי באשדוד (בימי רבעי) שוק מקסים המון צבעים ריחות וכמובן רעש כיפי. ליד השוק יש שוק פשפשים עם דברים מענינים בעלי חנויות לעתיקות באים ב 4 בבוקר כדי לקנות את הדברים הטובים(כל קראתי במקום שלנו).

למעלה