שולם עליכם , תשעת הימים

shishir

New member
שולם עליכם , תשעת הימים

איך אפשר להפיק את המיטב מתשעת הימים


זמן של איכות עם בני המשפחה , שיחות עמוקות, שיחות של הנפש (מה יותר טוב מאשר להתרוצץ בחוץ , אנחנו נוהגים להסתובב כמה שפחות רק מה שמחוייב)
זמן של אכילת פרווה,
מה שנותן לנו את האפשרות לאכול המון
ואז מה הפלא שנהפוך ל
או יותר נכון
סופגניות כאלה

ואחר כך האחר כך הכי חשוב
כאילו יצאנו למן חרות כזאת ברגע שמדליקים את המערכת ואפשר כבר לשמוע מוזיקה , איך שמעריכים את זה יותררררררר

שיהיה יום טוב ונתבשר בשורות טובות
 
אין ספק שאם שומרים את הזמן,מגלים

כמה אנחנו מבזבזים אותו,זמן האיכות במשפחה יורד כי מחפשים כל הזמן לאן לצאת ולא מבינים שבתא המשפחתי ניתן לחוות יותר סיפוק אמיתי
 

חוטהשני

New member
אני אישית אוהבת יותר מאכלי פרווה/חלבי מאשר מאכלים בשריים.

זה הזמן הטוב להכנת פשטידות ועוד (אם כי בהכנת תפריט חלבי צריך להשקיע יותר הן בהכנה וגם המוצרים הם לא זולים כלל...)
הנה מתכון לפשטידת פטריות.
 

רוזהלי

New member
תשעת הימים

זמן איכות עם המשפחה צ"ל כל השנה.
פרווה/חלבי אפשר לאכול במשך השנה, לא חייבים לחכות לתשעת הימים, זה בריא מאד,
כך שאפשר לאכול גלידה ושוקולד חלבי במידה וגם להינות.
אני צמחונית, כך שאין לי בעיה בתשעת הימים.
 
איך אפשר?

לחשוב על החורבן, מה אפשר ללמוד ממנו לימינו, בעיקר מהאגדות שיש סביבו. למשל מהסיפור על קמצא ובר קמצא אפשר ללמוד שאסור לבייש אדם שבא אליך הביתה גם אם הוא השונא הכי גדול שלך, והיה לנו סיפור כזה כשאבא שלי נפטר. הגיע לנחם מישהו שהוא והבת שלו הצליחו להסתכסך ולפגוע בעיקר בי בצורה רצינית ואיתי קשה להסתכסך (לפגוע בי זה קל כי אני נפגעת בקלות ולוקחת כל דבר ללב) בדרך כלל כי אני שונאת לריב וסולחת מהר ולמרות שממש לא היה לנו חשק שהוא יבוא, ולא היה לנו חשק לשבת לדבר איתו עדיין ישבנו איתו. קשה, לא קל אבל, לא מביישים בן אדם.
בעיני העיקר בימים האלה זה לא האוכל החלבי או הפרווה והמחשבות על "מה נאכל היום?" אלא לחשוב למה עושים את זה ומה זה אומר החורבן לימינו.
 
למעלה