"שומרת אחותי"- המלצה ל-
ודיון

"שומרת אחותי"- המלצה ל-../images/Emo63.gif ודיון

קראתי ספר מקסים שהשאלתי מהספריה בסמינר ושמו "שומרת אחותי". הספר הוא על ילדה בת 13 שנולדה למעשה כדי להציל את אחותה- זה התחיל מהליך רפואי קצר ונמשך לאורך השנים בכך שכל הזמן השתמשו בה ובגופה כדי להציל את אחותה. עד שרוצים שהיא תתן לאחותה כליה ואותה ילדה מבינה שיש לה את הזכות על גופה ומחליטה להגיש תביעה נגד הוריה על כך שתהיה לה הבחירה אם לעזור לאחותה עוד או לא. בסופו של דבר מתברר גם שאחותה החולה היא זאת שביקשה ממנה לצאת בתביעה הזאת כי נמאס לה היה להילחם ולהיות שוב בטיפולים. הסיפור מסופר כך שמתחיל מאנה בת 13, ונמשך כל פעם מהיבט של מישהו אחר- אמא שלה, אבא שלה, העורך דין, אח שלה, האחות החולה וכו'. מאוד מומלץ לקריאה
. ולדיון: האם אתם הייתם תורמים איברים ומבצעים פעולות חודרניות ומכאיבות על מנת להציל את האחים שלכם
מה דעתכם על ההורים בספר שלא שאלו מעולם את אנה אם אפשר להשתמש בה כדי להציל את אחותה, ובעצם רק דאגו לאחותה החולה

באמת ספר מומלץ מאוד !

אני הייתי כמובן מוכנה לעזור בכל דרך, אם חלילה היה צריך, אבל לדעתי גם אני הייתי מתעצבנת (מאוד) אם זה היה נכפה עלי, בלי שהיו שואלים לדעתי.

קראתי את הספר, אני אענה בתור אמא

כאב לי על אנה ועל ההחלטות של ההורים שלה, מצד שני אני מבינה שהם מאוד דאגו לאחותה ורצו להציל אותה ולשפר את איכות חייה. בתור אמא קשה לי להקריב חיי ילד אחד לטובת חיי ילד שני. ובתור אחות - אשמח מאוד (חס וחלילה שלא נצטרך לעולם)לתרום לאחי או לאחותי איבר. לא אהסס.

טוב לראותך פה ../images/Emo24.gif

אני חושבת שאנה הייתה מאוד מסכנה, כי לא ספרו אותה ממטר, ראו רק את אחותה ואת הצורך בה כדי לעזור לאחותה. לא ראו ילדה, לא ראו נערה. בגלל זה הייתי כל כך מאושרת לקרוא שהאבא בסוף הסכים עם אנה ודרכה- סופסוף מישהו חשב עליה ולא על אחותה.

sweet148

New member
פעם ראשונה אני שומעת על הספר הזה...

ואני ממש אשמח לקרוא אותו,כי הוא ממש קשור אליי,כמעט... אני לא רוצה לפרט,כי נכנסים לפה עכשיו המון אנשים מהשער הראשי של תפוז,אבל בטח הקבועים פה,אם הם זוכרים יבינו אותי...

Jen74

New member
WOW להביא ילד/ה לעולם כדי להשתמש בו ככה???

זה נשמע לי ממש זוועה להביא לעולם ילד שישמש בעיקר למטרת "חלקי חילוף" לאח/ות שלו. אני ממש פחדנית ואין לי מושג מה הייתי עושה אם חלילה אחד מהאחים שלי היה צריך שאני אתרום לו חלק מהגוף שלי. אבל אומרים שבמצבי חירום אנחנו לא חושבים הרבה על עצמנו ופשוט עוזרים.

ומה לגבי הבאת ילד בעקבות מוות של ילד

שזה סוג של תחליף לילד שנפטר
האם לדעתכם זה משהו שטוב לעשות מבחינת ההורים והילד

Jen74

New member
לדעתי זה שונה

זה משהו אחר כשילד מת מסיבות כלשהן בכל גיל שהוא ומחליטים להביא לעולם ילד נוסף/אחר כביכול במקום זה שנפטר. כשקורה מקרה כזה, צריך להקפיד שלא לתת את שם האח שנפטר לתינוק החדש ולא לנסות להפוך אותו להיות כמו האח שנפטר. צריך לזכור שכל תינוק הוא עולם בפני עצמו, עם רגשות, יכולות ורצונות משל עצמו. זה הדבר הכי גרוע שיכולים לעשות לילד, לגרום לו להיות הצל של אחיו המת או כמו שדובר בתחילת השרשור, מאגר חלקי חילוף לאח חולה
פשוט מזעזע. יש כל כך הרבה דרכים לנסות להציל ילד חולה ויש דרכים רבות לנסות להתגבר על אובדן של ילד. להביא ילד לעולם דורש המון מחשבה, אהבה ורצון להיות מסור אליו.

למעלה