שוט-התעללות או דבר רצוי?

המממ, תלוי.

כמו דורבנות- השוט יכול לא להיות טוב ולהיפך, כן להיות טוב- הכל תלוי ברוכב ובאופן השימוש. השוט הוא דבר שימושי- עם זה אי אפשר להתווכח. אם הרוכב משתמש בשוט כמו שצריך- לא מכה מתי שלא צריך, ולא מכה בהפרזה, אז לדעתי אין בעיה עם השוט, וזה דבר רצוי. אבל זה כבר סוג של התעללות אם הרוכב לא יודע להשתמש בשוט וכל הזמן מכה בעיקר כשלא צריך ומכה הרבה.

favory

New member
../images/Emo3.gif

שוט זה בעצם אחד מהעזרים ברכיבה. אם הרוכב משתמש בו בחכמה ובמידת הצורך אין זו התעללות. השוט זה לא הדבר שמניע את הסוס וגורם לו ללכת קדימה, הוא כמו שאמרתי אחד מכל העזרים והוא יעיל מאוד. צריך להשתמש בו בחכמה ולא להגזים עם הפליקים . כל סוס למשל מגיב אחרת יש כאלה שמגיבים בחריפות ( באקים וכד' ) ויש כאלה שזה בכלל לא מזיז להם. בקיצור...זה ממש לא התעללות. אכן דבר רצוי

2eye

New member
תלוי בסוס.

יש סוסים שלא צריכים שוט עליהם. יש סוסים שמספיק שהם רק ירגישו דרך הישיבה שלך שיש לך שוט ביד. יש סוסים שצריך מידי פעם לתת להם איזו מכה קטנה. יש סוסים שצריך מדי פעם להזכיר להם שעם כל הכבוד, הם לא יכולים לעשות מה שבא להם. יש סוסים, שבלי שוט, הרוכב לא יכול לעשות עליהם כלום (יש אצלנו בחווה אחד כזה, שגם אם בשוט יהיה חשמל, הוא לא יזיז לסוס) כל סוס זה אחרת, אז אי אפשר ממש להגיד אם זה התעללות או דבר רצוי. כמובן שהכל במידה...

עדימ

New member
תלוי בסוס והרוכב

לדוגמא בלהב יש סוסה שמספיק שיחזיקו עליה שוט קצרצר והיא תזוז. מג'יק בלי שוט בכלל לא זז הבטטה. אפשר להסתפק בפשוט להחזיק ביד אבל לפעמים הוא צריך כזה סימן עם שוט אחרת הוא בכלל יעמוד ולא יזוז. ויש כאלה שקצת. שוב לי למשל יש רגליים חלשות אז אני נעזרת בשוט כדי ללמד את הסוס להקשיב לרגל שלי. ויש רוכבים שרק בועטים ומרביצים או מדריכים......(נזכרתי במחזה טראומטי)

ocean zd

New member
לדעתי זה תלוי בסיטואציה

ובאיך משתמשים בשוט.. כשאני משתמשת בשוט זה במקרה שבייב מחליט שבא לו לבוקק ...חח ואז אני אומרת לו לא! ואז הוא חוזר לעבוד נורמלי.. וגם.. זה לא הצלפה מטורפת.. זה קצת יותר מלגעת. וברוב האימונים אני עולה בלי שוט ואם אני מרגישה שאני צריכה אז דני נותנת לי.. יש גם רוכבים שאם הם לא משתמשים בשוט או בדורבן הסוס פשוט לא זז.. כאן גם לדעתי זה יכול להתחלק לשני חלקים.. או שבעיה של הרוכב ושלא ירכב על הסוס או מה שאני חושבת.. שיהיה שימוש קל בעזרים חיצוניים כמו דורבן או שוט אבל לא מוגזם.. ומתי שזה הופך להיות מוגזם אז... וברגע שזה מגיע להתעללות .. אז אז אז אז! בלאט.. חחח אז.. אממ... אני חושבת ששוט נחוץ.. תלוי מתי ,איך שמשתמשים..ולאיזו מטרה...

Blue Eyessss

New member
שזה בשימוש הנכון...../images/Emo47.gif

זה בסדר וזה רצוי וחשוב. ברגע שזה הופך לשימוש לא נכון והוצאת עצבים ואלימות וכאלה אז זה הופך להתעללות...

למעלה