שום כתוש - שאלה

lironi kuki

New member
שום כתוש - שאלה

קיבלתי דיי הרבה ראשי שום, חשבתי על לכתוש ולהקפיא בצנצנת.
צריך להוסיף שמן לצנצנת?
ועוד שאלה.. אפשר להכניס את השומים למעבד מזון או לכתוש אחד אחד בכותש שום?
 

אמילינה

New member
במעבד מזון

לא ניסיתי אך חושבת שזה יסריח לך המעבד וגם אחרי שתנקי אותו הריח ישאר וייספג בפלאסטיק!

דבר שני
אפשר לעשות שום כבוש- יחד עם מלפפונים כבושים
אני מאוד אוהבת לאכול שום כבוש-עניין של טעם

דבר שלישי-שום לא מתקלקל מהר-לא ממליצה לכתוש הכל ולשים במקפיא-זה לא יהיה אותו הדבר כמו שום טרי ששמים בבישול..
 
אני מקפיאה המון דברים

שום עדיין לא ניסיתי...אם כי גם לי יש קצת יותר מדי היום.
מסכימה שקפוא לא בדיוק כמו טרי, אבל מנסיון ההבדל לא כל כך גדול ואני בספק אם מישהו ירגיש בזה במבחן טעימה.
אחת הסיבות שלא הקפאתי שום היא צורת האריזה. כשאני מקפיאה לימון אני שמה בשקיות קטנות. כמות השום שתצטרכי לכל פעם תהיה (אני מניחה) קטנה ולכן תצטרכי לחלק ל"מנות" מאוד קטנות. אולי תפזרי בערמות קטנות בתוך שקית "שטוחה"?!
לגבי הקיצוץ, זה די קל לקצוץ שום אם יש לך כותש טוב כך שלא הייתי מסתבכת עם שיטות אחרות.
ספרי לנו איך הלך....שאלמד משהו גם
 
אמא שלי ואחותי עושות בכמויות

שום כתוש במג'מקס ובצנצנות לפריזר בלי תוספות.
 

mumfor4

New member
מומלץ להוסיף מלח לשום ורק אז

להקפיא , כך לא קופא וניתן להשתמש
אני מקפיאה פלפל צ׳ילי כתוש , מכינה לי מנות לחורף
 
למעלה