שועלי הכרמל, מישהו מכיר את ברכת סכר

• פותח הנושא udrt
  • פורסם בתאריך

lewinson

New member
למה אתה מתכוון מכיר? הבריכה נמצאת

בצידו הדרומי של הכביש המוליך מצמת דמון אל כלא דמון, בערך באמצע הדרך. הרבה זמן לא הייתי שם אך אין לי ספק שכרגע היא מלאה מיים.

imeilik

New member
כיצד הגעת לשם הבריכה ?

לא ידעתי שכך קוראים לבריכה (במפה אין שום סימון) אבל אין ספק שזוהי בריכה יפה, יש סינגל קצר (300מ) וחביב מהבריכה מערבה דרך החורש ואפשר לשלב אותה במסלול מעגלי מבית אורן. כיצד הגעת לשם הבריכה ?

lewinson

New member
חלק ניכר מילדותי ונעורי עברו עלי בא

זור זה (לא, לא בכלא דמון). איני זוכר מי קבע את שמה, זה מסוג הדברים שפשוט תמיד היו שם... מצחיק ונוסטלגי שאתה מזכיר סינגל זה. כ"כ הרבה פעמים הלכתי בו "יד ביד עם אהבה ראשונה" (אהוד בנאי) אך מעולם לא רכבתי אותו. נראה לי שבכדי לא לשנות את הזכרונות המתוקים, גם לא ארכב, למרות שזה אכן סינגל חביב.

aFish

New member
וואלא...תיכף תגיד גם

שהיית מתפלח לבריכה של בית ההבראה שהיה שם לפני מלון יערות הכרמל. היו ימים.

lewinson

New member
הכה את ממומחי הכרמל!! סנגלים בכרמל

...... לא רק הר שוקף, מרכז מירב, חרבת כרך ונחל רקפת!! האם מישהו רכב/מכיר את הסינגלים הבאים: 1. השביל הכחול שיורד מעוספייה ליגור 2. השביל השחור(והירוק שמקביל אליו) היורדים מיער היערנים ליגור 3.השביל הכחול היורד מהר שוקף, דרך הר ערכן אל מחצבות קדומים 4.השביל האדום (חצי מעגלי) שמתחיל ליד עין הוד ומסתיים מול מושב עין כרמל. או כל סינגל "לא סטנדרטי" אחר?

shl17

New member
מכיר את 3 ו4

אלה סתם שבילים נחמדים האם רכבת את 1 ו2 כי הם ועוד כמה בצד המזרחי של הכרמל על הכוונת שלנו כמו כן נסה הירידה מהמוחרקה לכביש יוקנעם חיפה ואת העליה מיוקנעם למוחרקה דרך אזור התעשיה(לא נחל רקפת) גם נחל מהרל דרך פארק חרוב נחמד והעליה להר סומק טובה ומכובדת יש סינגל שעוקף את הר סומק ממערב התחלנו אותו ואחרי קילומטר הוא נאבד לנו

lewinson

New member
למה אתה מתכוון ב"סתם שבילים נחמדים

אתה יכול לפרט קצת יותר לגבי רמה טכנית, עבירות וכו.. השביל הכחול שיורד משוקף למחצבות קדומים הוא באמת סינגל כמסומן במפה או בעצם דאבל? (משום מה זכורה לי שם דרך 4X4) בצד המזרחי אני מכיר את השביל האדום שיורד מהמוחרקה לכביש יוקנעם. שביל מעולה. גם צידו המערבי של אותו שביל נחמד מאוד. בנוסף, יש שביל מצוין(לא מסומן) מחרשת הארבעים לכיוון נחל נשר. באזור זכרון, בתוך שמורת הנדיב, יש כמה סינגלים נחמדים וגם אופצית אקסטרים בדמות ה"שביל" שיורד מהשמורה לנחל כבארה. סינגל נוסף יורד משכונת נווה הברון למטעי הבננות שליד תחנת הדלק. השבילים הנ"ל הסומנים במפת ההתמצאות של פארק הנדיב. עודד.

gbiran

New member
השביל הכחול

השביל הכחול הוא סינגל אשר בקטעים מסוימים חופף לדאבל.אם מישתדלים ניתן לעקוב אחרי הסימון הכחול. מספר קטעים בירידה תלולים מדי.

למעלה