שומרים על קשר? שומר על קשר..

שומרים על קשר? שומר על קשר..

אתמול, במוצאי שבת, קפצתי לבית הכנסת של קרלין (החסידות שאליה הייתי שייך) ל"אליהו´ס" ו"מלוה מלכה"... כמה בחורים צעירצ´יקים וגבאי מבוגר מכערים ניגונים שקשה למצוא כמותם במו פיהם. הגבאי שתופס אותי כבר כ-"א שטיקל פרעמדער", ודואג לומר לי "אהלן" ו"ת´פאדל" וכמובן לתת לי "בענטשן" בסוף :) ... החבר´ה הישנים ששואלים אותי מה המצב ומה אני עושה בחיים, הרכילויות, בחור שמביא בכיס הפנימי של חליפתו פאשקוויל נגד "המסמידים" שהופך לנושא השיחה שלאחר ברכת המזון. ואחד החבר´ה שטוען כי לייבל מינצברג הוא אפיקורס. -למה?- אני שואל אותו. -כי הוא אומר שטותים בתורות שלו- (כאן באה רשימה של ה"שטותים"). -זו אפיקורסות זו? - שואל אני אותו תוך ציחקוק. -לא, אבל הוא מדבר גם אפיקורסות. -אוי, תעשה טובה, אתה יודע בכלל מה זאת אפיקורסות? - אני אומר, והחבר´ה מרצינים קמעא
. -א גוטע וואך! -א גוטע וואך, יוינע, שמור על קשר! -וודאי... יש כאן עוד מישהו ששומר על קשר, או שאני הבוגד היחיד במולדת החדשה?
יונה דער רוסישער

יונה וואס שטיצאך???

דו ביסט א קרלינער? שיין שיין, איך האב נישט גוויסט... דו ביסט א רוסישער? פון אווי? על כל פנים, איך וואינט דא אין מאה שערים... (האט ניט קין מורא, איך קען דיר ניט). כל טוב, א איינער... (זאלט ניט אויס זאגן דאס פאר קיינעם)

תהלות לאל עליון, ירושלימער,

אלעס קלאפט לויטן פלאן
... בכל מקרה, לא כולם מבינים כאן יידיש, לכן כמה מלים איז זייער געשמאק, אבל הודעה שלימה ביידיש יכולה לגרור כאן גל תגובות נזעמות מצד כמה נשים מאד לוחמניות כאן שאת כינוייהן לא נפרט מחשש להסתה לרצח ראש הממשלה הבא ולהקמת מדינת הלכה בין הנהר לים (מה הקשר?:))... בכל מקרה, הייתי סטאלינער חסיד, עליתי ארצה לפני כעשר שנים מקירובוגרד אשר באוקראינה, אם כבר שאלת
. האק א משוגענע לעבן, יונה דער רוסישער

י-וס-י

New member
יונה גם אני הייתי חסיד קרלין, אמנם

אני לא יצאתי לשאלה, אבל אני גם פרשתי מהחסידות וגם אני נחשב שם לפרעמדער. המשך יום נעים, ביי, י-וס-י.

קרלין?

איזה, סטולין, פינסק, תרביצא או משהו רביעי שלא היה ידוע לי עליו?
אני הייתי סטולינער. יונה דער רוסישער

למעלה