שונאת כאן (טריגר)

ToryMaster

New member
שונאת כאן (טריגר)

אתם לא חייבים לקרוא, זה מה שנקרא טריגר קשה וזה ארוך ומשעמם. --------------------------------------------------------------- מעדיפה לשמור על התדמית הקשוחה וחסרת הבעיות, אבל זה לא עובד לי. אין לי מקום אחר. החיים שלי כל כך פרוצים וכל כך מוכרים וידועים. גם כאן זה נעשה פתוח מדי. אני נקרעת ונמחצת בין שני ניגודים. מצד אחד החברים שלי שרואים בי מעין דמות מושלמת, משהו שמעליהם, ששווה יותר, שצריך לקנא בו ולנסות להשתוות אליו, ומצד שני המשפחה, שרואה בי את הכבש השחורה המיותרת וחסרת הכבוד. אני לא כזו. היא מבלה חצי מהזמן הפנוי שלה בלהשפיל אותי, ולקרוא לי חזירה אנוכית ואגואיסטית בלי ושם יחס לכסף ועם סדר עדיפויות מעוות. אני מנסה לומר לה שמשהו מציק לי, אבל היא ישר צועקת עלי והופכת את התלונה שלי לעוד התבכיינות חסרת תכלית וטעם. אני נקרעת בין הרצון פשוט להניח להכל ולזרוק הכל לפח לבין הרצון להוכיח לה שהיא טועה. היו לי תקופות שטענתי שאני רזה מדי, שטענתי שאני צריכה ללכת לבדיקות, אבל היא דחתה את זה, טענה שאין בי שום בעיה ושאני נראית בסדר גמור, אולי אפילו צמיגון קטן. אז מה? אז הפסקתי לאכול. זה מעניין אותה? לא. היא ממשיכה לצעוק וממשיכה לכעוס ולהפיל אותי ולהכות אותי (מטאפורית). אחר כך היא מתפלאה שהבת שלה מכוסה צלקות ומנסה להתאבד. יופי באמת. נכנסת לחדר ומנסה להכריח אותי לדבר איתה. ברגע שאנסה להגיד משהו היא תצרח עלי. אני כועסת, אני עצובה, היא יודעת שאסור להתעסק איתי בזמנים כאלו. צעקתי את זה עליה כשעדן התאבד. פאק. אני לא מסוגלת לחשוב על זה, אני פשוט לא מסוגלת לחשוב על זה. אין לי מילים לתאר כמה כואב לי, כמה יש לי חור בלב מאז שזה קרה, כמה אני לא רואה טעם לחיים... כמה אני שונאת אותו ומקנאה בו ביחד על זה שהיה לו את האומץ ללכת עם זה עד הסוף. אני מתפרקת לגורמים, והעולם רק מוסיף עוד ועוד דרישות. אני לא מושלמת! שומעים? אני לא מושלמת! אני גם לא שפל המדרגה! אני בן אדם! עם רגשות מרוסקים!

sh53

New member
אפשר לתת לך ../images/Emo24.gif ויקי?

