שוטפה.

שוטפה.

כמו שהבנתן, או שלא, אני בדילמה על שותפה שלא שוטפת.

למי שלא יודעת, או לא זוכרת, התגייסתי בשעה טובה לפני שבועיים, אחרי מסכת ייסורים של שנה וחצי מול תא מתנדבים.
כןכן, אני מתנדבת.

בקיצור אחרי שבחרתי לעצמי בסיס ותפקיד וקצת השתרשתי שם, החלטתי להתחיל להשקיע באיך החדר שלי במגורים יראה, כי אחרי הכל יש לי שנתיים להעביר שם..
והנה הבעיה - השותפה שלי ממש ממש ממש ממש לא כזאת.
היא גרה בחדר הזה חודש וחצי לפני שהגעתי, ולא הזיזה דבר ממקומו.

בחדר לפניה גרה אחת שעזבה, והיא פשוט לא נגעה בדברים!
הקודמת השאירה נעליים- הנוכחת לא הזיזה מהמדף.
הקודמת השאירה בתוך הארון תיק רחצה - הנוכחית לא נגעה בו!!!!! הוא עוד תלוי!!!!!!

המדפים מטונפים, שכבת אבק בגובה רב כיסתה את המדפים, הארונות, הטלויזיה, החלונות
היא לא מנידה עפעף בשביל לנקות!!!!!!!
וזה גם לא מפריע לה!
היא אמרה:"לך מפריע, תנקי, לי זה לא מפריע אני לא מנקה"

איזה באסה זה חוסר שיתוף פעולה! חוסר אכפתיות! חוסר רצון בחדר נקי!

החדר עד אתמול היה מסריח מסריח מסריח מסריח, באמת!
העלה צחנה מטורפת במשב רוח הראשוני!
מזל שאני לפחות ישנה קרוב לחלון ככה שכל ערב לא הרחתי אלא את הרוח הקלילה שנושבת בחוץ...

התחלתי להרגיל אותה כל בוקר כשיוצאים, להשאיר את כל החלונות פתוחים כדי שיתאוורר... פשוט לא נורמלי!

באלי כל כך שיהיה לי חדר יפה כמו לבנות האחרות, חדר שאני ארצה להיות בו, שיהיה לי כיף!
שיהיה מקושט, שמריח טוב!

אבל לה לא אכפת וזה כל כך מוריד :(

אתמול בערב שטפנו את החדר, כי כל חמישי בבוקר יש מסדר נקיון קצר... ובבוקר גיליתי שהריח בא ממנה.. לא מהחדר ....
אוף.
לזה כבר אין פתרון....

ולא דיברתי גם על החוסר אכפתיות מעצמה... מראה חיצוני, ריח גוף, וכו'.... זה כבר נושא אחר ...

יהיה טוב........ :\

Maldini Girl

New member
על החוסר אכפתיות מעצמה אין לך מה לעשות

על החוסר אכפתיות מהחדר- בשביל זה יש מסדר ניקיון. כדי שגם אלו מבינינו שהם בלגאניסטים מעצבנים יהיו חייבים פעם בשבוע לפחות לנקות.
מעבר למסדר ניקיון, לא חושבת שתצליחי לשכנע אותה, ולכן יקירתי, עם כל הקושי שבדבר- זו המשימה שלך. אם החדר מזוהם במשך השבוע- באמת לנקות אותו, כדי שתוכלי גם לקשט אותו ולעשות אותו יפה וכמו שאת אוהבת.
אני מצטערת שאין לי משהו יותר מעודד להגיד.

אצלינו אנחנו 6 בנות בדירה בצבא ופשוט עשינו לוח תורנויות, כל שבוע זוג אחר מנקות. יש אחת שלא אוהבת לנקות, אבל מכיוון שזה עדיין האינטרס של הרוב, היא חייבת לנקות יחד איתנו. אם היינו רק שתי בנות, כשלי חשוב הניקיון ולה לא- לא חושבת שהיה הרבה מה לעשות.
מה שאת כן יכולה להחליט, זה שהיא לא משתמשת בשומדבר שלך עד שהיא עוזרת בנקיונות (כלים, אוכל, תכשירי ניקוי וכולי) אולי זה יעזור, אולי לא.

שיהיה בהצלחה.

המסדרי נקיון זה לא ככה....

לפני שלקחתי את העניןי לידיים עשיתי חלונות, ואבק מכל המדפים והארונות - עדיין עברנו מסדר נקיון....

זה מסדר חאפר, רק כדי לראות שהכל בסדר...

Maldini Girl

New member
תראי, בסדיר

שלא כמו בטירונות, אף אחד לא יגיד לך "מלוכלך פה, שעה ביציאה"
זה-איך אמרת- לברר שהכל תקין. את בחדר עם בחורה שפשוט "לא באותו ראש איתך" וזה חבל מאד, אבל אני לא חושבת שיש פיתרון קסמים, הלוואי שבנות אחרות פה יציעו פתרונות טובים יותר משלי.

ובקשר להיגיינה אישית...

זה שאןי לי מה לעשות עם זה - זה לא פייר

אני שותפה שלה לחדר וריחות גוף למיניהם זה לא לעניין, צריך להתחשב..

Maldini Girl

New member
אבל דוגרי, מה תעשי?

תלכי ותגידי לה "שמעי חומד, את ממש מסריחה?" אולי היא תגיד "יו, היא צודקת, איזה פאדיחות" ואולי יתפתח מזה ריב ממש מכוער ובסופו של יום את צריכה לישון איתה בחדר.

ketty the sheep

New member
לדבר עם המפקד/ת

בדרך כלל הם מתערבים בדברים האלו, במיוחד כשהחדר עוד שניה הופך לאיזה bio-hazard ומתחילות להתפתח קולוניות של חיידקים/פטריות/יצורים אחרים בפינות המוזנחות. זה כבר היגיינה בסיסית, לפני סדר ונקיון שמעבר.

למעלה