שוטטתי לתומי ב- google local

rdan

New member
שוטטתי לתומי ב- google local

בארה"ב, ניתן למצוא תמונות לוין ברזולוציה נהדרת, אבל לשאלתי: החלק הצפון מערבי של אוקלהומה הוא בצורת מלבן שמשך את תשומת לבי. כשמגדילים אותו ניתן לראות שדות חקלאיים עגולים שמכסים את כל השטח ומדובר בשטח של לפחות 20,000 מייל רבוע. במדינת וושינגטון, במרכזה, ניתן לראות אותו סוג של שדות. מישהו יודע את ההסבר לקטע הזה?
 
שדות עגולים

זה לא דבר יוצא דופן ומקובל בהרבה מקומות, אפילו בארץ אם כי לא באופן נרחב. המפורסם שלנו נמצא ממש ע"י צומת כ"ח מעט לפני קרית שמונה ויש תצפית מעולה כשעולים לרכס, למשל ממצודת ישע. מה הסיבה לשימוש בשדה עגול? לא יודעת בוודאות.אם אמצא תמונה יפה של השדה הנ"ל אשמח להוסיף. כשטסתי מעל דרום אפריקה זכיתי לראות את המראה הזה במו עייני ואין ספק שזה מדהים ממבט מלמעלה.
אנסה לברר אם יש סיבה .
 
תוספת

כמו שחשבתי וגם "פו" אמר לי, אחת הסיבות, לא ברור אם העיקרית או היחידה היא שיטת ההשקיה של קו השקיה אורכי הנע על ציר בתנועה סיבובית.(כמו מחוג שעון). יתכן שתנועה סיבובית זו פחות בעייתית מאשר קוי ההשקיה שנעו לאורך השדות על גלגלים. אני יכולה לשער שתנועה כזו (אורכית) יותר קשה לגלגלים ויתכנו בעיות עבירות בבוץ למשל. זו רק השערה בינתיים.כמו כן יש צורך בפריסת צינורות ואיסופם, לעומת שיטת הציר בה הפריסה היא חד פעמית וקבועה.
 

rdan

New member
זה מאד מעניין אבל קשה לביצוע.

לגבי השקייה, מדדתי את רדיוס העיגולים, בהנחה שקנה המידה הוא נכון, רדיוס הקטנים הוא כשלש מאות מטר והגדולים יותר מ- שש מאות מטר. כמו כן אני לא מקנא בטרקטוריסט שצריך כל היום להיסתובב בעיגולים כאלה. בנוסף, ישנו בזבוז גדול של שטח לא מעובד בין העיגולים, מה שקטן הרבה יותר בצורות גיאומטריות אחרות. יש לך מקורות נוספים לשאול אותם? חיפשתי איזה פורום של חקלאים אך לא מצאתי.
 
לא קשה

אין שום בעיה עם ההשקיה הסיבובית הזו, לדעתי כמו שהסברתי זה אפילו יותר קל מהשקיה שנוסעת לאורך השדה ואני מדגישה, ההשוואה היא על קוי השקיה עליונים ולא פריסה על הקרקע. במקרה ה " מחוגה" נראה לי פשוט יותר לתפעול. לגבי בזבוז השטח, גם אני חשבתי על זה, לא יודעת בדיוק מה הפתרון, בטוחה שיש איזה הסבר.ננסה למצוא.
 

walter331

New member
תוכל למצוא הסבר בBBS של googleearth

http://bbs.keyhole.com/ubb/showflat.php/Cat/0/Number/233262/an/0/page/0/vc/1 אם תתמקד באיזור חצי האי ערב תראה ששיטת ת ההשקיה הסיבובית הזו נפוצה גם שם.
 

עוזי ק

New member
מייעל את העיבוד ומבזבז

המון שטח, אז מתאים במיוחד לאמריקאים. נוסף להשקייה כפי שצויין על ידי קו נוע עם ציר מרכזי. גם הטרקטורים וכל כלי העיבוד עובדים ברצף אחד על כל השדה, בלי להרים את הכלי, להסתובב בסוף שורה וביזבוזי זמן דומים. יש גם התפתחות של הרבה עיבודים אוטוטיים לגמרי שמבוססים על משדר מרכזי + מחשב בכלי שכל מה שהוא צריך זה להגדיל רדיוס בכל סיבוב.
 
תמונה

מבדיקה יותר מדוייקת של מה שקורה בשטח, נראה כי לא תמיד השטח הסמוך מבוזבז אלא מנוצל גם כן כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת (מקווה שאצליח להעלות).
 
למעלה