אני לא חושבת שיש אדם מושלם על פני האדמה, ואת לא צריכה להרגיש מוזר בקשר לכך. את מעלה פה כמה נקודות, אנסה להתייחס אליהן (מראש אומר לך שאני לא מבינה כל כך בזה, מקווה שלא אטעה ולא אפגע בך יותר מאשר אעזור). * את כותבת שאת מנסה להראות חזקה, להקרין יציבות וחוזק וזה לא עוזר לך. אם זה לא עוזר, אז למה לנסות להראות לכולם שהכל בסדר איתך? למה לא להיות את עצמך? אולי דווקא כשתהיי הבחורה "האמיתית" אז יגלו בך התעניינות? אולי הם לא מרגישים שיש להם מה לעזור לך, כי את הבחורה החזקה ביניהם. אם זה ישנה להם - אז סוף סוף יכירו אותך, הבחורה האמיתית שחבויה בתוכך. אם זה לא ישנה להם - אולי דווקא מנקודה זו "תעלי" מדרגה וזה דווקא יתן לך את הכוחות להתמודד עם זה? להיות את עצמך ולא לעשות "הצגה" כאילו הכל בסדר איתך? אולי זה יהיה לך "הפוש" בחיים שיאמר לך אם את לא תדאגי לעצמך, אף אחד לא יעשה את זה? * בענין המשפחה - אנסה לענות באופן כללי (יכול להיות שזה לא יהיה נכון, הרי כל מקרה לגופו). אם לדוגמא מקללים אותך, למה להתעצבן? צאי מהחדר, לכי לפינה משלך, שימי מוסיקה שאת אוהבת ונסי לשכוח את זה. נסי לצאת מאותו מקום בו עשו לך רע באותו רגע. נסי אולי לעבור למקום שבאותו יום מעלה לך זכרון קטנטן חיובי (לדוגמא שבי ליד חלון שראית דרכו משהו יפה באותו יום ונסי להזכר באותו משהו, אולי זה יעלה לך חיוך? אולי זה יתן לך את הכוחות להם את זקוקה?). "אני מנסה לומר לה שמשהו מציק לי, אבל היא ישר צועקת עלי והופכת את התלונה שלי לעוד התבכיינות חסרת תכלית וטעם." אם זה יקרה לך עוד פעם, אפשר לשאול אח"כ - אז למה טרחת לשאול אותי קודם מה איתי? מה אני רוצה? מה מציק לי? למה ההתעניינות הזאת? האם זאת התעניינות מזויפת? * בענין עדן - כנראה שהוא לא התמודד עם הדברים, כנראה היה לו קשה מדיי והוא לא יכל לעמוד בזה עוד, אבל את - את אני בטוחה שתנצלי את כל המשאבים של המערכת (אם זה בפורומים של תפוז ואם זה במרכזי סיוע). את בחורה מאוד חכמה, יצירתית (רואה בפורום שלך), את יודעת לזעוק לעזרה כשצריך (ראיתי הודעות שלך בפורומים), את בחורה חזקה שלא מרימה ידיים (כולנו נופלים לפעמים, אבל גם יודעים לקום וגם את יודעת לקום), אני מחזיקה ממך ואני יודעת שאת לא תוותרי כי את פשוט בחורה חזקה שלא מוותרת על דברים כל כך בקלות
יש לך את זה

ToryMaster

New member
../images/Emo13.gif

* אני לא מנסה להציג את עצמי כחזקה במודע. הם פשוט כל כך רגילים שאני שם להחזיק אותם (וגם אני רגילה
), ולתמוך בהם כשהם צריכים... כל כך ברור להם שאדם שמחזיק כל כך הרבה אנשים בחיים חייב להיות חזק ולדעת לטפל גם בעצמו. אני לא יודעת ולא מסוגלת, יום אחד אני אפול וכולם יפלו איתי, ולא יבינו מה קרה. * אני מנסה. כל כך הרבה פעמים ניסיתי לדבר איתה ולהסביר לה. כל פעם היא מסתכלת עלי כאילו היא מקשיבה ומתעניינת ואיכפת לה, ויומיים אחר כך קורה בדיוק אותו דבר, כאילו לא אמרתי לה כלום. * עדן... הכרתי אותו, והוא היה ילד מקסים, ואחותו הייתה חברה טובה שלי. פשוט... פתאום זה הגיע קרוב אלי, הכי קרוב שיכול להיות. האזכרה שלו בעוד כמה ימים. ואני... אני עוד לא התגברתי על זה, עוד לא התמודדתי ועוד לא עכלתי. אני תוהה למה זה כל כך קשה לי. האם זה מפני שאני כועסת עליו שעזב ככה כשאני עוד נלחמת, או שאני מקנאה שהיה בו את האומץ. אני מעריכה שאת אומרת שאת מחזיקה ממני, אפילו קצת. זה מסוג הדברים שחודרים ללב ונשארים שם בפינה קטנה ומוסיפים עוד תפר בשמיכת טלאים שהיא הנשמה. אני לא יודעת אם אני חזקה, אני לא מאמינה בזה. אני חושבת שאני פשוט מפחדת לוותר.

