שולחן החג

mumfor4

New member
שולחן החג

שנה טובה לכולם , אני כבר משעה מוקדמת במטבח
האמת אין לי יותר מדיי כי כבר כמה ימים שאני עושה כול פעם משהו קטן , ועד שכול האוכל יהיה מוכן ויהיו תמונות , בטח שיהיו
רציתי לשאול איך אתם מתכוננים , יש לכם טיפים לארגון נכון וחלוקה נכונה למספר הסועדים ומה בתפריט שלכם ?
כמו שכבר סיפרתי אנחנו עורכים סדר ראש השנה במתכונת מאוד חדשנית הפעם ואני נרגשת ומחזיקה אצבעות שנצליח שיהיה כייף , שהילדים יהנו , שאנחנו נמצא שפה משותפת ושהאוכל יהיה טעים
בתפריט שלי יש קבבים כבש ובקר , שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב דבש וטריאקי עם שומשום לבן , סלט מטבוחה במיקרוגל , סלט בורגול עשיר עם חמוציות והמון פטרוזיליה ואת הקינוח הבת שלי מכינה . הכנתי גם סיר של בצלים ממולאים בבורגול ובשר כבש ובקר ברוטב של רכז רימונים פעם ראשונה בחיי אני אספר לכם ואם מוצלח אעלה מתכונים .
שוב , רוצה לאחל לכול מי שהגיע עד כאן שנה טובה והמון התחלות ברוכות , בריאות והצלחה .
דורית
 
נשמע שהולכת להיות ארוחה טעימה -יאמי!


אני מתארחת ואחראית על הקינוחים:
הכנתי כבר מוס נוטלה, נשאר עוד להכין מיני סברינות , קייק פופ דבש טבול בשוקולד ועוד כל מיני דברים נחמדים כאלה

&nbsp
דווקא מאוד רוצה לשתף במה שהכנתי במהלך השבוע.
בשל הקיצוצים לקראת ההוצאה הענקית שיש לנו בגלל הטיפולים, התחלנו לאכול רק בבית וכתוצאה מכך בישלתי המון וגיליתי כמה אני נהנית מזה וכמה היצירתיות שלי מתבטאת בזה.
&nbsp
אתמול למשל הכנתי אורז עם קציצות עוף וירקות ברוטב עגבניות- יצא ממש טעים.
נשארו כמה קציצות אז מניחה שהיום אני אכין פסטה כתוספת בארוחת הצהריים

&nbsp
הכנתי פתיתים ברוטב עגבניות לצד צ'יקן נגאטס שהכנתי בבית (מתכון ממש קל- יוצרים מהעוף הטחון צורה של אצבעות כמו קבב, מכניסים לתנור ל-20 דקות, הופכים צד לעוד 10 דקות)- כל החברים לעבודה של הבעל קינאו בו וביקשו שאשלח יותר בפעם הבאה
- זה היה הדבר הכי קל שהכנתי השבוע, בחיי

&nbsp
הכנתי גם כנפיים בתבלין לעוף בגריל לצד קוסקוס עם מרק עוף (להכנה מהירה) וירקות.
 
היה ממש כיף


מאוד שמחה שחגגנו איתם ולא היינו לבד.
התלבשנו יפה וחגיגי, הארוחה הייתה טעימה והחברה הייתה נעימה- מה צריך יותר מזה?
 

shuttles3

New member
גם אני מריחה עד כאן, טורונטו


שיהיה בתאבון ושיהיה שמח
.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה שתהיה לכם.
 
סקרנית לשמוע איך היה אתמול :)

אצלנו היה טעיייים!
בתפריט:
פטה כבד נימוח ומעלף שהכין האיש שלצידי
הוגש כמובן עם ריבת בצל וטוסטונים.
מרק עוף עם קרפעלך כמיטב המסורת
ולמנה עיקרית עוף בדבש וחרדל (איך לא)
אורז עם צנוברים ובצל ותפו"א אדמה בתנור.
לקינוח הכינה הבת הגדולה שלי (בת 11) שכבות של מוסים בכוסיות, היא גם קלעה חלות עגולות יפיפיות.
אעלה תמונות של מה שיש לי...
&nbsp
 
וואו איזו כשרונית הגדולה שלך!

כל הכבוד לה

באסה שלא הצלחת להעלות את התמונות. תנסי להקטין את התמונות...
 
מה היה אצלנו,

הכנתי בצק לחלות ושושני שמרים ערב קודם ושמתי במקרר. בבוקר חשכו עיניי, הבצק לא תפח!!! מה, עכשיו אני ידאג שבוני תתלבש לרוץ יחד לסופר לקנות שמרים חדשים ולהכין שוב? אין מצב. שושני שמרים אפשר גם אם הבצק לא ממש תופח. אז הכנו שושנים ולחמניות קטנטנות עם כתר כמו של רימון לחלק מהן. יצא חמוד וטעים, זה מה שחשוב.

הכנתי סלט סלק עם עדשים וטחינה גולמית. במתכון היה גם רוטב שמאוד לא אהבתי, אז לא הוספתי, רק הוספתי פטרוזיליה, יצא טעים. כמו כן הכנתי סלט ירקות ואורז עם תוספת של בצל מטוגן, צנוברים וכל מיני, כאלה שקונים בשופרסל לפי משקל. למנה ראשונה הכנתי משהוא קנוי (מוכן מראש) פשטידה אישית מכרישה שאני מאוד אוהבת.

היה טעים וחגיגי, זה מה שחשוב.

 
אצלי הפשוט הכי עובד טוב- שמן זית.

לא אוהבת רטבים שמשפיעים יותר מידי על הסלט/מנה.
 

alphadelta

New member
רוטב לסלט.

מה שאוהבים אצלינו: לימון, שמן זית, ואז מעט חרדל, או מעט אגבה, או שניהם. לפעמים אני משרה מעט בצל עם השמן והלימון ואז מוציאה את הבצל לפני שאני מערבבת עם הסלט.
 
למעלה