שומע מיסטר מהמושב

שומע מיסטר מהמושב

כמו כל הישראלים יש לי לסדר אזרחות שם.... שאלתי מקודם וקיבלתי גם קישור , לגבי יציאה מנקודת הנחה שאירגנתי את האזרחות הקנדית. הבנתי שיש הסכם בין שני מדינות, כמו מקסיקו וקנדה, שמותר לעבוד שם לתקופה של שנה יכול להיות שאני נופל שם באותיות הקטנות יש איזה שהן הערות לגבי הקטע הזה??? הסכם הנפט"א אני אשמח לקבל פירוט על החוק הזה ועל נקודות הטורפה שלו תודה וספ"ש נעים לישראלים שקופאים שם... בקרוב אולי נצטרף לקפוא איתכם ביחד.
 
אמ... האם אזרחות קנדית

כשרה למהדרין מאפשרת לי לעבוד חופשי (למשך שנה כמו שצויין בהסכם) ללא קשר לתאריך ההנפקה של האזרחות? למשל אם הנפקתי דרכון קנדי , אחרי שבועיים אני בארה"ב זה תופס כאילו, החוק הזה הוא חוק אופציונלי או שהוא בפועל תופס?
 
תן לשפוך קצת מים קרים על התלהבותך

כדי לקבל אזרחות קנדית, יש לעבור תהליך שאורכו כ 5 שנים: ראשית להגיש בקשה לתושבות קבע בקנדה, אישור הבקשה אורך כשנתיים, אלא אם כן יש לך הצעת עבודה קנדית מאושרת ותקפה. לאחר שעברת להתגורר בקנדה בפועל, עליך לחיות בקנדה 3 שנים עד שאתה זכאי להגיש בקשה לאזרחות, מרגע שהגשת בקשה לאזרחות ועד שהבקשה תאושר ותקבל דרכון קנדי תעבור בערך עוד כשנה. בדרך כלל אחרי 4 שנים כשלך ולאשתך יש עבודה ובית וחברים בקנדה, והילדים מסודרים בבתי ספר, המעבר לארצות הברית ייראה מיותר.... ברגע שיהיה בידך דרכון קנדי, אתה רשאי על פי הסכם נפט"א, לקבל רישיון עבודה ומגורים בלתי מוגבל בארצות הברית, במידה ואתה ממלא שני תנאים: א. בידך חוזה עבודה ממעסיק אמריקאי, ב. מקצועך כלול ברשימת 160 המקצועות המנויים בנספח להסכם נפט"א. פתגם סיני עתיק: גם צעדה של אלף מילין מתחילה בצעד אחד.
 
אז בעצם

עניין האזרחות הקנדית מאפשר לך לעבוד ללא הגבלה אצל מעסיק אמריקאי (אין בעיה להיות באמריקה ולהשיג חוזה עבודה כזה, השאלה אם מחייבים אותך להשיג חוזה עבודה כזה מראש) ואיפה לעזאזל אני מארגן את רשימת 160 המקצועות????????? אגב נושא האזרחות הקנדית ממש לא בעיה.
 
זה הולך ככה....

המעסיק לא יוכל לשלם לך בלי מספר SIN, לא תוכל לצאת ולהיכנס לעבוד בלי אשרה, את האשרה אתה מקבל על סמך חוזה עבודה ברוב נקודות הכניסה לארצות הברית. אתה צריך להיכנס לארצות הברית, למצוא מעסיק, לחתום איתו על חוזה, ולהגיע עם החוזה לנקודת ביקורת גבולות כדי לקבל את ויזת העבודה. בקישור יש לך את האמנה ובנספחיה את רשימת המקצועות....מצטער טעיתי זה רק 60 מקצועות.....
 

ILCA

New member
האם לדעתך, MBA מאוניברסיטת תל אביב

מתאים להגדרה הבאה (ואינו דורש הוכחות על נסיון ביעוץ): Management Consultant - Baccalaureate or Licenciatura Degree; or equivalent professional experience as established by statement or professional credential attesting to five years experience as a management consultant, or five years experience in a field of specialty related to the consulting agreement תודה!
 
