שום
יש את הטענות האלה על איך לצרוך שום:
1 מיד אחרי כתישה כי הרכיב הפעיל (אליצין) מתנדף/מתחמצן ככל שעובר הזמן
2 לחכות 5-10 דקות אחרי הכתישה כדי לאפשר לאליצין להיווצר
3 אסור לשנות את החומציות של השום (אסור לערבב עם חומץ) 10 דקות אחרי הכתישה כדי לא להפריע לאליצין להיווצר
איזה מהם נכון?
אני מכין סלט בצורה הזאת:
1 חותך עשבים וירקות ומערבב
2 כותש שום ומערבב בלי לחכות
3 מתבל במלח ופלפל
4 מוסיף מיץ לימון וחומץ תפוחים ומערבב מיד
5 מוסיף שמן זית ומערבב
6 שם במקרר ל 10-15 דקות
מרגע חיתוך הירק והשום עובר לפחות 20 דק עד שאני אוכל אותם
זה אומר שעברתי את כל "העבירות" וכל הרכיבים הפעילים בשום כבר נאבדו מתי שאני אוכל אותו? ומה לגבי הירקות האחרים?
יש את הטענות האלה על איך לצרוך שום:
1 מיד אחרי כתישה כי הרכיב הפעיל (אליצין) מתנדף/מתחמצן ככל שעובר הזמן
2 לחכות 5-10 דקות אחרי הכתישה כדי לאפשר לאליצין להיווצר
3 אסור לשנות את החומציות של השום (אסור לערבב עם חומץ) 10 דקות אחרי הכתישה כדי לא להפריע לאליצין להיווצר
איזה מהם נכון?
אני מכין סלט בצורה הזאת:
1 חותך עשבים וירקות ומערבב
2 כותש שום ומערבב בלי לחכות
3 מתבל במלח ופלפל
4 מוסיף מיץ לימון וחומץ תפוחים ומערבב מיד
5 מוסיף שמן זית ומערבב
6 שם במקרר ל 10-15 דקות
מרגע חיתוך הירק והשום עובר לפחות 20 דק עד שאני אוכל אותם
זה אומר שעברתי את כל "העבירות" וכל הרכיבים הפעילים בשום כבר נאבדו מתי שאני אוכל אותו? ומה לגבי הירקות האחרים?