שומנים?

נאנוקי

New member
שומנים?

שלום אולי מישהוא יכול לעזור לי מבחינה בריאותית רציתי לדעת מה יותר בריא בלובנד או חמאה? חשוב לי לדעת גם ברמת המריחה בסנדוויץ וגם ברמת האפייה.
 
עד כמה שידוע לי

עדיפה החמאה על המרגרינה.אמנם שתיהן מורכבות משומן רווי המעלה את רמת הכולסטרול,אך החמאה מכילה גם חומצות שומן קצרות שרשרת כגון-חומצה בוטירית המגינה על תאי המעי מפני רעלנים ורדיקלים חופשיים.כמו כן אותן חומצות קצרות שרשרת מעכבות אינזים האחראי על יצור כולסטרול.כך שפחות כולסטרול מיוצר בגוף מחמאה ביחס למרגרינה.וכל זה-גם ברמת המריחה בסנדוויץ' וגם ברמת האפייה. אני אישית מתרחקת ממרגרינה על כל צורותיה ואם זה בלתי נמנע אז מעדיפה חמאה
 

לאנה2

New member
אני חושבת שדי הבנתי.....

תודה על ההסבר המפורט. לקחתי חבילה של בלובנד וחבילה של חמאה והשוותי את הרכיבים ומסתבר שבחמאה יש 246 כולסטרול לעומת בלובנד שאין בכלל אז אני לא ממש מבינה יש לי בלבול גדול בנושא כי גם אני תמיד חשבתי שבלובנד פחות בריא מחמאה אבל עכשיו אני לא בטוחה.... וחוץ מזה יש עוד משהוא שקשור לשומן טרנס או משהו כזה.... אני אשמח אם תוכלי לענות לי על זה תודה
 
ממרח שומני

למריחה מומלץ ממרח שומני ללא חומצותל שומן טרנס- כגון ממרח ויקול או מסוג המרגרינות החדשות . כמו כן אם אין בעיית כולסטרול- מומלץ ןטעים למרוח -חמאה. לאפיה -ניתן להחליף את המרגרינה בשמן קנולה. 1 חבילה מרגרינה =3/4 כוס שמן.
 
למעלה