שולחים ספאם דרך שם הדומיין שלי....

just speed

New member
שולחים ספאם דרך שם הדומיין שלי....

שלום, אני לא בקיא במושגים והגדרות בתחום המחשבים, אבל אנסה להסביר את עצמי. קניתי דומיין (.CO.IL) מאיגוד האינטרנט הישראלי. יש לי אותו כבר כ 5 שנים.. מדי שנתיים אני מחדש אותו. אין לי עדיין אתר אינטרנט, ואת הדואר אני שולח דרך ספק האינטרנט שלי או דרל וואלה. נרשמתי לשרות המספק DNS, וזה מאפשר לי לקבל את הדואר ששולחים אלי לכתובת [email protected] - ישירות לתא הדואר האלקטרוני שלי אצל ספק האינטרנט או בוואלה - תלוי איך אני מגדיר. לאחרונה שמתי לב ששולחים ספאם לאנשים שונים בעולם דרך כתובת הדוא"ל שלי (JUSTSPEED@***). איך מטפלים בזה? תודה

sh a ch a r

New member
מבחינה טכנולוגית

יש כמה טכנולוגיות שאמורות להקשות על ספאמרים לשלוח מייל שמזוייף להראות כאילו נשלח משם המתחם שלך. חשוב מאוד לציין לגבי הטכנולוגיות האלו שהן לא עובדות בצורה גורפת, אבל אם אתה לא משתמש בשם המתחם שלך כדי לשלוח מייל אף פעם, אז אמור להיות קל יחסית להתקין אותן. אני לא משפטן, כך שיותר קשה לי לענות על השאלה השניה. האם יש פה מקום לטעון להתחזות? ראוי לציין שגם אם כן, לא ברור שסמכות השיפוט על הספאמרים תאפשר לך לעשות משהו בנידון. שחר

just speed

New member
מתמקד

לאחרונה שמתי לב ששולחים ספאם לאנשים שונים בעולם דרך כתובת הדוא"ל שלי (JUSTSPEED@***). האם יכולים לבוא אליי בטענות? ומה אני אמור לעשות... תודה

הסכנה העיקרית

לדעתי היא שהכתובת שלך תכנס לכל מיני רשימות שחורות ויהיו שרתים שלא יקבלו ממך גם דוא"ל שאתה שולח. מבחינה משפטית, צריך כמובן להבחין בין מקבלי ספאם במדינות שיש להם חוקים האוסרים ספאם לבין מדינות שאין להם חוקים כאלה. היות ובישראל אין נכון להיום חוק האוסר ספאם (הדבר אמור להיות מוסדר בעתיד, במסגרת הצעת חוק הסחר האלקטרוני, אם וכאשר תהפוך לחוק) עילות התביעה די מוגבלות ויש בעיה לצד הנפגע להוכיח נזק. העניין די מורכב, כפי שאני ממליץ מידי פעם, כדאי לעשות חיפוש בגוגל ולקרוא את סיפורו של אמיר גנס, אדם שהתפרנס שנים מספאם, עד שגופים חזקים הכניעו אותו וגרמו לו להפסיק, תוך שימוש בכלים משפטיים, או ליתר דיוק תוך הפעלת עוצמה כלכלית באמצעים משפטיים. יש מדינות שבהם הספאם אסור ומהוונ גם עבירה, אבל כל עוד אתה לא נמצא פיזית בטריטוריה שלהם, כמעט בלתי אפשרי להביא אותך למשפט שם, כי על ספאם לא מסגירים. מה שאתה אמור לדעתי לעשות הוא להתיעץ עם גורמים מקצועיים כדי להקטין למינימום את התופעה. קשה לי להמליץ לך להשקיע משאבים באיתור אותם ספאמרים שמתלבשים על הכתובת שלך. זה עלול להיות יקר ולא להביא לשום תוצאה מעשית.

sh a ch a r

New member
לא כל כך

ז"א, ברור שיכולים לבוא אליך בטענות, אבל אף אחד רציני לא יעשה את זה. הסיבה היא שאתה לא הראשון ולא האחרון שעשו לו את זה, ועל כן לא ניתן להוכיח שאתה זה ששלח את הספאם רק בגלל ששם המתחם שלך הוא שמופיע בהודעה. אם זה כל מה שמטריד אותך, אז אין לך באמת מה לדאוג. בשם מתחם שלי השתמשו בצורה די מסיבית, ואף אחד לא בא אלי בטענות. כמו שאמרתי קודם, גם אם היו באים, אז מה? שחר

למעלה