שומני טראנס?

PooKiPsiT

New member
שומני טראנס?

איך אפשר לדעת אם מוצר מסוים מכיל שומן טראנס? נניח עוגיות מזרחיות (של עבאדי) - רכיבים: קמח חיטה, מים, שמן סויה צמחי (מה המשמעות של המילה צמחי כאן בכלל?), שומשום, מלח, שמרים. נפלא. שומנים ל100 גרם: 23 גרם, מתוכם 3 גרם שומן רווי. יש לי איזשהי דרך לפענח אם קיים כאן שומן טראנס?
 
השמן חומם בעת הכנת העוגיות

ולכן יש שומן טראנס. משמעות המילה "צמחי" היא להסוות את היות השמן גרוע לצורך עניין זה.
 

PooKiPsiT

New member
אז בעצם

גם אם למשל כשמכינים תפוחי אדמה בתנור ושמים מעליהם קצת שמן זית, אז חלק מהשמן יהפוך לטראנס כי השמן מחומם? עדיף לא לחמם שמן בכל מצב?
 
תשובה

על מנת להבין טוב יותר את נושא השומנים, סוגם, השפעתם הבריאותית וכו', הייתי ממליץ לך קודם לקרוא את המאמר על שומנים, ולהיכנס לאתר של גאמנון.בעיקרון זה תלוי בסוג השמן. שמנים העשירים בחומצות שומן רב לא רוויות (כדוגמת אומגה 3 ו-6), הינם הרגישים ביותר (למשל שמן סויה) ולכן אינם מומלצים כלל לחימום, הם הגרועים ביותר לצורך זה, והם הופכים בקלות לשומן טראנס.שמן זית באופן כללי יותר טוב לחימום (עשיר בעיקר בחומצות שומן חד לא רוויות), אבל ישנם סוגים שונים של שמן זית, שהאיכותי ביותר הוא "כתית מעולה". טמפרטורת העישון שלהם שונה, ולכן, טיגון למשל, ישפיע עליהם ברמות שונות (רדיקלים חופשיים וכו'). אם את משתמשת *במעט* שמן זית, לא נורא, השאלה היא איך את מגדירה "מעט".אם אם תעשי חיפוש בפורום, תגלי שהנושא דובר כבר, ואם איני טועה, הותיקים כאן הגיעו למסקנה ששמן העשיר בחומצות שומן רוויות הכי פחות רגיש לחימום, ובעל טמפרטורת עישון גבוהה יחסית לשמנים אחרים (וממילא אינו הופך לשומן טראנס משום נוסחתו הכימית). אבל, לאחר שפנית למקורות שציינתי, את בוודאי יודעת ששומן רווי גם הוא אויב לא קטן לבריאות שלנו.אז שורה תחתונה, הימנעי ככל האפשר מחימום שמנים, וכפי שציינתי בהודעה לפני כמה ימים, אם את קונה מוצר תעשייתי, ככלל אצבע השתדלי שיהיה דל בשומן ככל האפשר. את השומן בתפריט צרכי ממקורות טבעיים ולא מעובדים.
 

PooKiPsiT

New member
הפאקים בתפוז כבר הפסיקו להפתיע אותי

בכל אופן, תודה רבה על התשובה
את המאמר על שומנים בפורום אני מכירה. נכנסתי לאתר שבקישור ויש שם באמת חומר על המון נושאים, אבל כל דבר כתוב מאוד בקצרה. הדבר היחידי שמצאתי שם על חימום של שמנים הוא שבחימום השמן מתחמצן וכתוצאה מכך נוצרות בו תרכובות מסרטנות. זאת לעומת שומני הטראנס שנוצרים כתוצאה מהידרוגנציה, כלומר הוספת מימנים. אז בעצם איך קוראים לשמן שעבר חימום?
 
שמן שחומם

שוב, תלוי איזה שמן ולאיזה טמפרטורה, יכול להכיל רדיקלים חופשיים, שהם המסרטנים.
 

MidNight Flame

New member
זה פשוט לא נכון!!!

לא כל שומן שחומם הופך לשומן טראנס! פשוט אמירה לא נכונה.
 

Ronen49

New member
שומן טראנס

שומן טראנס הוא בעצם שומן צימחי נוזלי שנהפך בתהליך מסויים לשומן מוקשה. הדרך של ההפיכה מצמחי למוקשה היא ע"י תהליך שנקרא הידרוגינזה. התהליך הזה לא יכול להעשות בבית אלא אם יש לך ציוד מיוחד. שומן טראנס מאריך חיי מדף של המוצר אבל לא מתעכל ע"י הגוף ונחשב כיום לגורם מספר אחד למחלות מגוונות בינהם סוכרת, טרשת עורקים וכו'. איך אתה יודע אם קיים שומן טראנס? לרוב זה קל מאוד, תשאל את עצמך ככה: 1. רשום ברכיבים "שומן צימחי"? 2. אם רשום שומן צימחי, האם המוצר נוזלי? 3. אם המוצר לא נוזלי, האם הוא נועד להחזיק מעמד על המדף (כמו יוגיות מזרחיות)? אם התשובה שלך לכל השאלות היא "כן" אז התשובה שלך היא גם "כן" שבת שלום
 

moran f

New member
לא יכול להיות כן בהכל ../images/Emo3.gif

2 ו-3 מבטלים אחד את השני (אם אחד כן, השני חייב להיות לא או לא רלוונטי). חוץ מזה זה באמת סט שאלות מאוד שימושי
(כן, אני קטנונית. תופעת לוואי של בחינות).
 
הרשה לי לתקן אותך

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=23&msgid=72301480 וגם אתר של גאמנון שומן טראנס לא בהכרח עבר הידרוגנציה אלא הידרוגנציה חלקית. יש הבדל במושגים שומן טראנס ושומן מוקשה. נכון שהידרוגנציה אינה נעשית באמצעים ביתיים, אבל בהחלט ניתן להפוך שומן לשומן טראנס ע"י חימום.
 

PooKiPsiT

New member
תודה על הרעיון../images/Emo70.gif ותראו מה מצאתי..

זה באמת יכול לעזור. ותראו איזה כתבה מצאתי על העוגיות. אני אצטט את החלק שהפתיע אותי: "עבאדי מציין, כי ההצלחה של העוגיות המזרחיות בארה"ב נבעה מהעובדה שהעוגיות הוגדרו ברשתות כמוצר בריאות והוצבו על המדפים לצד מוצרי בריאות אחרים משום שעוגיות עבאדי עשויות מחומרים טבעיים, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, ללא סוכר וללא שומן טרנס והעוגיות אפויות ולא מטוגנות". לא מודעים לעצמם או שקרנים?
 
אחיזת עיניים, ואם תקראי את המשפט

שוב, תביני שגם לא מדובר בשקר. כתוב שהעוגיות *עשויות* מ... , כלומר, חומרי המוצא שלהם אינם מכילים שומן טראנס, אך מה עם התוצאה?
 
למעלה