שונא להיות על הגב

bklein2

New member
שונא להיות על הגב

שלום וברכות על הפורום החדש. בני בן 3 וחצי חודשים אוהב מאד להיות על הבטן יכול להיות רצוף כרבע שעה ויותר על הבטן. מתהפך מהבטן לגב, אך בניגוד לילדים אחרים שונא להיות על הגב ובוכה שנמצא מעל כמה דקות על הגב. יש לציין שסובל מריפלוקס קשה ולכן מבלה גם חלק ניכר מזמן ערותו בטרמפולינה, שם מאד אוהב. אני חוששת שזה ייפגע ואולי כבר פוגע בהתפתחותו, מה ניתן לעשות? יש לציין שמלבד זאת מפותח יפה לגילו.

שכיבה על הגב

מכייון שאת מציינת שבנך סובל מריפלוקס קשה סביר ששכיבה על הגב לא תהיה לו נוחה . אני מציעה לתת לו את הכמה דקות על הגב שהוא מוכן לשכב וגווני לו את תנוחות השכיבה גם עם שכיבה על הצדדים על מנת שיכיר עוד דרכים לארגן את גופו בשכיבה.

ענת וכולם שלום../images/Emo187.gif

אצל הקטנטן שלי (2.5 חודשים) המצב הוא הפוך, ממש לא אוהב על הבטן. הצלחתי בעזרת כדור פיזיו לגרום לו להתרומם, לאחר דק' ספורות הוא מתעייף ואז אני נאלצת להרים אותו לפני שיתחיל לבכות. בגלל הנקות רבות ושינה לא יוצא לי לתת לו הרבה תנוחת בטן. שאלותיי: מה המינימום של פעמים ביום כדי שתהיה השפעה אפקטיבית על ההתקדמות. ולדבר אחר: יש לי סל קל של איוון פלו שנראה ממש כמו כסא (עמוק מאוד), האם מומלץ להושיב בסל קל כדי לראות טלויזיה כאשר מונח על הרצפה (לא העזתי יותר מחצי שעה ביום בכמה ימים האחרונים) תודה על התשובות האישיות (ולא רק מהירות)

למעלה