שום

dan912

New member
שום

יש את הטענות האלה על איך לצרוך שום:
1 מיד אחרי כתישה כי הרכיב הפעיל (אליצין) מתנדף/מתחמצן ככל שעובר הזמן
2 לחכות 5-10 דקות אחרי הכתישה כדי לאפשר לאליצין להיווצר
3 אסור לשנות את החומציות של השום (לערבב עם חומץ) 5-10 דקות אחרי הכתישה כדי לא להפריע לאליצין להיווצר
איזה מהם נכון?

אני מכין סלט בצורה הזאת:
1 חותך עשבים וירקות ומערבב
2 כותש שום ומערבב בלי לחכות
3 מתבל במלח ופלפל
4 מוסיף מיץ לימון וחומץ תפוחים ומערבב מיד
5 מוסיף שמן זית ומערבב
6 שם במקרר ל 10-15 דקות

מרגע חיתוך הירק והשום עובר לפחות 20 דק עד שאני אוכל אותם
זה אומר שעברתי את כל "העבירות" וכל הרכיבים הפעילים בשום כבר נאבדו מתי שאני אוכל אותו? ומה לגבי הירקות האחרים?
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כל העסק הזה בכלל לא רלוונטי. תחתוך פרוסות דקות וזה מספיק

גם בלעיסה זה מתערבב.
גם ככה הראו בכל מיני מחקרים שכל התרומה הבריאותית המשמעותית של החומרים האלה בשום היא זמנית ובשימוש קבוע כבר אין אפקט משמעותי.
&nbsp
אי אפשר לבסס תרומה בריאותית משמעותית מצמח/ירק אחד. מומלץ להשתמש בכמה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
תשים יותר שום אז תקבל מספיק אליצין גם אם חלק יתנדף.

וגם יהיה לך יותר טעים.
בנוסף אנשים יתרחקו ממך ולכן הסיכוי שלך להדבק בשפעת יפחת.
 

dan912

New member
ברור

אני לא תופס ממנו תרופה רק רציתי לוודא אם כל המאמץ לשים אותו בסלט כל יום הולך לפח בגלל הדרך הכנה
אם ככה אז במקום לכתוש אולי באמת עדיף לקצוץ דק ככה שהחומר ישתחרר רק בלעיסה
 

אבי519

New member
מחקרים שקראתי התועלת הבריאותית שולית ביותר

שום קצת מוריד לחץ דם , אבל הפחתת מלח, או הורדה במשקל , הרבה יותר משמעותיים.
כל יתר היתרונות רק תאוריה ולא הוכח .
אני אוכל שום בסלט בגלל שאני אוהב, וגם בגלל שאצלנו במשפחה יש אי אלו שונאי בצל.
&nbsp
סלט מעולה וגם דיאטטי ( בלי שמן):
עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
פלפלים ירוקים כהים באותה כמות (אפשר פלפל חריף ואפשר בכמה צבעים)
קצת פטרוזיליה (אפשר כוסברה)
שום - שן שום מרוסקת בפומפיה דקה (לא כתוש)
מיץ לימון - מחצי לימון (טרי בלבד).
מלח לפי הטעם.
&nbsp
(לערבב בעדינות אחרת זה עושה קצף)
&nbsp
 
אליצין

אליצין איננו נדיף אבל נהרס לאט בטמפ החדר.
אליצין מתחיל להיווצר רק כשהשום נחתך נקצץ או נמעך ורק כשלא מוסיפים לשום חומצה.
אם אתה מעוניין להגביר את כמות האליצין שנוצר, חתוך או כתוש את השום, כשלב ראשון בהכנת הסלט, עבור לביצוע השלבים האחרים שתארת ואם אתה מתכונן לאכול את הסלט תוך כ 20 דקות, השאר את השום מחוץ לסלט (אפשר במקרר כל עוד הוא היה כ 10 דקות מחוץ למקרר ואפשר בחוץ) ערבב אותו בסלט רק כשלב אחרון לפני האכילה.
היות והאליצין מתחיל להיווצר מרגע כתישת השום ואיננו נדיף או נהרס במקרר גם בשיטה שבה נהגת הוא לא נהרס בצורה משמעותית אולי רק לא הספיק להיווצר דיו.
https://en.wikipedia.org/wiki/Allicin
 
למעלה