צמחי שעבר תהליך כימי הנקרא הידרוגנציה, כדוגמת מרגרינה. אחד מתוצרי הלוואי של תהליך ההידרוגנציה (במיוחד כאשר ההידרוגנציה היא חלקית) הוא שומן "טרנס". זהו שומן שעבר שינוי מבני. הוא מעלה את הכולסטרול הרע ומגביר את הסיכון להתקפי לב.
זה בטוח לא "מוקשה"? ואני ממש לא מבינה את כל היצרנים ,לא מצאתי עוגיה /ופל/עוגה או ממתק אורגני אחר שאין בו שומן צמחי מוקשה. ממש לא מובן לי אם כבר מוכרים משהו כביכול בריא אורגני,למה להרוס אותו עם "מזיק, אחר?! תודה.