שוכרים - דיון פילוסופי

debby12

New member
מנהל
שוכרים - דיון פילוסופי

בעקבות דיון מעניין שהיה לי עם מישהי, תוהה:

אם השכנים שלכם היו מוכרים את הבית ובמקומם היו נכנסים שכנים שהם שוכרים (לא בעלים). האם הייתם מתבאסים? האם הייתם מתנהגים אל השכנים האלה אחרת מלשכנים בעלים (בנוסח "חבל על הזמן כי הם במילא זמניים")

האם התשובה היתה משתנה בהתאם לשאלה האם אתם עצמכם שוכרים או בעלים או בהתאם לשיעור השוכרים ברחוב מתוך כלל השכנים?

vinney

Well-known member
זה לא פילוסופי, יש דברים בהם זה חשוב

אם מדובר בענייני תחזוקה (למשל החלפת גדר משותפת, או תלונות על בית שנראה זוועה כי הוא מושכר ובעל הבית לא ביקר בו שנים), אז זה חשוב לדעת אם אלה שוכרים או לא ולמי לבוא עם הנושא.
&nbsp
בעינייני היום יום... למה זה משנה? בונים מערכת יחסים כמו עם כל השכנים האחרים. גם בעלים יכולים להחליט למכור ולעזוב (או להשכיר ולעזוב) בכל נקודת זמן. אולי לא מייד משאירים מפתחות מהבית אצל השכנים החדשים, אבל זה לא בדיוק משנה אם הם בעלים או לא, זה רק עניין של הכרות ואמינות.

danakama10

New member
לבית שלנו יש

2 שכנים. עד לאחרונה בשניהם גרו הבעלים. עם אחד מהם יש מערכת יחסים חברית, ועם אלו שמכרו לאחרונה היתה מערכת יחסים חביבה של שכנות. הקונה משכיר את הבית. כשהיתה בעיה עם הגדר המשותפת יצרתי קשר ישירות עם הבעלים (פגשתי אותו כששיפץ את הבית). עם השוכרים עצמם אין שום קשר, למרות שבאתי להגיד להם שלום וכשלא פתחו את הדלת (יש להם RING, כך שיכלו בפוטנציה לענות) השארתי מכתב ברכה עם הפרטים שלנו. הם לא טרחו להגיב למכתב, וכתוצאה מהנסיון המצומצם שלי - אני מעדיפה שהבית בבעלות ולא בשכירות.

KallaGLP

New member
אין הבדל. תלוי בהתנהגותם כשכנים בלי קשר אם בעלים או שוכרים.

למה שיהיה הבדל?

למעלה