שומן מאוד נמוך בדם

Ana1 9

New member
שומן מאוד נמוך בדם

עשיתי בדיקות דם והיו לי כמה תוצאות חריגות. הפנו אותי להנדרוקיולוג (ככה קוראים לזה?!) הלכתי אליו והוא אמר לי שיש לי רמת שומנים מאוד מאוד נמוכה בדם (50 ומשהו מתחת לטווח המינימלי). האם זה לא אמור להיות תוצאה טובה? למה בדף שהוציאו לי שמנתח את התוצאות של המחשב סימנו את התוצאה הזאת ורשמו לידה באותיות מודגשות ו3 שימני קריאה: "TOO LAW!!!" הייתי בטוחה שזה אמור להיות דבר חיובי שאין שומן בדם. האם זה חיובי או שלילי? האם אני צריכה לשנות את התזונה שלי?

Ana1 9

New member
+רכיבים של עוגה

קיבלתי מתכון לעוגה דיאטטית שעשויה מ: ממתיק מלאכותי במקום סוכר כוס וחצי קמח (לבן או מלא) 2 ביצים כוס מיץ תפוזים סחוט אבקת אפייה קינמון, אגוזים וצימוקים (שזה האמת אפשר לוותר), מקל וניל בלי מרגרינה, בלי סוכר.. זה בדיוק מתאים לתבנית ארוכה של עוגה. לפי מה שאני רואה המרכיבים פה ממש לא משמינים. אם אני אוכלת עוגה כזאת שלמה ביום אחד, האם זה לא בריא מבחינת פחמימות ? (כי בעצם יש פה כוס וחצי קמח או שכוס וחצי קמח זה בסדר?) סתומרת, האם מצאתי מתכון לעוגה שאפשר לחסל אותה ביום אחד בלי רגשות אשמה?

שומן

לא כל כך ברור לאיזה מהשומנים את מתכוונת. נוכחות מינימלית של המרכיבים השומניים בגוף הינה הכרחית שכן יש לו ל"שומן" לא מעט תפקידים בגופנו ולכן זה לא ממש חיובי שאין כלל מרכיבים שומניים. מבחינת התזונה קשה לי לענות לך שכן לא פירטת באיזה שומנ/ים מדובר (כולסטרול, טריגליצרידים, HDL או דווקא LDL).

למעלה