"שוט זנב הפרה"

"שוט זנב הפרה"

היה הייתה ילדה ושמה אלברטין, שכל כך אהבה סיפורי אגדות, עד שחשבה שאלה סיפורים אמיתיים.
אחת האגדות האהובות עליה הייתה סיפור עם אפריקני בשם "שוט זנב הפרה", וזה הסיפור:
בקצה היער בליבריה היה כפר בשם קונדי, ובכפר הזה התגורר אדם בשם אוגלוסה.
בוקר אחד יצא אוגלוסה מכפרו כדי לצוד ובידו כלי נשק, ולא חזר. לאחר זמן מה האנשים הפסיקו לדבר עליו.
אבל בנו לא שכח. בכל יום הבן יצא אל השדות וקרא לאביו. בסופו של דבר יצאו הכפריים אל היערות ומצאו את עצמותיו של אוגלוסה. הם כיסו את העצמות בבגדיו ובכלי הנשק שלו.
אוגלוסה קם לתחייה.
כשחזר לכפר, אוגלוסה קלע שוט זנב פרה יפיפה. כולם רצו אותו וכולם טענו שהם ראויים לקבל אותו, כי הם מצאו את עצמותיו של אוגלוסה. אבל אוגלוסה נתן את השוט לבנו. "אתן אותו לאחד שקרא לי". אמר אוגלוסה.
מאז נהגו האנשים לומר: איש אינו מת עד שהוא נשכח.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
:) אהבתי את הסיפור והמסר..

&nbsp
אני מאחל לכולנו שיזכרו אותנו גם בחיים....לא רק אחרי:)

alice1803

New member
מהמם, זה מזכיר לי שאתמול ראיתי משהו בטלוויזיה

אתמול ראיתי תכנית בטלוויזיה, על מישהו שמת כבר מזמן, אבל עדיין מוצאים שירים שהוא כתב מלפני 20 שנה, ואנשים מתעניינים בשירים האלו, ונכתבו כל מיני לחנים על המילים שהוא כתב, אז אמרתי לאבא שלי אתה רואה? אף אחד לא מת באמת, הוא עדיין חי ומוציא שירים לאוויר העולם, וזה משהו שנורא מרגש אותי, ונוגע בי.
&nbsp
אותו אדם שכבר נעלם, החביא פה ושם כל מיני שירים וסיפורים שהוא כתב, כאילו הוא עדיין חי, ושהוא עדיין "עובד" מלמעלה.
&nbsp
רק לא פוגשים אותו באופן פיזי, וגם זה לא ממש בטוח, כי יש אנשים שנמצאים כאן בינינו, שקשורים באופן ישיר לאנרגיות של אותו האדם, רק בשביל להזכיר לנו אותו, או שהם דומים לו בכישרון, באישיות המיוחדת, אפילו במראה החיצוני הם דומים לאותו אדם שכבר מת לפני 20 ו 30 שנה.
מדהים בעיני, אבל רגיל מבחינה תפיסתית

למעלה