שון נשכב על הריצפה
מה עושים??

לין777

New member
שון נשכב על הריצפה../images/Emo123.gif מה עושים??

זה ממש יכול לעלות לי את הסעיף.... מה עושים במצב כזה שון בן שנה ו-4 והוא מתחיל להיות מפונק יותר ויותר מיום ליום
מה עושים במצב כזה??? אני משתדלת כל הזמן לשוחח איתו כמו בוגר הוא מקשיב לי אבל יש לו המון קטעים מעצבנים כמו בכי סתמי
והוא מושיט ידיים לכל מי שהוא רואה העיקר שירימו אותו..... וכשהוא מתעצבן הוא נשכב על הריצפה בבית.... מה יהיה כשיעשה את זה בחוץ אני מתאבדת.... כרגע הוא עוד לא הולך, ככה שבקניון הוא עדיין לא עושה את זה
אבל מה יהיה
איך אפשר להוציא ממנו את ההרגל המטופש הזה לפני שיהיה מאוחר??? דרך אגב האם אפשר להיגמל מהדייסה המעצבנת בבוקר ובערב
שון אוכל יפה מאד ולדעתי המטרנה כבר מיותרת.... איך עושים את זה ומה נותנים במקום בבוקר???

jole

New member
שון שון- (יצא קצת ארוך)

מה זה מפונק?? אצלך ההגדרה היא X ואצל אחרת Y. תנסי להתמקד בנקודות ספציפיות שבהן ההתנהגות שלו לא מקובלת עליך ואז לבחור דרך פעולה וחיפוש אחר פיתרון ממוקד. בכי סתמי-אני לא מאמינה שיש כזה (לא אצל ילדים ולא אצל מבוגרים) הסיבה שהוא בוכה (ותהיה סתמית לגבייך ככל שתהיה) לגביו היא ממשית, הבעה של צורך מסוים ושוב העיניין לדעתי היא למקד את אותו צורך ואז לספק או לא לספק אותו הכל על פי החלטתך. וההשכבות על הרצפה....את פוחדת מהקניון???? אני כבר חוויתי אותו
זה אמנם היה מזמן לי היה אז בן שנתיים וחצי לפי מיטב זיכרוני (הוא יהיה בן 6 ביוני) ואני קיוויתי שהאדמה תבלע אותי כי הוא לא עשה את זה בבית אף פעם, אבל הייתי מודעת ל"קטע" ונחושה בדעתי שעם כל הפדיחה אני לא אתן לו להפוך את זה לכלי להשיג את מבוקשו ופשוט ניגשתי אליו ובשקט ביקשתי שיקום, כמובן שזה עזר כמו כוסות רוח ל... ואז פשוט עמדתי לידו וחיכיתי שזה ייגמר. כשהוא ראה שהוא לא משיג ממני את תשומת הלב שהוא רצה זה פשוט נגמר. הרבה פעמים ילדים (שלא במודע) מעדיפים תשומת לב שלילית (כמו כעס כלפיהם) מאשר חוסר תשומת לב. לגבי הדייסה- מצטערת אבל אין לי רעיונות כי כשלי היה בן שנה וחצי נסענו לארה"ב ובלילה שנחתנו הגשתי לו את בקבוק המטרנה והוא זרק אותו על הרצפה ומאז לא נגע במטרנה או בקבוק עם פטמה
(לא יודעת למה, כנראה לסמן תחילתה של תקופה חדשה
מקווה שעזרתי ולו במעט, וסליחה שיצא קצת ארוך.

לין777

New member
מקווה שחוסר התייחסות יעזור...

לגבי הפינוק הוא די רוצה שנהיה צמודים אליו ,מרגע שהוא מגיע מהגןוהכוונה היא שהוא לא משחק לבד בחדר זמן ממושך או רואה טלויזיה מקסימום 5-10 דקות הוא נצמד אלי ורוצה ביידים.... בקשר לבכי הסתמי זה לא בכי אלא כמו יללה וזימזום שמעצבן באוזן מכירות?! בטוח שכן!!
וזה במצב שבאמת אין לו שום דבר שמציק.... נקווה שזה הגיל וזה יחלוף... אבל בטוח שבכל גיל יש את השיגעון ה"מעניין" שלו...
נלמד להתמודד, ונחמד לשמוע ממכן עצות (שאתן בעלות נסיון)ולאמץ אותם גם לילד הבא....

ואולי הוא מפצה על חוסרים?

אני מאמינה שהשליטה בהורים היא שלב שני אחרי סיפוק הצרכים הבסיסיים. בגיל הזה עדיין רוב הדרישות והבקשות שלהם הן לשם מילוי צרכים. אם הוא רוצה שתהיי צמודה אליו כשהוא חוזר מהגן, ייתכן שחסרה לו תשומת לב אישית (בגן אולי הוא לא מקבל יחס אישי אחד על אחד), אולי הוא פשוט מתגעגע לחיבוק טוב שלא יגמר לעולם... ואולי פשוט הוא כמה לתשומת הלב שלך!, והוא יעשה הכל בשביל להשיג אותה: לזמזם לך באוזן, לבכות בכי שמעצבן אותך, לשכב על הריצפה ולצרוח ועוד..... אני ממליצה - כשהוא בא מהגן, לסגור פלאפונים, לא לענות לטלפונים, לא להדליק טלויזיה ולהקדיש שעה עד שעתיים לחיבוקים ונישוקים ולסיפורים ולהתגלגלות על הריצפה ולמשחקים יחד מלאים במגע פיזי, שירגיש שברגעים אלה אין לך בעולם שום דבר חוץ ממנו. אחרי שזמן תשומת הלב נגמר - לחזור לשגרה של אוכל, רחצה, הוראות ושאר דברים, אז כמובן הוא לא יקבל שום התייחסות (לא צעקות ולא הסברים)- התעלמות פשוטה, על כל התנהגות שאינה מקובלת עליך ושאת יודעת שאין מאחוריה סיבה מוצדקת. תוך זמן קצר הוא יבין שאת תשומת הלב הוא מקבל בלי לבקש, והדרך בה הוא דורש היום תשומת לב לא תוביל אותו לשום מקום, והוא פשוט יפסיק.

