שוליית הרוצח - מחשבות

agamkedem

New member
שוליית הרוצח - מחשבות

קודם כל, הספר מצוין. מאוד מצוין. קראתי אותו כמעט ברציפות, כשאני מתקשה להניח אותו בצד. ולמרות זאת, יש לו כמה בעיות די גדולות, לדעתי.

קודם כל, הקצב איטי מאוד. במשך 400 ומשהו עמודים כמעט ולא קורה כלום, במשך 100 עמודים אחר כך הכותבת מכינה את הקרקע להתרה, ובשמונת העמודים האחרונים היא פותרת אותה. אלו באמת שמונה עמודים, ספרתי. ההסברים בסיום הספר לא טובים מספיק, והם מגומגמים מאוד.

יש גם משהו ילדותי ושטוח מאוד בבניית הדמויות. המלך ערמומי, למשל, הוא ערמומי. וזהו. הוא מעדיף את הדר על פני אמת בלי שום סיבה ברורה, הוא מחליט להימנע מפעולה משמעותית בנוגע לספינות האדומות בלי שום סיבה ברורה. הדר הוא רשע ואוהב להתלבש יפה, וזהו. אמת הוא טוב ונאמן לממלכה, וזהו. אביר הוא יורש העצר המוכשר וכולם אוהבים אותו, וזהו. גיילן הוא פרופסור סנייפ אכזרי ומרושע, וזהו. המלכה דזירה היא רשעית, אלכוהוליסטית ונרקומנית, וזהו. הדמות של פיץ עמוקה יותר, זה נכון, אבל הוא כמו קובייה בעולם של צורות גיאומטריות דו-מימדיות.

העולם, ובכן, חסר כל ייחוד, ולעתים מתנהג באופן לא הגיוני. למה אביר צריך לוותר על הירושה שלו בגלל ממזר אחד? מבט קצר בהיסטוריה האירופאית הופך את כל הסיפור הזה למגוחך מאוד.

avivs

New member
ההתחלה הייתה לי סיוט.

אני זוכר שאפילו כתבתי פה בפורום שאני מתלבט להחזיר את הספר לספרייה. בסוף המשכתי לקרוא ובאמצע הספר התמכרתי.
הספר השני כבר מעולה מההתחלה ועד הסוף. השלישי נמרח מאוד בשליש האחרון שלו, אבל בשלב הזה כבר שקועים כל כך עמוק בסיפור כך שזה לא משנה.

אז כן, העולם יחסית דל, בטח לעומת ספרי פנטזיה אחרים. אבל בשאר הספרים מגלים רבדים נוספים בכל הנוגע לעולם ולהיסטוריה.
הדמויות מתגלות בהמשך כיותר עמוקות, למרות שבעיקר החבר׳ה הטובים ופחות הרעים.

בהחלט מומלץ להמשיך לקרוא. זו חתיכת חוויה.

agamkedem

New member
אני אמשיך לקרוא.

לפחות את כל הטרילוגיה הראשונה, אם לא יותר.

הספר, בכל זאת, מצוין

agamkedem

New member
רוצח מלכותי - מחשבות

מתעלה על הראשון, חד משמעית. אם העלילה בשוליית הרוצח התרחשה בעיקר ממש לקראת הסיום שלו, ברוצח מלכותי היא פרוסה באופן הרבה יותר מידתי. אם את הראשון התקשיתי להניח בצד, את השני באמת לא הנחתי בצד - אתמול בלילה הלכתי לישון רק כשהעייפות הכניעה אותי, היום למדתי הרבה פחות ממה שהייתי צריך ללמוד.

הסיום של הספר מעולה. אקרא את השלישי, מן הסתם, וכנראה שגם את שתי הטרילוגיות הנוספות.

תחי מרגרט אסטריד לינהולם אוגדן!

avivs

New member
שמח לשמוע!