sh53

New member
היי לך שוב ../images/Emo13.gif

* את יודעת שמותר גם לך להשבר לפעמים, את הרי בת-אדם ולא רובוט. ראש השנה בפתח, תחילתה של שנה חדשה, מה אאחל לך? כמובן שאאחל לך שנה טובה ומתוקה, אך אאחל לך גם שתהיה לך שנה של התחלה חדשה, שנה של אומץ, שנה של שינוי בחייך, שנה של חוזק וחוסן – שנה שתתחילי בה ברגל ימין, שנה בה לא תפחדי לומר לחברים היי אני לא כזאת מושלמת כמו שאתם חושבים, שנה בה תרגישי חופשי להתקשר לחברים שלך ולבכות על כתפם כשקשה לך, אולי בהתחלה ייכנסו קצת להלם ולא יעכלו מה קורה, הרי את ויקי החזקה איך יתכן שאת בוכה ונשברת? * בענין אמא – אם ההגיון לא עובד, אולי זה הזמן לפנות אל הרגש? לומר לאמא שהיא פוגעת בך? שהיא לא עושה לך טוב בכך שהיא מתנהגת כמו שהיא מתנהגת. נסי לתפוס אותה ברגעים הטובים שלה, לא בזמן מריבות או צעקות, אלא בזמן שהיא יושבת בסלון לדוגמא, בזמן שהיא עם כוס תה (אולי להכין לה כוס תה, הכוס מסמלת כזריקת כפפה לעברה, אולי זה יישמח אותה שהכנת עבורה תה וזה יהיה נקודת פתיחה טובה לשיחה – שאת מפנקת אותה). * בענין עדן, אני לא יודעת אם את מתכוונת ללכת לאזכרה שלו, אך אם את ממש לא יכולה לעמוד בזה, את יכולה להרים טלפון למשפחה ולהסביר שקשה לך עם זה יותר מדיי ואת לא מסוגלת להתמודד עם זה, אני בטוחה שהם יבינו. לענין ההרגשה שלך – להבין מה את מרגישה – יכול להיות שהכל נכון: גם כעס שהוא עזב אותך ואולי קנאה, אבל אולי את זקוקה לזמן להתחזק כדי לענות לעצמך על השאלות האלה? אולי כדאי שתשקיעי בעצמך ובהתחזקות שלך, לפני שאת מנסה להתמודד עם שאלות קשות אלה? אלה שאלות בהחלט לא קלות ואני לא חושבת שזה כל כך יהיה נורא אם תחליטי שאת רוצה קודם להתחזק מבחינה נפשית ורק אח"כ לענות לעצמך על השאלות האלה שאני מבינה שמאוד חשוב לך לענות עליהן. * אני גולשת בפורום בתפוז (לא אומר איזה, כי אני מניחה שאת אוהבת פרטיות) ורואה אותך גם כותבת שם. באתי לשם בעקבות חברה שאני מאוד מעריכה ואוהבת, לראות ולקרוא קצת על עולמה. אני רוצה לומר לך שאני קוראת מה שאת כותבת שם, מתמודדת עם המציאות ולא בורחת ממנה, דעי לך שלא כולם עושים את זה יפה כמוך (אין פה האשמה, אלא הבנה, כי זה בהחלט קשה) ואת עושה את זה כל כך יפה, בעדינות, ברוך, עוזרת כשיכולה, משתפת ומבקשת עזרה כשאת צריכה – הנה את הבחורה שלא תמיד חזקה, שמבקשת עזרה, הבחורה שלפעמים גם לה נשבר כבר אבל לא מוותרת כי היא רוצה לחיות וחושבת שיש לה זכות לחיות וזה כל כך יפה וכיף לראות את זה, שגם האדם החלש ביותר ועם מינימום של כוחות נאבק ולא מוותר
* פחד לוותר? למה לוותר? מי אמר שאת צריכה לוותר? אני חושבת שזה מקסים שאת לא מוותרת, זה מעיד שאת נותנת לעצמך קרדיט שאת מסוגלת, נכון שלפעמים קשה, נכון שלפעמים נופלים ונכון שלפעמים יש רגעים שלא יודעים איך להמשיך – אבל את יודעת שאת לא מוכנה לוותר, שאת לא עשית את המקסימום ומגיע לך יותר – ואני יכולה לומר לך בפה מלא שמגיע לך בהחלט !!!

ToryMaster

New member
../images/Emo13.gif

מרגש אותי לקרוא, שמישהי שאני אישית מעריכה, מישהו שאניlooks up to her אומרת לי משו כזה
. הרגת את הסקרנות עכשיו
הייתה לי שיחה עם חבר טוב במהלך הלילה, שהובילה אותי למחשבה שאולי את צודקת. אולי באמת הגיע הזמן שהשנה, במקום לשבת ולבכות על מר גורלי ולהודיע שאין לי כוח (ואני לא רוצה) לשפר את המצב, באמת הגיע הזמן להחליט משהו ולפעול בנוגע לזה. הייתי צריכה דחיפה גדולה בשביל זה, מי יודע, אולי גם את עזרת (
סקרנותי - סקרנותך)

sh53

New member
את מוכנה להפסיק לחייך? ../images/Emo46.gif

עבדתי עלייך
תצטרכי לסלוח לי, אני צוחקת כל הדרך אל הבנק, אופס כל הדרך, נו לא משנה, צוחקת מה זה משנה איפה? מה איתך? את גם צוחקת עכשיו?