לדעתי

שון משחק משחקי כח, והוא יודע מה החולשה שלך, כנראה. אם את אומרת שאת מתאבדת אם הוא ישכב בחוץ, אז הוא יעשה את זה כשהוא ירצה לשלוט בך. הטיפ הראשון שחברה נתנה לי כשהייתי בהריון עם ספיר היה "כשאת בסופר והילד נשכב על הרצפה ועושה לך הפגנה שתקני לו משהו - תתעלמי ממנו, או תתני לו פאץ´ בטוכעס. כי אם תכנעי לו פעם אחת - הוא ידע שזה מה שהוא צריך לעשות כדי לשלוט בך". אז אני לא ממש בעד הפאץ´ בטוכעס אבל זה שהתעלמתי מהסצינה של ספיר והמשכתי ללכת (צריך עצבים של ברזל בשביל זה) בהחלט גרם לסצינה הזו להעלם אחרי כמה פעמים.

יערולה

New member
לין יקירתי, זה לא פינוק, זה הגיל

ירין גם התחיל להשכב על הרצפה בגיל הזה בערך, והוא ממשיך עד היום (שנה ושבעה) ואני רואה עוד המון ילדים שעושים את זה. לדעתי צריך פשוט להתעלם, הם קצת צורחים ונרגעים, אם תתיחסי כל פעם הוא יראה שזה גורם לך להתיחס אליו והוא ימשיך. העיקר להיות סבלנית. עם הדייסה בבוקר ובערב, אני פשוט יום אחד הפסקתי וזהו. בגיל הזה הם לרוב כבר אוכלים טוב ולא צריך את הדייסה. ירין עדיין לא מוותר על בקבוק לפני השינה, אבל הוא מקבל מטרנה מדוללת מאד, רק בשביל הצבע, (מים לא מספיקים לו לפני השינה). בבוקר במקום, הוא שותה מים עם עוגיה, שתיים, או צריוס סתם משהו קל עד לארוחת בוקר.

אושרתת

New member
אני קראתי במאמר כלשהו על ילדים

שאם הילד נשכב ומתחיל "לשחק" משחקים עם ההורים אז פשוט תעשי כמוהו... ז"א שאם הוא נשכב על הרצפה (בבית כמובן) אז תשכבי גם את על הרצפה,,,ואז הוא יראה שזה מאוד מוזר ויבין את הענין. זה עובד! מנסיון! כמובן שאם את מחוץ לבית השיטה היא פשוט להמשיך ללכת. הוא יראה שאת לא מתיחסת לנעשה ויפסיק עם זה בשלב מסוים. כמובן שלא בהתחלה,,,אבל במשך הזמן הוא יפסיק. לגבי הדייסה, הילדה שלי הפסיקה בגיל מאוד מוקדם לדעתי וזה ממש הרגיז אותי,,כי אם במשך היום היא לא אכלה טוב, לא היה מה "שיסגור" לה את היום כמו שצריך. אני חושבת שכדאי לך להמשיך עם הדייסות עד שהוא יחליט לבד שהוא לא רוצה עוד. יש בהן הרבה ויטמנים ותוספות שלפעמים לא ניתנות במשך היום (את זה אני כותבת בלי שאדע מה את מביאה לו לאכול,,,,לשיקולך,,) בהצלחה בשכיבות,

רותי ע

New member
אני יכולה לעשות וי על כל אחד

מהסעיפים שהזכרת...
הוא נכנס לגיל קשה שמכונה "גיל שנתיים הנורא". כל העצות שנתנו לך כאן מאוד נכונות. אין לך מה לדבר איתו יותר מדי כי רק תבלבלי איתו. את צריכה להעביר לו מסרים קצרים וברורים ולמחוק את המילה "פינוק" ולהחליף ב"צורך". וגם כשהוא ישכב בקניון..מה אכפת לך מהאחרים? תאמיני לי שהם ראו כבר את זה קורה.. לגבי המטרנה-עידן בן שנתיים וחצי ועדיין יש שלושה בקבוקים ביום לפחות. זה לא בגלל תזונה. כשאת קמה בבוקר לא בא לך כוס קפה? וכשאת חוזרת מהעבודה? אני זורמת איתו ולא מנסה לגמול אותו. שיהנה קצת..יותר טוב מממתקים..

לין777

New member
בנות שכנעתן אותי../images/Emo6.gif

הבנתי ששון שלי לא מפונק, הבנתי שהוא רוצה יותר תשומת לב... הוא מקבל המון אהבה ותשומת לב אבל אני יאמץ את הרעיון של לכבות פלאפון ולא להתייחס לכלום אלא רק אליו....ואפילו נראה לי הגיוני לגבי המטרנה, שגם לנו לפעמים בא כוס קפה, וגם לו יש את הצורך הזה..
בכל מקרה
לכן בנות

לין777

New member
דרך אגב

משהו שלא קשור לנושא יש מפגש של בנות מכאן איפשהוא??? אשמח אם תעדכנו אותי...

רותי ע

New member
יש מפגש עם הילדים ביום שישי

בת"א. מגיעה? אם כן שלחי לי מסר ואחזור אלייך עם כל הפרטים...

למעלה