שונא שקרים.

ועכשיו תספר לנו

למה אתה שונא שקרים. אבל באמת למה. והאם זה רק שאתה שונא שאנשים אהובים משקרים לך או כל האנשים בעולם?

TheBeast

New member
זה יישמע מצחיק.

אבל זה החינוך שקיבלתי מהבית, בגלל זה בעיקר אני שונא שקרים. כשאבא שלי תפס אותי בשקר כשהייתי ממש קטן, הוא הכריח אותי לתלות שלט שאמר שאני לא אשקר יותר. ויודעת מה? אני מודה לו על החינוך הזה, ועל עוד הרבה דברים אחרים קטנים שהפכו אותי למה שאני היום. אני שונא את העובדה שאנשים צריכים להעזר בשקרים בשביל לנווט את חיי היום-יום שלהם למקום טוב יותר. במקום לשנות את החיים עצמם ולהביא את עצמם למצב של מחסור אמיתי בצורך להמציא שקר. אני לא אומר שאני טלית שכולה תכלת, לצערי. אבל בין שקר שפוגע לבין שקר שנועד להרגיע אנשים, למשל, יש הרבה הבדל. הרעיון שמישהו ישקר לי, בין אם מדובר במישהו אהוב ובין אם מדובר במישהו שהוא סתם מכר שלי- לא קביל בעייני. למה? מכיוון שאין שום סיבה לשקר לי. לא כשאני מקבל כל אדם כמות שהוא כל עוד הוא לא פוגע בסביבה שלו. ובמיוחד, כמו במקרה הזה, כשמישהו שהוא לא סתם אהוב, אלא ממש אהבה. היכולת של מישהי לומר לי שהיא אוהבת אותי, לפני שהיא טרחה לספר לי שהיא שיקרה בקשר לפרט מסויים לגביה... היא פשוט בלתי נתפסת מבחינתי.

תראה

אנשים לרוב משקרים מתוך שתי עמדות. עמדת פחד ועמדת נחיתות. הפחד הוא מפני כך שיקרה להם משהו שלא יוכלו לעמוד בו, והנחיתות היא די דומה, אבל יושבת על דימוי עצמי נמוך - זהו בעצם ענף של הפחד. פחד שאם יודעים עלי דבר מסויים, לא יאהבו אותי... זה שאתה חושב שאין שום צורך לשקר לך, עדיין לא עושה את השני לא פוחד מרגיש בטוח מספיק להגיד לך דברים. בדרך כלל כשמתקרבים באהבה יש תהליך של התפוגגות הפחד והרגשת הנחיתות - אבל מדובר בתהליך שלוקח זמן. אנחנו לא תמיד יודעים עם איזה "תיק" אותו אדם מסתובב מהבית וכמה זמן יקח לו לפוגג פחד או נחיתות כדי לא להרגיש שהפיתרון הטוב ביותר עבורו - כדי לא לפחד או לא להרגיש נחות - הוא שקר. יש אנשים שלא מתאוששים מרגשי הנחיתות שלהם לעולם. זה שיש לך עקרונות, עדיין לא עושה שאחרים יפעלו על פי העקרונות שלך, ובטח ובטח העקרונות אותם ספגת בביתך לא תורמים ולו מילימטר אחד להרגשת הביטחון שלהם. אתה יכול להזמין אותם ליישר קו איתך אבל לא להכריח אותם. מכיוון שכך - אין מה להתעצבן כשמשקרים לך. פשוט עליך להניח שאם אדם שיקר, היה לו מניע טוב מספיק לעשות זאת. מה כן אתה יכול לעשות? להזמין את הזולת לא לשקר לך יותר - כי מבחינתך אין צורך. תן לאותו זולת הרגשה שבטוח אצלך. שלא תנצל לרעה דברים שהם מספרים על עצמם, לא תפגע בהם, לא תצחק מהם ובאופן כללי תמשיך לאהוב אותם גם כשאתה יודע עוד פריט על עצמם שהם מחשיבים כפריט-פדיחה. מתי כן להתעצבן משקרים? מתי שהם מניפולציות בוטות להפעיל אותך לעשות דברים שאחרת לא היית עושה. כלומר קו העצבים צריך להימתך בין שקר שהוא רק ניסיון להטות את הדיעה שלך (שתחשוב שפלונית היא מושלמת בלי אותו פריט אישי שהיא חושבת שהוא פריט-פדיחה, או פרטי מידע שירחיק אותך ממנה); לבין שקר שהוא ניסיון לגרום לך לפעול בדרכים שלא היית פועל. נגיד להירתם לאיזו משימה ביחד עם פלוני שהבטיח שיעזור ובסופו של דבר השאיר אותך לבד עם כל האחריות. במקרה שני יש מקום להתעצבן ועוד איך!!

למעלה