עד כמה שידוע לי
עדיפה החמאה על המרגרינה.אמנם שתיהן מורכבות משומן רווי המעלה את רמת הכולסטרול,אך החמאה מכילה גם חומצות שומן קצרות שרשרת כגון-חומצה בוטירית המגינה על תאי המעי מפני רעלנים ורדיקלים חופשיים.כמו כן אותן חומצות קצרות שרשרת מעכבות אינזים האחראי על יצור כולסטרול.כך שפחות כולסטרול מיוצר בגוף מחמאה ביחס למרגרינה.וכל זה-גם ברמת המריחה בסנדוויץ' וגם ברמת האפייה. אני אישית מתרחקת ממרגרינה על כל צורותיה ואם זה בלתי נמנע אז מעדיפה חמאה