שומת עור (וירוס) המוסרת ע"י חנקן.

Shy Guy

New member
שומת עור (וירוס) המוסרת ע"י חנקן.

שלום, אני מקווה שפורום זה מתאים לשאלתי מכיוון שלא מצאתי אף פורום מתאים. לפני כשנה צמחה לי מין שומה בזרוע שמאל, אך בחודשים האחרונים היא הטרידה אותי הרבה יותר כשהחלה לבלוט יותר מעל העור. השומה משנה את גודלה. לרוב, לאחר מגע עם מים בעיקר, "צומח" מין חלק לבן במרכז השומה, כמו כן, לעיתים מסביבה מופיע דם מתחת לעור, מין דם קרוש. כחייל מודאג קצת, פניתי לרופא הכללי שטען שהשומה לא נראת לו סרטנית, אבל כדאי לבדוק. אז כמובן שהופנתי לרופא עור. רופא העור אשר בדק את השומה אמר שזו אינה שומה, אלא וירוס (הוא אמר זאת ע"פ התופעות שלה והעובדה שהיא קיימת כשנה). שאלתי אם אפשר לטפל בה עם חנקן ו..זה מה שהוא עשה. העניין הוא שלאחר סריקה קטנה באינטרנט לגבי שומה/וירוס דומה לשלי, הבנתי שלא מומלץ להוריד דבר שכזה ע"י חנקן. מה גם שהשומה הופיעה לאחר שלפני כשנה, בקיץ, נחשפתי די הרבה לשמש. רופא העור אמר לי שאם השומה אינה נושרת בעוד שבועיים-שלושה, אחזור אליו. אגב, מרגע סיום הטיפול בשומה עם חנקן (היום ב-10:30) עד עכשיו, יד שמאל שלי סגולה לרוב, קרה מאוד ועד לפני כחצי שעה לא הייתי מסוגל להזיז את ידי, האם זה תקין? כרגע השומה שינתה את צבעה לאדום ובמרכזה יש עיגול לבן (שממנו היה "צומח" החלק הלבן שכתבתי עליו בתחילת ההודעה) וכל מגע קטן בה כואב, אני יודע שזה תקין, אבל האם הטיפול בחנקן נכון? האם כדאי ללכת שוב לרופא הכללי לבדוק זאת במידה והיד ואיזור השומה עדיין יכאבו מחר? מקווה לתשובה מהירה

שומה או לא

מתנצל על העיכוב בתגובתי. נראה חי כי מדובר בנגע שאינו שומה, אלא בתופעה אחרת. לא ברורה לי התגובה לחנקן הנוזלי. במידה והנגע לא ינשור, ןאני מניח שעבר זמן מספיק והוא נשר, בודאי כדאי לפנוטת שוב לרופא העור.

למעלה