שולח שוב לקראת שבועות

פוקסי99

New member
שולח שוב לקראת שבועות

4 ביצים
3/4 כוס ממתיק כמו סוכר
כוס וחצי אגוזים טחונים דק
1 כפית אבקת אפיה.
המילוי
2 שקיות שמנת מתוקה צמחית
חצי כוס ממתיק כמו סוכר
1 כפית תמצית וניל
הקישוט:
שוקולד ללא סוכר
אגוזים שלמים
דובדבנים

לחמם תנור בחום בינוני
להכין תבנית אפיה בערך 30X40 לשמן את התבנית להניח ניר אפיה ולשמן גם אותו להפריד את הביצים להקציב את החלמונים תוך הוספת כמו סוכר עד שהתערובת מסמיכה מאד ומקבלת גוון צהוב כמו לימון.
להמשיך להקציף ולהוסיף את האגוזים הטחונים ואבקת האפיה עד קבלת מרקם חלק ללא גושים
להקציף את החלבונים עד שהם נוקשים אבל לא יבשים.
תהליך הבלעת קצב החלבונים הוא חשוב להצלחת העוגה יש להתחיל ברבע כמות ובתנועות עגולות יש להבליעה את הקצב לאחר הרבע הראשון הקצב נבלעה בקלות יותר עד אשר כל הכמות נבלעת. התערובת הסופית צריכה להיות קלילה ואוורירית ולא שפיכה זה מעיד שקצב החלבונים שמר על נפחו.
להעביר את הבלילה לתבנית שהוכנה לאפות בתנור כ15 דקות.
העוגה מוכנה כאשר תפחה קלות והיא קפיצית למגע.
וצבעה חום בהיר.
להכין מגבת על משטח עבודה לזרות עליו אבקת סוכר, ולהפוך את העוגה על המגבת.
עכשיו לקלף את נייר האפייה, לחתוך את הקצוות בסכין חדה ולגלגל את המגבת עם העוגה בפנים. לאט לאט ולא צפוף מידי להניח להיצטנן.
כשהעוגה תתקרר לגמרי מכינים את המילוי
להקציף את השמנת המתוקה הצמחית יחד עם הממתיק ותמצית הוניל
לפתוח את העוגה ולמרוח חצי מכמות הקצפת לגלגל חזרה ואת שער הקצפת למרוח על העוגה מכל הכיוונים כך שתכוסה לגמרי.
עכשין ניתן לקשט בשבבי שוקולד ע"י "קילוף" השוקולד בקולפן ירקות לשים דובדבנים לזרוע אגוזים
טיפים שלי
יש סיכוי שהעוגה בזמם הקיפול תשבר או יתהוו סדקים לא נורא לא להיבהל
כאשר נמרח את הקצפת הכל יעלם.
בתאבון
למי שאין בעיה של סוכר ניתן להחליף את הכמו סוכר לסוכר רגיל
 

פוקסי99

New member
הכותרת צריכה להיות : עוגת גלילה לשבועות

4 ביצים
3/4 כוס ממתיק כמו סוכר
כוס וחצי אגוזים טחונים דק
1 כפית אבקת אפיה.
המילויי:
2 שקיות שמנת מתוקה צמחית
חצי כוס ממתיק כמו סוכר
1 כפית תמצית וניל
הקישוט:
שוקולד ללא סוכר
אגוזים שלמים
דובדובנים

לחמם תנור בחום בינוני
להכין תבנית אפיה בערך 30X40 לשמן את התבנית להניח ניר אפיה ולשמן גם אותו להפריד את הביצים להקציב את החלמונים תוך הוספת כמו סוכר עד שהתערובת מסמיכה מאד ומקבלת גוון צהוב כמו לימון.
להמשיך להקציף ולהוסיף את האגוזים הטחונים ואבקת האפיה עד קבלת מרקם חלק ללא גושים
להקציף את החלבונים עד שהם נוקשים אבל לא יבשים.
תהליך הבלעת קצב החלבונים הוא חשוב להצלחת העוגה יש להתחיל ברבע כמות ובתנועות עגולות יש להבליעה את הקצב לאחר הרבע הראשון הקצב נבלעה בקלות יותר עד אשר כל הכמות נבלעת.התערובת הסופית צריכה להיות קלילה ואורירית ולא שפיכה זה מעיד שקצב החלבונים שמר על נפחו.
להעביר את הבלילה לתבנית שהוכנה לאפות בתנור כ15 דקות.
העוגה מוכנה כאשר תפחה קלות והיא קפיצית למגע.
וצבעה חום בהיר.
להכין מגבת על משטח עבודה לזרות עליו אבקת סוכר, ולהפוך את העוגה על המגבת.
עכשין לקלף את נייר האפיה, לחתוך את הקצוות בסכין חדה ולגלגל את המגבת עם העוגה בפנים. לאט לאט ולא צפוף מידי להניח להיצטנן.
כשהעוגה תתקרר לגמרי מכינים את המילוי
להקציף את השמנת המתוקה הצמחית יחד עם הממתיק ותמצית הוניל
לפתוח את העוגה ולמרוח חצי מכמות הקצפת לגלגל חזרה ואת שער הקצפת למרוח על העוגה מכל הכיוונים כך שתכוסה לגמרי.
עכשין ניתן לקשט בשבבי שוקולד ע"י "קילוף" השוקולד בקולפן ירקות לשים דובדובנים לזרוע אגוזים
טיפים שלי
יש סיכוי שהעוגה בזמם הקיפול תשבר או יתהוו סדקים לא נורא לא להיבהל
כאשר נמרח את הקצפת הכל יעלם.
בתאבון
והיה לי כייף לשתף אותכם
כמו כן יש כאן סדנה לעוגת יום הולדת על אותו בסיס במתכון רשום כוס סוכר להחליף בכוס כמו סוכר
 
למעלה