לא ראיתי את התכנית, אבל...
הנה שיטת כבישת שום שלמדתי בקנדה: מרכיבים: 3 ראשי שום גדולים (כ-200 גרם) 150 מ"ל חומץ בן יין לבן 60 מ"ל יין לבן יבש 1 כפית מלח גס 1 כפית סוכר 1 כפית אורגנו יבש 1 פלפל צ'ילי שלם הכנה: מקלפים את הקליפה החיצונית של ראשי השום ועושים blanching קצר (כ-30 שניות חליטה). מפרידים את שיני השום ומקלפים אותן. בסיר לא ריאקטיבי מביאים לרתיחה את החומץ, היין, המלח, הסוכר והאורגנו. מבשלים דקה, מסירים מהאש ומוסיפים את שיני השום. מערבבים כדקה. דוחסים את שיני השום יחד עם הפלפל לצנצנת מעוקרת (משאירים רווח של 2 ס"מ משפת הצנצנת). ממלאים את הצנצנת במרינדה החמה עד מעל לשיני השום (משאירים רווח קטן, 1/2 עד 1 ס"מ, משפת הצנצנת). מקישים על הצנצנת לסילוק בועות אויר כלואות ומכסים במכסה נצמד או מתברג (סוגרים היטב אך לא מהדקים). מניחים את הצנצנת הסגורה בסיר עם מים רותחים ומבשלים, מכוסה, 10 דקות (אם אתה גר בהרים: 15-20 דקות). מוציאים ומניחים לעמוד (בטמפ' החדר) 24 שעות ללא הפרעה. למחרת בודקים את המכסה, שצריך להיות מהודק ושקוע מעט פנימה. שומרים במקרר.