שומעים את הנחירות שלכם עד לכאן.....

שומעים את הנחירות שלכם עד לכאן.....

ואני דווקא לא מהמשכימים לקום, כיוון שגם ככה אני הולך לישון רק ב-0200-0300 וקם קבוע ב-0800
מכיוון שהספר שלי מתעדכן כל העת, אתמול רעננתי את נושא הדרכון כולל נושא "הסכם שנגן" שהשתנה בתחילת החודש (לארצות ההסכם צריך דרכון רק 3 חדשים אבל מיום העזיבה המתוכננת).
בתחילת השבוע הוספתי פרק עם רשימת בתי המלון שיש בהם נגישות מסודרת לנכים, לפני שבועיים גתבתי פרק חדש עם רשימת בתי המלון שיש בהם התייחסות לחולי צליאק.

הדסהש1

New member
שבת שלום הלילה לקחתי כדור שינה קטן

שהוסיף לי שעות שינה שחסרו לי....אני צוברת חוסר אדיר
זה הוסיף לי נעט שקט...לא פותחת רדיו לא רוצה לשמע יותר על
ההמתנה לקרבות? היום יהיה שקט...

שבת שלום לכולם !

כשקמתי בלילה ,כנראה שהייתי מידי רדומה, הסתובבה לי הרגל וקבלתי מכה באצבע של הרגל מהקצה של המיטה,
זה גמר לי את השינה, עשיתי קופמרס, זה כואב מאוד, בבקר האצבע כחולה וכואבת , אבל אני הולכת, הרי יש לי עוד 9 אצבעות !!

מאיר, כל הכבוד להשקעה שלך בספר, בשביל לכתוב על דברים כאלה , צריך ידע רב ! הרבה אנשים יעזרו בהם, אבל יחד אם זה , צריך לעשות מעט פרסום, נכון שזה יקר ! בערוץ הטיולים בטלויזיה, מראיינים אנשים שכותבים ספרים מיוחדים, אולי כדי שתכתוב להם על הספרים שלך? בכח אופן מאחלת לך בהצלחה !!!

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

אני עדיין אצל הבת שלי... ישנה בשעות שהתינוק נותן לנו לישון.
האמת, שהוא ממש ילד טוב... גם אחרי הברית לא עשה בעיות.

אני אחזור הביתה רק ביום שלישי, אחרי האזכרה לגיסי, שנכדי ניקרא על שמו,
וכעת מלאו 5 שנים למותו.

י מ י ת 2

New member
מאיר, אולי תפרט קצת יותר בענין הדרכון

לקראת נסיעה לחו"ל ראיתי שפג תוקף הדרכון שלי חצי שנה ועוד חמישה ימים מיום חזרתי ארצה. חשבתי שזה מספיק כי נאמר דרכון בתוקף לפחות לחצי שנה. והנה הודיעו לי מחברת הנסיעות כי מתחילים לספור את תוקף הדרכון מחודש אחרי היציאה לחו"ל וכך נאלצתי לרוץ למשרד הפנים ולחדש דרכון. יש לציין כי הטיפול היה מהיר וגם הדרכון הגיע בדאר רשום מהר מאד.. עדיין אני מתפלאת על התחלת הספירה מחודש אחרי. מה דעתך?
יוליקה, שמחי עם הנכד החדש. שעות שינה הן סתם בזבוז זמן...
שבת שלום

HAVA159

New member
יוליקה, המון מזל טוב להולדת הנכד.

בריאות אושר ונחת, אמן.

ladybug4NLP

Active member
יוליקה מזל טוב לך וגם לאמא שלך

איזה כיף
עוד נין!
גם אנחנו מצפים לעוד נכדה אבל רק בסוף ינואר

תוקף דרכון

ואני מדבר רק על 26 הארצות שב-"הסכם שנגן".

השהיה בארצות אלו מותרת רק שלושה חודשים, זהו הויזה האוטומטית שניתנת באמצעות הטבעת החותמת בדרכון.

להפריד בין שני דברים:

א. תחום זמן השהייה-
התחום הוא שישה חדשים ומתחיל להיספר מיום הכניסה הראשון לאחת מארצות שנגן. מרגע זה מותר בתחום ששת החודשים להימצא באחת או יותר מארצות ההסכם, בסך הכל מצטבר של 90 יום. רק אחרי שמסתיים תחום ששת החודשים, יכולה להתחיל ספירה חדשה של שישה חדשה שבתוכה מותר להיות בסך הכל 90 יום (שלושה חדשים).

ב. זמן השהייה-
הזמן המותר לשהייה באחת או יותר מארצות ההסכם בסך הכל הוא 90 יום (למשל 20 יום ביוון, 15 יום באיטליה 20 יום בצרפת, 20 יום בכרתים, 15 יום בספרד = סה"כ 90 יום).
הימים הללו יכולים להיות צמודים או מפוזרים בתוך תחום השישה חדשים.

ג. תיקון הסכם שניגן-
התיקון של הסכם שניגן שמתחיל ביום 19.7.2013:
1. מתייחס רק לארצות הסכם שנגן.
2. אין צורך יותר בדרכון תקף לששה חדשים, אלא רק לשלושה חדשים (כי זה פרק הזמן המותר לשהייה בתחום מדינות ההסכם)..
3. תחילת תוקף הדרכון נחשב מהיום המתוכנן לעזוב את ארץ היעד. משמע, אם נסעתי למשל לכרתים לשבועיים, אני צריך דרכון שיהיה בתוקף לפחות לשלושה וחצי חודשים ביום הכניסה לכרתים.

