שומן במוצרי חלב

אקסיום

New member
שומן במוצרי חלב

האם ידוע למאן דהו ,אם מבחינת ספיגת הסידן שאומרים שבמוצרים שמנים הספיגה טובה יותר ,האם יש הבדל בין נניח שאני אוכל גבינה עם 3 אחוזי שומן, לבין אם אני אוכל נניח גבינה עם חצי אחוז שומן אך מערבב בה שמן זית או שקדים . במילים פשוטות, האם הספיגה המירבית דורשת שהשומן יהיה מהחלב עצמו וזו דרישה ב"גבינה" ,או שזו דרישה מ"האדם" האוכל שהוא יכניס אל גופו עם הסידן גם שומן. אני שואל,כי שבתי למה לאכול גבינה עם 3 אחוז שומן כאשר השומן אינו איכותי ולא לאכול גבינה ללא שומן כמעט ולהוסיף לה שומן איכותי.
 

אלי ו.

New member
כפירה בעיקר

מי אמר לך שספיגת הסידן עדיפה במוצרי חלב שמנים?
 
ועד שתתחבט מה לענות

לאלי וליוסי, אז העניין של שומן וסידן הוא בעיקר עיוות של כמה עובדות ביחד. סידן נספג טוב יותר בעזרת ויטמין D. ויטמין D נספג טוב יותר בנוכחות שומן. אבל, לא נכון להסיק מכך שסידן נספג טוב יותר בנוכחות שומן. אמנם הרבה מאכלי חלב מכילים גם ויטמין D, אבל בלאו הכי בארץ שטופת שמש וחושפת עור כשלנו קשה מאוד להגיע לחוסר בויטמין D. אז ויטמין D יש, זה מה שסידן צריך כדי להיספג, ואין קשר לשומן שיש או אין במוצרי החלב.
 
למעלה