עכשיו השלישי הוא סיפור מורכב יותר. יש קטע לקראת הסוף שהעלילה נתקעת. בערך 300 עמודים שכמעט ולא קורה כלום. בכל זאת, הסוף עצמו מאוד מספק ומסיימים את הטרילוגיה עם מבט בוהה בקיר כשבראש המחשבה, ״לעזאזל. מה אני עושה עם עצמי עכשיו?״.
ובהחלט ייתכן שהמבט יהיה מטושטש מדמעות.

אחרי זה יש את טרילוגיית הספינות החיות, שאני לא אהבתי, אבל אפשר לעבור ישר לטרילוגיה השלישית, שמתרחשת 15 שנה אחרי הראשונה, ומחזירה לנו את פיץ׳.
הייתי מנסה את הספינות בכל מקרה, רק בשביל לוודא שאת לא מאלה שמאוד אהבו את הטרילוגיה הזו (אני קורא להם the others).

agamkedem

New member
האם יש צורך לקרוא את הטרילוגיה השנייה

כדי להמשיך לשלישית, או שאני יכול לעבור ישר לאחרונה ולחזור לסוחרי הספינות החיות אח''כ?

(150 עמודים לתוך שליחותו של רוצח, והדבר היחידי שגורם לי לשמור על אופטימיות הוא שני ספוילרים שנחשפתי אליהם בטעות. העלילה מדכאת מאוד).

avivs

New member
אם מדלגים על השנייה

ואחר כך חוזרים אליה, יש ספויילרים בשלישית. זה יוריד קצת מההנאה. אבל טכנית אפשר. הייתי ממליץ כן לנסות את השנייה.

elings

New member
מומלץ לנסות את השניה

הטרילוגיה השניה (ספינות החיות) מתקשרת בעיקר לטרילוגיה הרביעית (rain wild chronicles).
כמו שהראשונה מתקשרת לשלישית (ליצן).
וכמובן מיותר לציין שכעת נמצאת בכתיבה הטרילוגיה החמישית Fitz & Fool :)

בתור אחד שקרא את כל הספרים של הוב, הספינות היא הטרילוגיה הכי פחות טובה.
מצד שני, מכיוון שהן נכתבו אחת אחרי השניה, כל אחת מהן מסתמכת על הקודמת, ומדי פעם יש ספוילרים או אזכורים של דברים שקרו "בעבר".

agamkedem

New member
שליחותו של רוצח - מחשבות

למה?

למה היא עשתה את זה לפיץ? למה היא לקחה לו את כולם? למה היא התעללה בו באופן שיטתי במשך כל הטרילוגיה, למה? למה היא לקחה את הכל?

הספר השלישי, לדעתי, הוא הספר הכי פחות טוב מבין השלושה. את כל התפתחויות העלילה הגדולות חזיתי מראש, העלילה פחות זורמת מאשר בשני, הספר ארוך מדי, וחשוב מכל - הוא מדכא.

avivs

New member
אבל בתור טרילוגיה

זו עדיין יחידה עוצמתית ומדהימה.
אני חושב שהסיבה העיקרית שלא סיימתי את השלישי סופר מדוכא, זה בגלל שידעתי שיש עוד טרילוגיה שלמה שממשיכה, לכן זה לא באמת סוף הסיפור.

elings

New member
אני בדיוק בקריאה חוזרת של שלושת הספרים |ספויל

קראתי את הטרילוגיה לפני יותר מעשור בעברית (תרגום מזעזע) ובעקבות כך עברתי לקרוא באנגלית (את כל שאר הספרים של הוב...)

עכשיו אני בקריאה חוזרת באנגלית , באמצע הספר השלישי (60% בערך).

מעבר לכך ששני הספרים הראשונים מצוינים (בפרט השני),
דווקא הספר השלישי ממש מאכזב.

כל השליש הראשון של הספר השלישי ממש נמרח.
כלומר, כל המסע שלו אל הדר (regal) וכל הדרך חזרה משם אל אמת (verity) פשוט משעממת ומלאה בסיפורים קטנים שלא מקדמים את העלילה לשום מקום.

למעלה