החל מהתאריך הקובע לעיל, יופעלו כל מערכות המיחשוב של ביקורת הגבולות בכניסה לארצות ההסכם (בין הארצות אין ביקורת גבולות), כך שמי שיהיה דרוש בארץ מסויימת, בכל ביקורת דרכונים , יתגלה.

ד. שהיה מעבר ל-3 חדשים
זה כמובן מחייב הגשת בקשה לשהייה ארוכה במשרד הזרים של ארץ היעד. לכל ארץ יש חוקים משלהם.

ואם כבר דנים בכך: מבחינה משפטית, מי שמסתמך על נהיגה בחו"ל ברשיון הישראלי, שידע שהוא לא חוקי גם אם מישהו יסכים להשכיר לך רכב על פיו, מה גם שאין לך ביטוח, לא לרכב ולרוב גם הביטוח האישי בטל. התקנות החדשות באירופה מינואר 2013 מחייבות רק רשיון נהיגה אירופאי אחיד, מה שלישראל אין ולא יהיה כיוון שאנחנו לא באירופה.
הנהיגה בחו"ל אך ורק באמצעות הרשיון הבינלאומי.

ladybug4NLP

Active member
הדסה-אם חוסר השינה הוא לא אקוטי/כרוני

אז כדור שינה לא ממלא את החסר.
להיפך. הוא מונע מהמח עיבוד אינפורמציה במשך היום, גושל שנת חלום שזה הכרח לכל אדם בכל גיל.

עדיף:
לבדוק מדוע יש לך חוסר שינה (אני מניחה שאת לא מניקה או אמא לקטנים
)
אם קשה לך להרדם-אז יש חומר בשם מלטונין שאולי כדאי לנסות. הוא מתאים לאנשים שהחומר הזה (שגורם לשינה) חסר בגופם. לא מתאים למי שנרדמים ומקיצים צספר פעמים
רצוי מאד לשיון בחדר שאין בו שום מקורות אור, גם לא הנקודה האומה של הטלויזיה/די.וי.די ואפילו עם מסכת עיניים. האור הוא בין היתר הווסת של השינה ולצערינו בגלל
שאנחנו יים ב-120 הווסת הזה עם כל החשמל/אורות ניאון וכד' לא עובד כמו שריך.
להמנע משנת צהרים (אם את ישנה בצהרים

לבוד אם יש משהו שמדאיג אותך ולטפל בו בצורה זו או אחרת.

מעט דאגה היא בריאה ועדיין לא הרגה אף אחד אבל אנחנו נוטים להיות (ואולי בצדק) יותר חשדנים, יותר דאגתיים.
מאד עוזר לדעת וגם לומר לעצמך שאת עושה את הטוב ביותר בזמן הנתון, לו יכולת, היית עושה יותר או אחרת.
לשחרר - דאגה לילדים, לנכדים וקרובי משפחה אחרים. לאהוב אותם זה בסדר, לעזור להם זה בסדר, לדאוג להם לא נותן כלום. לא לך ולא להם.

אז... שנה טובה, שנה מתוקה, שנה של ביראות והרבה נחת, יתגשמו כל חלומותינו לטובה ושנזכה כולנו לשינה טובה, בריאה ומרעננת. זה סם החיים

ladybug4NLP

Active member
ימית-אשמח אם תרחיבי-מה הן נקודות התורפה לדעתך

כל שינוי מגיע עם ויתר על משהו כדי להרוויח משהו אחר,
לצאת מאזור הנוחות (הרי שאם ממשיכים לעשות אותו דבר-מקבעים את הבעיה)
וכל שינוי מגיע עם עשיית צעד קדימה - קטן או גדול זה כבר תלוי בעושה הצעד

ועודבדה - שרבים מצליחים

י מ י ת 2

New member
למלא אחר כל ההוראות על מנת להשיג שינה מתוקה

זו מטלה שלא כל אחד בנוי לה. אני למשל, לא בנויה לכך. אבל מי שיכול. יבושם לו. אגב, אני לעולם לא משתמשת בכדורי שינה או באיזה שהם "מרגיעים" למיניהם. וקורה מפעם לפעם נדודי שינה, אז אני מספרת לעצמי סיפורים או פותחת ספר עד שנרדמת.

י מ י ת 2

New member
את רואה לאה, יש אין סוף דרכים להירדם

לא חייבים לקחת כדורי שינה.
לילה טוב רגוע ושקט.

ladybug4NLP

Active member
זה בדיוק מה שאני אומרת-מי שרוצה שינוי -

צריך לעשות משהו אחר כדי להשיג את השינוי.
והשאלה מה יותר חושב-שינה טובה בצורה פחות או יותר טבעית או שינה עם כדורי שינה שעושים נזק גדול מאד לטווח רחוק וגם ממכרים.

מה הבעיה למשל לכבות את כל מכשירי החשמל בחדר בלילה?
מה הבעיה לשים מסיכת עיניים
מי שמחפש ניסים של "כדור קטן" בסופו של דבר גם משלם מחיר גבוה, כולל התמכרות.
לוקחים רק כדור קטן, ואח"כ שוב ואח"כ בלי שהרגשת התמכרת.
אני רואה את זה הרבה בקליניקה שלי
ודרך אגב-אסור אח"כ להפסיק כדורי שינה במכה כי יורדים מהפסים.

אז כל אחד וההשקעה שלו

למעלה