שומר הדת: המצפון

מתבי6

New member
שומר הדת: המצפון

הרי כולנו מזמן היינו עושים דברים נוספים אבל המצפון עוצר אותנו. מי שבנה את כל המערכת ידע מה הוא עושה ושם שומר צמוד שקוראים לו מצפון. אפילו הפרסומאים יודעים את זה. הערב שמעתי פרסומת של אינטרנט רימון כך: שלום, מדבר המצפון שלך... איך אתה יכול להמשיך ולגלוש... (עם קול של שדון מפחיד כזה)

המצפון חרב פיפיות

הוא גם גורם לאנשים לפרוק עול נמאס להם להיות כל הזמן על תקן רשעים

מתבי6

New member
יש בזה משהו

אדם מגיע למסקנה, אני כזה! אם אני נשאר פה, אני סוג ב אני פגום אני לא הולך בתלם... עדיף לעבור למקום שזה לא המדד ולהרגיש טוב גם מצפונית

tuvia444

New member
גם הדת הכירה בתופעה

יש נקודה שבה אתה אומר שאם אני נכשל קבוע, המצפון יהיה יותר נקי אם אני יפרוק עול. לפחות ככה אני לא מאמין, או לא דתי. ממילא אני לא נכשל. לא זוכר איפה ראיתי התייחסות לזה שעקרי הדברים, שגם אם אתה נכשל באופן קבוע, צריך לדעת שחרטה אמיתית וכנה (וסביר להניח שאכן כך הם פני הדברים אצל מי שבאמת קורא עצמו דתי), מתקבלת. זו הבנה חשובה לחיות עם המצפון הזה. :)

צריך להבין ש``מצפון``

זה לא משהו אמיתי והדרך להפטר ממנו היא פשוט מחשבה ! מחשבה על זה שמאז שנולדנו הפחידו אותנו על כל דבר שזז .. במשך שנים על גבי שנים נצבר בפנים פחד שצריך לשחרר אותו ע``י מחשבה על הסיבה שלו ..

פופקס

New member
מתביש אתה חזק!

פרצת לדלת פתוחה צפה לאיזה 212 תגובות לפחות

מתבי6

New member
תלוי, חלק הצליחו להרוג את המצפון

או בכל אופן אני מקוה, לנתב אותו למקומות יותר מועילים ואמיתיים. כי למשל לאחד יש מצפון על שמירת שבת אבל לא מזיז לו אם הוא פגע במישהו. וכן על זה הדרך.

זה ענין של זמן והרגל

עם הזמן המצפון יעלם. העיקר לראות להישאר אנושי., בכל הקשור לדת עם הזמן המצפון הולך ודועך.

חשוב מאד

להישאר אנושי........ עולם ומלואו יש בזה החינוך החרדי מגדל אותנו גזעניים ומטופשים אין צורך להרוג את המצפון רק לחזק את מה שחשוב ולהעלים את השטויות זאת אומרת להתרגל לראות כל אדם בעולם כאדם ולהפסיק לשפוט אנשים לפי חלוקת העולם החרדית גויים חילוניים ליטאים ספרדים כופרים שבבניקס וכו וכו וכו כמיטב מסורת האדם הניאדרטלי

answers2

New member
"לחזק את מה שחשוב ולהעלים את השטויות"

איך אתה קובע מה חשוב ומה שטויות? למה "לראות כל אדם בעולם כאדם" זה חשוב, ו"מיטב מסורת האדם הניאדרטלי" זה שטויות?

answers2

New member
אז תשובתך היא

שהסתכלת חזק לתוך עצמך , וגילית ש"לראות כל אדם בעולם כאדם" זה חשוב, ו"מיטב מסורת האדם הניאדרטלי" זה שטויות? לא קצת שחצני?

בדיוק

אל תפחד להיות אתה כפי שאתה אתה אדם גם אם לא תחזיק באגדות שאתה מנסה לשווק כפי שעוד מיליארדים בעולם נוהגים כבני אדם למרות שאינם חולקים איתך מסורת משותפת

answers2

New member
כלומר...

שאם מישהו "מסתכל חזק לתוך עצמו", ומגיע למסקנה שצריך להרוג את כל הכושים , תאמר לו כך: " אל תפחד להיות אתה כפי שאתה אתה אדם גם אם לא תחזיק באגדות שאתה מנסה לשווק כפי שעוד מיליארדים בעולם נוהגים כבני אדם למרות שאינם חולקים איתך מסורת משותפת "

אין מיליארד

הגזעניים הם מיעוט מבוטל כמעט כל האנושות אנושית אין לי מושג איך הגעת לשטויות האלה מתוך דברי זה נראה שאתה מפחד להבין משהו בסיסי אולי תשתחרר אי פעם מהפחד ותראה כמה זה פשוט להיות אדם

answers2

New member
האם אין מליארד אנטישמים?

ואם יום אחד יהיו מליארד גזענים , האם אז תאמר למי שמסתכל חזק לתוך עצמו, ורואה שם שצריך להרוג את כל הכושים "אל תפחד להיות מי שאתה"? או שאולי תאמר לו : זה נורא!

אין לי מושג

מאיפה אתה מביא עלי את כל הבילבולים האלה אינני מכיר אותך אם אתה גזען ומסוגל לרצוח על רקע גזעני וכל מה שמעכב אותך זו אמונתך התמימה המלצתי היא שתחזיק בה בכל הכוח וכשתחוש הרהורי כפירה תתאבד לפני שתצא למסע רצח אבל יש מיליארדי אנשים שנוהגים כבני אדם וינהגו כך תמיד בלי האמונה שלך ויתכן שגם אתה כמותם ורק מפחד להכיר בכך לא אענה יותר כי אני מרחם על שאר חברי הפורום שהפילפולים האלה היו להם לטורח כנראה

answers2

New member
למה אתה דוחף את עניין האמונה?

לא הזכרתי אותה, וגם לא אזכיר. כתבת שאדם צריך להסתכל חזק אל תוך עצמו , וכך ידע מה חשוב ומה שטויות, ולא יחשוש ללכת בעקבות כך . שאלתי אם גם במקרה שאדם מסתכל חזק לתוך עצמו ורואה דברים גזעניים תאמר כך, או רק במקרה שאדם מסתכל לתוך עצמו ורואה בדיוק את מה שהחעלמער מאשר כלגיטימי תאמר כך. אני סקרן לשמוע את עמדתך . לא רוצה לענות, אל תענה. מי דיבר על אמונה? מה זה השטויות האלה?

answers2

New member
אז תשובתך היא

שהסתכלת חזק לתוך עצמך , וגילית ש"לראות כל אדם בעולם כאדם" זה חשוב, ו"מיטב מסורת האדם הניאדרטלי" זה שטויות? לא קצת שחצני?

למעלה