שום נפיץ

שום נפיץ

התחלתי בנסיום מעניין. קילפתי חופן מכובד של שיני שום. הכנסתי לצנצנת זכוכית (ריבה לשעבר), כיסיתי בשמן זית, סגרתי המכסה האטום וקיוויתי לטוב. לאט לאט החלו לבצבץ בועות בשמן. כשפתחתי המכסה (להריח) קיבלתי שמן זיית מבעבע כבקבוק סודה שנוער היטב ונפתח. שגרתי שוב ועכשיו המכסה נפוח ומאיים להתפוצץ. מה דעתכם, האם אכיל או רעיל? מישהו ניסה או מבין? תודה, דובי.
 

לחוצי

New member
הנושא נדון רבות בעבר

יש גרסאות רבות שטוענות ששימור שיני שום בשמן זית למשך זמן, בכלי סגור, גורם ל``בתרעלות`` של השמן. על כל פנים, במקרים כאלה, של חוסר ידע מספק בנושא, ושל אי ידיעה באופן ודאי, מומלץ לזרוק את הכל לזבל. הרי התועלת שתוכל להפיק, במידה והשמן או השום עדיין טובים, לא מתקרבת למידת הסיכון שתיקח על עצמך במידה והם רעילים. ואני לא מתכוון רק לכאב בטן קל. שמעתי על מקרים שנגמרו רע.
 
אומרים ש....

שום בשמן זית הופך רעיל- ובדרך כלל גם מפתח מין צבע ירוק ודוחה. בישול קצר של השום בשמן יוצר מייד ידידות בין השניים. לא מדובר בהרתחה מאסיבית, אלא בחימום עדין, בצנצנת נקייה להפליא ובמכסה תואם.
 
הנחיות מדויקות

איילת, תודה על המידע אך חסרים לי פרטים שיאפשרו מימוש. כמה זמן חימום? איך נמנעים מחימום יתר (האם עד כדי טיגון?). תודה וצום קל (-: דובי.
 
למעלה