שונא את עצמי, אבל בצורה שונה

• פותח הנושא SHEX
  • פורסם בתאריך

SHEX

New member
שונא את עצמי, אבל בצורה שונה../images/Emo95.gif

אז בניגוד לרוב ההודעות שהייתי מצפה לראות פה, בייחוד בהתחשב בכותרת, אני לא הולך לכתוב כמה שאני חרא בנאדם ויש לי חרא תכונות ואני חלש אופי. להפך. אני הבנאדם הכי חזק שיצא לי להכיר. אני חושב שאני בנאדם טוב ושאני חבר טוב, ומעבר לזה, אני מעריך את עצמי כל כך הרבה על דברים שאני עושה. ואת כל אלו אני שונא. אני שונא להיות אדם טוב, אני שונא להתמודד כל כך הרבה על קשר בלי שהצד השני יראה נכונות לעזור בצורה כלשהי. וכמה אפשר? כמה אפשר להלחם? להתמודד? לעשות הכל בשביל משהו בלי לראות תוצאות מזה שעושים את זה? כל כך הייתי רוצה להיות עכשיו בנאדם טיפש. להיות בנאדם לא מודע, לא אחראי למעשיו. באמת שהייתי שמח עכשיו להתאבד ולהפסיק לסבול ככה, אבל אני בחיים לא אעשה את זה כי אני לא מאמין שזה פתרון לשום דבר. אז בינתיים אני ממשיך לייסר את עצמי. ואני נשאר עצבני ומרגיש שכולם נגדי ולא מצליח להביא שום דבר למקום אמיתי. הלוואי שהייתי מסוגל לוותר. אז מה? לשמוח שיש ליתכונות שאני אוהב או להתבאס מזה שהן מביאות אותי לנקודה מייסרת?

ToryMaster

New member
איך אומרים?

בורות היא ברכה, או משהו. אז זהו, שאנ'לא מאמינה בזה. כבני אדם אנחנו מתפתחים ולומדים וגדלים, וחלק מההתפתחות הזו היא לדעת מתי להפסיק לדחוף משהו ומתי לא לוותר עליו, זה אחד השיעורים הקשים לדעתי. להתבאס מעצמך אף פעם לא, כי לדעתי, האמת היא שבסופו של דבר - חברים יבואו וילכו [זה טבע העולם] וגם המשפחה לא תישאר איתך לנצח [בכל זאת, אנשים מתים מתישהו]. היחיד שלנצח יהיה איתך - זה אתה, וזו הסיבה הכי טובה בעולם להפסיק לרדת על עצמך ולכעוס על עצמך בגלל מי שאתה. לנסות לשנות דברים שמפריעים לך - זה עוד מילא ולפעמים אפילו כדאי, אבל באיזשהו שלב אתה צריך לתפוס את עצמך ולהגיד "אוקי, זה מי שאני, זה מה שיש ועם זה אני חייב לנצח", וללמוד לאהוב את עצמך, עם הטוב ועם הרע. שים לב כמה פעמים אתה אומר שאתה עושה לעצמך דברים, שאתה מייסר את עצמך, שאתה בוחר את הדברים הכן חזקים בך ושונא אותם כי הנסיבות [הנסיבות, כן, לא אתה עצמך] הביאו אותך למקום מסוים שלא טוב לך בו. לא יהיה פרודקטיבי יותר לשנות את המצב [עוד מעט פירוט] מאשר לדכא את עצמך? כשאני אומרת לשנות את המצב אני לא מתכוונת לשנות את עצמך, אני לא מתכוונת שתלמד את עצמך לוותר ולעזוב דברים בלי להילחם עליהם, פשוט לשים לב באיזה שלב זה מתחיל לגרוע ממך יותר משזה מוסיף - ולעצור את זה שם.

צ'מע

במקום לרצות להיות מי שאתה לא ובמקום לרצות שהסבל יעבור לבד ושאתה תהיה זה שתמיד עובד בקשר והשני לא - במקום לרצות כל כך הרבה שינויים שיתחוללו בלי המעורבות הישירה שלך - נדמה לי שמה שאתה צריך לעשות זה ללמוד לטפח ציפיות קצת יותר ריאליות. הסבל והיסורים מגיעים כשאתה מצפה למשהו לא ריאלי. זה שאתה חושב שאנשים צריכים להיות טובים עדיין לא עושה אותם כאלה ולא הופך את הציפייה לריאלית. אנשים יש כל מיני. במקום לקום בבוקר במטרה להיות כל כך טוב שהעולם יהיה טוב אליך בחזרה, עליך לשנות פאזה. להיות טוב כי אתה רוצה וכי ככה נראה לך נכון לחיות בלי קשר לאיזו השפעה יש לטוב לב שלך על אחרים או מה יוצא לך מזה... כי על אלו אין לך כל שליטה.

SHEX

New member
וככה אני באמת חי את החיים שלי../images/Emo95.gif

פשוט אתמול הייתי ממש מתוסכל ממשהו שנלחמתי עליו. ובסופו של דבר, נזכרתי להזכיר לעצמי את זה שכשחברים שלי רוצים לוותר, אני תמיד אומר להם לא לעשות את זה, ולמצוא את הדרך שבה הם יצליחו, וכך עשיתי. מצאתי את הדרך להצליח במה שרציתי להשיג, ופתרתי את מה שתסכל אותי..

lollapalooza

New member
זו לא שנאה עצמית.

אתה פשוט מוקף באנשים הלא נכונים, שלא יודעים להעריך את התכונות שיש בך. זה לא חייב להשאר ככה ולא יישאר ככה לעולם. אני גם הייתי במצב הזה, והחלטתי שמכאן והלאה, כל אחד יקבל אותי כמו שמגיע לו. מי שיודע להעריך אותי, יקבל ממני הכל. מי שלא יודע, יקבל מעט מאוד ואני לא ארגיש רע עם עצמי בגללו, כי אני אדע להעריך אותו בדיוק כמו שמגיע לו. החיים עוד יובילו אותך לאנשים אחרים, שידעו להעריך אותך ויתנו לך מוטיבציה להמשיך ולהתנהג כמו שאתה חושב שטוב ונכון. ובינינו, אתה באמת רואה את עצמך הופך למניאק ומוחק מעצמך את התכונות הטובות שלך? אני לא. אז תעריך את עצמך, כי זה הכי חשוב, וקח בחשבון שמי שלא מעריך אותך, לא ראוי לך.

Elsewhere

New member
עד שתחליט שזהו.

ברגע בו תחליט שאתה לא יכול ללא תגובה, ולו הקטנה ביותר, בדיוק בנקודה הזו זה ייגמר. "עד מתי" ו"כמה אפשר" - זה תלוי בך. יש לי רק דבר אחד לשאול אותך. אתה מרוויח מזה משהו? גם אם זה לא התוצאה הסופית והמוחלטת אליה אתה מייחל, משהו אתה מרוויח מזה? ועכשיו - אתה מפסיד מזה משהו? מה אתה מפסיד? האם זה עולה לך בדברים אחרים? בין אם זמן חופשי, או מקום חכם יותר להשקיע בו את אותה העבודה, או כל דבר אחר? אם ההפסדים גדולים מדי ביחס לרווחים, אז הפסק את זה. די, לפעמים צריך לדעת להגיד די. לילה טוב
.

למעלה