לא הבנתי במה זה קשור לשירשור הזה...

אבל לעניין: אם ההגדרה של מה שנתת לי היא הגדרה של ניסיון נדרש למשרה מסויימת התשובה היא שה MBA לא מספיק. ה MBA הוא הכשרה מתאימה לזה במיוחד אם ההתמחות היתה שיווק, או ייעוץ ארגוני אבל נדרש נסיון מעשי של 5 שנים בפועל כיועץ לניהול
 

ILCA

New member
הי מושבניק...

מצטער אם לא הבהרתי את עצמי: הציטוט הוא מתוך NAFTA, בסעיף המפרט את 60 המקצועות המאפשרים שימוש בו. ושאלתי היתה האם לדעתך, תואר MBA התמחות בשיווק, מאוניברסיטת תל אביב, נופל תחת הגדרת המקצוע (ייעוץ עסקי) ואינו דורש תמיכות ממוסמכות נוספות על נסיון מעשי בייעוץ. לאור זאת, האם תשובתך אם כן, הינה שנדרשת הוכחת יעוץ ניהול? ואם אכן כן, אם בפועל ובמציאות, אני בעלים ומנהל של חברת תקשורת שיווקית, שהינה בעלים של חברת כנסים ואירועים, ובתור מנהל החברה האם, מעניק לחברה הבת שירותי יעוץ ניהולי - האם זה מתאים להגדרה, לדעתך? ואם כן, איזה מסמך יכול להוכיח זאת? קורות חיים? מכתב מהחברה האם? החברה הבת? רואה חשבון? תודות!
 
אם יש לך אזרחות אמריקנית ו MBA

אתה יכול לעבור לקנדה ברישיון עבודה, אם יש לך הצעת עבודה ממעסיק. לא תצטרך להתפלפל על הוכחת ניסיון מעשי, חוץ מזה אם אתה רוצה לפתוח חברת בת קנדית, והחברה הישראלית או האמריקנית שלך קיימת כמה שנים ויש לה פעילות פיננסית בהיקף סביר, חברת הבת הקנדית שתפתי יכולה להעביר אותך לכאן בלי שום בעיה. גם כיזם אמריקני יש הקלות במעמד של ויזת עסקים המוענקת אוטומטית.
 

ILCA

New member
מה יהיה? שוב לא הסברתי את עצמי טוב.

נא התייחס לשאלתי ולהבהרה שאחריה, ע"ב ההנחה שכבר יש לי דרכון קנדי, ואני מעוניין לשהות ולעבוד בארה"ב.
 
אין הבדל...זה עובד אותו דבר משני

צידי הגבול, ייזמים קנדיים, ואקדמאים קנדיים (גם אם השכלתם נרכשה בישראל), יכולים לעבוד ולחיות בארצות הברית אם יש מעסיק אמריקאי שרוצה להעסיק אותם. בעלי חברות קנדיות רשאים להקים חברות בת בארצות הברית ויכולים לשהות ולעבוד בארצות הברית כמעט ללא שום ללא מגבלה.
 

ILCA

New member
ויזמות/הקמת חברת בת אינה דורשת

המצאות מקצועית ברשימת 60 המקצועות? זה כבר על סעיף אחר?
 

ILCA

New member
מצטער, רצתי ישר לרשימת המקצועות

אכנס בהמשך מחדש להגדרות. מזכרונך, האם יש דרישות מחברת הבת? ותק, תחום פעילות, מחזור, מס' עובדים? ושוב, בפעם המי יודע כמה אך בצדק - תודה!
 
נדמה לי שהקריטריונים לא ממש פומביים

אבל מקובל לחשוב שעם חברת האם הקנדית בת יותר משנה ויש לה לפחות דוח כספי שנתי אחד שמראה שלא מדובר בפעילות פיקטיבית, לא יווצרו קשיים. בעיקרון כל פעילות עיסקית חוצה גבולות שהיא לא פיקטיבית מאפשרת לעבוד. פה קפיטליזם !!!!!
 
למעלה