שולם עליכם

טרף טרף

New member
צריך המלצה ליוגה למתחילים

כפי שכתבתי על הספר "קסם היוגה" בהמלצה שנתתי, אני מעוניין לתרגל את היוגה למען המטרה הרוחנית שבה - האיחוד עם אלהים שזו ההגשמה העצמית, קראתי הרבה על בודהיזם ולאחרונה גם על הינדואיזם, קראתי מדברי פאפאג'י ומורו רמאנה מהרישי ששייכים לזרם ה"אדוויטה ודנטה"(אי שניות) שמדבר על פנתאיזם רוחני, ז"א הכל הוא "אלהים" ההוויה הטהורה וזה האני האמיתי שלך ושל הכל, כשאתה מגיע להכרה הזו, (יוצא מאשליית הנפרדות שגורמת לסבל) וחי אותה אז הגשמת את מטרת החיים האמיתית,פפג'י טוען שלא צריך תרגולים לשם כך אלא פשוט חקירה עצמית ע"י השאלה "מי אני" זה עובד בשביל אנשים שמאוד מפותחים כבר מבחינת האבולוציה הקארמתית שלהם לכן זה מספיק בשבילם כי הם עשו הרבה תרגולים בחיים קודמים וזה לא מתאים בשבילי ובשביל רוב האנשים. בשביל זה פותחה היוגה(שמשמעות המילה היא "איחוד") זה יכול לקחת הרבה מחזורי חיים וזה יכול לקחת מעט אך זו המטרה הסופית:) כרגע למשך השנה הקרובה אניחייב לעבוד די הרבה שעות וגם לומד אז בינתיים אין לי הרבה זמן לתרגל יוגה ברצינות למרות החשיבות שבדבר, אך אני מעדיף לעשות מעט מאשר בכלל לא, יש מדיטציות נשימה שסופרים את הנשימות או מתבוננים בנשימה, יש יוגה של עמידת ראש שהיא "חביבת היוגי" מה כדאי לי לעשות בתור התחלה? תודה

לקשמי

New member
בתור התחלה...

מומלץ פשוט להתנסות בשיעורי יוגה בכמה מקומות, עד שתמצא את סוג היוגה שאליה אתה מתחבר.

למעלה