שום לדלקת חניכיים

r u t i m

New member
שום לדלקת חניכיים

שלום, יש לי לפעמים צרבות/רפלוקס כשאני לא אוכלת טוב, או אוכלת סמוך לשינה. לעתים אני מתעוררת עם חניכיים מודלקות. כל העולם ואשתו אומרים לי להניח שום, אך זה מחמיר את המצב וגורם למקום לכאוב במשך ימים. יש משהו שבאמת יכול לעזור?

ריפלוקס וחניכיים?

יש לטפל בריפלוקס ויש לטפל במקביל בחניכיים.
לא הייתי עובד עם שום ישירות על המקום ומאידך צריך לראות את הענין בכדי אולי לטפל בצורה מערכתית יותר ולא סימפטומטית ונקודתית בבעיה הזאת ובטח לא לטווח הקצר.

פני למטפל רב תחומי - נטורופת והוא ייסע לך ביעילות, ובמהירות.
בהצלחה!

0 אור 0

New member
לא ולא

מנסיון אישי. גם לי אמרו לי לשים שום חצוי על החניכיים, ואני שמתי ..
קיבלתי כויה בחניכיים שכאבה לי יותר מהדלקת.
ההמלצה שלי לטיפול
א. בחניכיים המודלקות: להגע לרופא שיניים, ובתקווה שאת במצב ששיננית טובה עדיין יכולה לפתור את הבעיה. מה שקובע מצב חניכיים חוץ מבריאות כללית, זה הגיינה וניקוי ממש טוב שלהם. אפשר להעזר בצמחי מרפא לשטיפה היומית לפני /א חרי הצחצוח שיסייעו בהרבה לשיפור בריאות החניכיים. כשכבר יש דלקת - לגרגר מי מלח, אפשר גם להניח שן ציפורן או לשטוף בחליטה להרגעת הכאב.
ב. צרבת ורפלוקס - יכולים להיות גורמים שונים, אך לפי מה שאת כותבת זה נשמע כנובע ממזון. צריך להמנע מאכילה כבדה, בפרט של מזון מטוגן או עשיר בשומן, בכל שעה ביום, ורצוי מאד לא לאכול כמה שעות לפני השינה. אם רעבים אפשר פרי קטן או כמה פירות יבשים
&nbsp

יעל ND

New member
ל-r u t i m

כאבים שמאירים אותך בלילה - הייתי ממליצה לך לפנות לרופא ניים: לבדוק גם את השיניים. ולמומחה לחניכיים, אולי מצבך דורש התערבות חירורגית.

להרגעה לבינתיים, נסי לגרגר מי סודה; מי מלח; מיץ כרוב; מי אלוורה. רפואה שלמה!

למעלה