שוחחתי היום עם ידידה טרנסית

שוחחתי היום עם ידידה טרנסית

שהחלה לקחת הורמונים תקופה של כמה שבועות והפסיקה (והיא השניה לאחרונה שהתחילה והפסיקה)

אמרה לי שלא יכלה עם תופעות לוואי.. כגון דיכאון , כאבי ראש חזקים ,בחילות בלתי נסבלות.

האומנם יכול להיות עד כדי כך ולאורך זמן ? ברור לי שיש תופעות לוואי, ואפילו כאלה מאוד מובחנות (לקחתי בעבר תרופות קבועות מכל מיני סוגים ואני מכירה תקופות הסתגלות ותופעות לוואי חזקות)

ניסיתי לומר לה שקשה לי להאמין שזה אמור להיות ככה (פרט אולי לתקופת הסתגלות שבטח לא נמשכת שבועות) , ולא ברמה בלתי נסבלת.. אולי זה המינון ואפשר פשוט לעבור את התהליך תוך כדי לקיחת מינונים יותר נמוכים ?

מעניין אותי לשמוע מניסיונכן

orald

New member
...

דכאון- יכול להיות האנדרוקור(חוסם טסטוסטרון), ידוע שגורם לדיכאון.

"כאבי ראש חזקים ,בחילות בלתי נסבלות"- נשמע כמו תופעות לוואי ידועות של דיאנה35 ודומותיה, שהם כדורים למניעת היריון ומשתמשים באתניל אסטרדיול הלא מומלץ שעדיין ניתן כמרשם ראשוני בד"כ ע"י רופאים חסרי הבנה או ניסיון.
כאבי ראש ובחילות, "על השעון" בצורה קבועה לאחר לקיחת דיאנה35, הן בדיוק תופעות הלוואי שאני זוכרת מתחילת התהליך.

תודה . ממש התפלאתי

שהיא תארה את זה דרמטי כל כך .

נכון שיש תרופות שקשה להסתגל אליהן...זה ידוע בודאות.

אבל לא נשמע סביר שהתהליך המקובל הוא שלאורך שבועות התחושות הן כאלה דרמטיות וטרנסיות "סובלות" אותן ...

חבל לי שהיא הפסיקה בגלל זה ...ניסיתי לומר לה שתנסה להתייעץ שוב...הרי יש סוגי שונים של תרופות.. מינונים שונים.

בכל מקרה, גם אם היו לי מחשבות על התהליך ...דברים כאלה מורידים לי.

לא חזקה מספיק כרגע להתמודד בנוסף להכל עם פטישים בראש, דיכאון שלא בשליטה ובחילות של מחלת ים.

orald

New member
יש כל מיני תופעות שעלולות להיות...

מה שכן, תכשירים עם אתניל אסטרדיול כדוגמת דיאנה35 ידועים כגורמים לזה, אבל כל אחת והגוף שלה.

טלייי1988

New member
הינה ד"ר אורלאד שוב מייעצת אז מה כן מומלץ

ד"ר אורלאד לקחת אסטרופם שזה הכי חלש כמו שאת עושה ? ולא עושה שום שינוי? למה את ישר מזכירה דיאנה? הינה אמרה לך שזה מדיאנה אולי היא לוקחת אסטרופם או פרוגינובה למה את ישר קובעת שזה מדיאנה מה פתאום נהיית רוקחת פתאום חחחח

lily kane

New member
אז את כועסת

כי היא מייעצת מהניסיון האישי שלה
...זה לא מה שלרוב עושים בפורם?

orald

New member
מזכירה דיאנה כי זה נפוץ כמרשם ראשוני...

והיא מכילה אתניל אסטרדיול שהוכח מחקרית, ע"י אנשים שיש להם תארים בתחומי הרפואה(דהיינו, דוקטורים, כמו שאת אוהבת), ונאסר עקב זאת לשימוש במספר ארצות, כבעל השפעות רעות על הגוף.

לא אמרתי שזה מדיאנה, לא אמרתי ממה זה למען האמת, אם היית טורחת לקרוא מה כתבתי.
מה שכן אמרתי, שיש חומרים, כדוגמת דיאנה35, שידועים כגורמים תופעות כאלו, והוספתי מניסיוני האישי, כי זה נשמע בדיוק כמו מה שעברתי ממש בהתחלה כשהייתי למשך חודש על דיאנה35.

צופה121

New member
לפחות מהנסיון שלי... אני התחלתי (ועדיין) עם

דקפפטיל (תואם זולדקס) כחוסם T, ואטרופם.
שום תופעות לוואי "לא רצויה" (כמו אלו שציינת וכדומה). אבל ממש שום כלום (כולל לא השמנה שהזהירו אותי מפניה).
כך שלמי שאנדרוקור בעייתי - יש חלופות אחרות (כולל בכדורים כמו אלדוספירון)

orald

New member
יש אלדוספירון...

הבעיה שיש לו תופעת לוואי של חומר משתן(גורם להשתנת יתר).
מניסיון אישי הבעיה שלי איתו הייתה שהכדורים ענקיים וקשים לבליעה ומרחו עליהם משהו בטעם מנטה מזעזע(יכול להיות שזו תרופה גנרית אחרת ולא המותג "אלדוספירון" ספציפית, אולי זה היה אלדקטון או משהו כזה, אני לא זוכרת).

צופה121

New member
אגב, היום את עדיין נוטלת חוסם?

(או שאת כבר לא צריכה
)ואם כן מה?

למעלה