שולחן ערוך לערב החג

כ חיים

New member
שולחן ערוך לערב החג

כאשר הצטרפתי למשפחת אשתי יוצאי תימן עדיין לא היה נהוג אצלם לפתוח את החג במאכלי חלב שכן נוהג זה לא היה מקובל אצלם. אט אט זה נהפך להרגל קבוע ובערב חג השבועות השולחן כולו עמוס במאכלים מתוצרת חלב (למה רק פעם בשנה?) ואין יותר מי שפורש הצידה עם מרק תימני עם חילבה וכיו"ב. וכך כל אחת מבנות המשפחה הפגינה את כישוריה הקולינריים, החגיגה הייתה בשיאה והקלוריות דהרו לשיאים חדשים.
 

כ חיים

New member
בצניעות אומר

שאני דוקא נהניתי ביותר ממעשי ידיה של שולה שטרחה כל ערב החג במטבח והוציאה מתחת ידיה פשטידות למיניהן,סלטים מכל טוב הארץ וקינוחים - חבל"ז, כמו שאומרים.
 

כ חיים

New member
מה עוד על השולחן ?

לזניה, קנלוני ? אני כבר מבולבל ולא יודע להבדיל בין כל אלה ומבחר הפיצות שהיו על השולחן.
 

כ חיים

New member
מה לקינוח ?

הקינוח גוון בעוגות פירות למיניהן,בלינצ'ס מתוקים ועוד יצירות שכדי להיזכר בשמותיהן אני צריך להיכנס לקונדיטוריה הקרובה.
 

כ חיים

New member
הלכנו לישון שבעים אך מרוצים

והבקר קמנו עם כוחות מחודשים והזמנו את מי מהחמולה שמוכן להתענג על בקר החג בארוחת בקר קלילה ומרעננת במרפסתנו המוצלת שקוררה במשב רוח רענן.
 

כ חיים

New member
לסיום

החג עבר בשלום מלבד כמה קלוריות שנוספו. נהנינו וגם היה טעים ואפילו מזג האויר היה איתנו.
 
אני עוברת לגור ליד השבט שלך../images/Emo24.gif

בערבית אומרים לבשלנית ברמה הזו תִסלַם יָדךּ - תבורכנה ידייך איזה שולחן פתחתם
כל הכבוד
לבנות השבט אנא מסור לשולק'ה נשיקות וחיבוקים ממני ( אני אחזיר לך שנפגש ) וחג שמח
 
לא תנום ולא תשן מארחת בישראל ../images/Emo178.gif

נראה לי שקל יותר להדגיר אפרוחים ,לגדל אותם, למרוט את נוצתיהם ולהכניסם לתנור, מאשר להתקין בופה חלבי למשך מספר ימים. רגא רגא רגא......לא שיש לי משו נגד שבועות נהפוך הוא , אולם שפע האפשרויות גורם לי להפרעה התנהגותית בנוסח אשה בתוך מטבח היא גרה. ממילא אני מתנחמת שאת מצבתי יבנו ממקרר עם 2 דלתות ופלטה של תנור טורבו , ועליה יחגגו כמנהג הבולגרים למען גם שם לא ימלט ממני התענוג . כך או כך הנה התיישבתי להביא כמובטח קצת צילמונים למרות שאין לי בחצר פרה כפי שיש לחיימק'ה , סרט הקופה של הסופר מוכיח שתרמתי את חלקי לרווחי הרפתנים בצורה מכובדת. לפתיחה - סלט ירוק (מתכון נתתי השבוע) פלפלים בצבעים שונים בתחמיץ ( יש עכשיו סגלגלים והשלוב חבל"ז) סלט גזר כרובית בטחינה ורודה (מוסיפים מיץ סלק לטחינה) וולדורף (בתמונה) סלק שרי בפסטו מטבל גבינות שהרכבתי מ קופסת לבנה, קופסת קוטג', שמנת רגילה זעתר מל"פ ושמן זית, שיהיה במה לטבול את הפוקצ'ה...
 
../images/Emo79.gif נערה ממש אוצר ../images/Emo79.gif

אין אין עליך
הכנתי בדקה התשעים "אורז פרסי: לפי ההנחיות שלך. יצא מדהים
לשבת מנוחה ורוגע
 
ונעבור לפרסומות

מצאתי בסופר פילה דג בס בואקום. זה נמכר בשקיות בודדות על פי משקל יחידה. המחיר לק"ג כ 30 ש"ח ומקבלים תמורה בעד האגרה בצורת חצי דג ללא אדרה, עסיסי וקל להכנה. ניתן להכינו כמו חריימה עם רוטב עגבניות ובמקום לבשלו להכניסו מכוסה ברוטב לתנור . אני בחרתי לאדות אותו תחילה במעט שמן זית ורוזמרין ולאחר מכן , יצקתי עליו רוטב פשוט נפלא המורכב מ- קופסת שמנת לבשול של השף הלבן מיץ מלימון שלם כף חרדל דיזון 4 קוביות של אורגנו מהמגשית מעדנות כפית שום כתוש מלח פלפל רתיחה קצרה שופכים על הדג ומגישים מעדן!
 
עידית קבלי ../images/Emo47.gif

המאפינס שהמלצת כאן עליהם פשוט נפלאים! עשיתי חלק עם גבינות צאן +צהובות+פטריות וחלק עם טונה נרשמה הצלחה מסחררת
 
שברנו מסורת ../images/Emo174.gif

לדגים צורפו קנלוני של ברילה שכוסו ברוטב והוגשו כגלילים בודדים רביולי פטריות ברוטב אלפרדו והקטנים חגגו על פיצה מבצק שמרים מוכן , נפלא וטוב שחסך המון זמן. במקום עוגת הגבינה המסורתית הוכנה עוגת טירמיסו ללא ביצים , כיוון שעצם המחשבה של אכילת ביצים לא מבושלות דוחה אותי , ומנסיון העבר הסלמונלה חוגגת, אז שומר נפשו ירחק. הנה המתכון קלי קלוט עבודה תוצאה מרשימה. שלב א' להרטיב ביסקוטים בליקר קפה מעורב בנס קפה להניח בתחתית סיר עוגה קפיצי 24-26 להכין חצאי ביסקוטים ולהניח כגדר סביב התחתית הנה כמו בתמונה
 
שלב ב'

להכין קרם העשוי מ - שמנת מתוקה אינסטנט פודינג וניל 1 כוס חלב קר לערבב עם 2 קופסאות גבינת שמנת 5% 2 סוכר וניל ניתן להוסיף סוכר למי שאוהב עוגה מתוקה יותר 1 שקית ג'לטין מומסת ב 1/4 כוס מים חמים. למרוח חצי מהכמות על הביסקוטים לכסות בשכבת ביסקוטים נוספת לא לשכוח להרטיבה לסיים בשכבת הקרם שנותר לגרר שוקלד או לקשט בסירופ שוקלד ולאשפז במקרר למספר שעות עד שתתיצב. להגשה יש להפריד את העוגה בזהירות מהדפנות אני קשרתי סרט קישוט סביב הבישקוטים עד לפריסתה אפשר לערוך מקצה שפורים ולהוסיף בין השכבות דובדבנים תותים או כל פרי אהוב אחר .
 
למעלה