lollapalooza

New member
ויקי,

אני לא חושבת שמישהו מצפה ממך להיות מושלמת. (ואם כן- יש לו בעיה גדולה.) ואני ממש לא חושבת שאת שפל המדרגה, או "כבשה שחורה מיותרת וחסרת כבוד". ממש ממש להפך. מההיכרות שלי איתך, דרך הפורומים כאן, אני רואה שאת ממש לא כזו, אני רואה בן אדם טוב, מישהי שבאמת אכפת לה מאחרים ורוצה ואוהבת לעזור. מישהי מיוחדת. אל תתני לאף אחד לתת לך להרגיש שווה פחות ממה שאת. גם אם מדובר באנשים שאמורים להיות קרובים אלייך, בתוך המשפחה. מי שמתייחס אלייך ככה, הבעיה היא אצלו, לא אצלך. ולפי מה שקראתי בהודעה הזו, היחס הזה שלה (אמא
)ממש לא הגיוני ולא נורמלי. בטח לא יחס שראוי לזה שתרגישי רע בגללו. היא צריכה להרגיש רע. לא את. להיות חזקה ולעזור לכולם, להחזיק את כולם, זה טוב. אבל עד גבול מסוים. חברים אמיתיים יהיו שם בשבילך גם כשאת לא יכולה להחזיק אותם, או את עצמך, יותר. זה משהו שצריך להיות הדדי- אי אפשר שרק את תתמכי בכולם ואף אחד לא יתמוך בך, כי בסוף באמת את תיפלי והם ייפלו איתך. סה"כ את בן אדם, מותר לך גם להזדקק לתמיכה מאחרים. את לא חייבת להראות שאת חזקה גם כשאת לא. ואני חייבת להתייחס למה שכתבת בתגובה פה למעלה, "אני חושבת שאני פשוט מפחדת לוותר"- נראה לי שזה שאת מפחדת לוותר, זה רק מראה שאת עוד לא מוכנה לוותר, שיש לך בשביל מה להמשיך. אחרת לא היית מפחדת.

ToryMaster

New member
אני לא רוצה לוותר

אבל אני רוצה לחיות, לא רק להתקיים ולהתכופף. ואני לא יודעת מאיפה להתחיל

מוּסקט

New member
אולי

להתחיל בזה שתהיי פחות עסוקה באיך אחרים תופסים אותך ותתמקדי באיך שאת תופסת את עצמך. בהחלט יכול להיות שהקצוות אותם את מתארת בתפיסתם של אחרים הם קצוות שמאוד מוכרים לך באופן אישי באיך שאת רואה את העולם. ואולי - באמת לראות שיש גם אנשים כמו sh53 שמסוגלים לראות את הדברים שאת מציגה כל כך בשחור ולבן קצת אחרת? להאמין שיש פה ושם אנשים שרואים את הדברים אחרת ממה שאת משליכה עליהם? ובקשר למערכת היחסים עם אמא - באמת קטונתי. אני יודעת שיש שם בעולם מערכות יחסים מאד מאוד קשות. כל מה שאני יכולה להגיד לך פה מהמקלדת בבית הוא שאת לא חייבת לגדול ולהיות אדם בוגר כמו שהיא רוצה, אלא כמו שאת רוצה. יש לך את מלוא הזכות לגדול ולהכניס אל חייך את הדברים החשובים לך והקשורים לערכים שלך - שיכולים להיות מאוד שונים מהערכים בבית אבל לגיטימיים בהחלט. ואנחנו פה לחזק את ידייך בהחלטות שלך ובהבהרת הערכים שאת רוכשת ומאמצת לעצמך תוך כדי התבגרות.

ToryMaster

New member
תודה ../images/Emo13.gif

זו בדיוק העצה שחיפשתי, מאיפה להתחיל. אם רק היה לכם מושג כמה אתם מחזקים אותי, וכמה פעמים כבר הודיתי לאלים שיש לי אתכם, וכמה אתם מחזיקים אותי בחיים... |שטופת דמעות| תודה

למעלה