שופט שפוסק בניגוד לחוק

BigBadWolf

Member
שופט שפוסק בניגוד לחוק

שלום לחברי הפורום,
הגשתי תביעה קטנה נגד חברת תעופה שסרבה לפצותי על גנבה מהתיק. בתביעה פרטתי את אמנת מונטראול שמעוגנת בחוק הישראלי (ואף צרפתי את הנוסח המלא) ולפיה מגיע לי פיצוי בגין המקרה. השופט נתן פסיקה חודש לאחר המשפט (למרות שלפי הוראות בית המשפט אמור לתת אותה לאחר שבוע) ובפסיקה דחה את התביעה שלי בטענה ל-100% רשלנות. בהמשך הפסיקה הוא רשם שלא ידון בשאלה החוקית מכיוון שהתביעה כבר נדחתה. זאת למרות שבאמנת מונטראול רשום בפרוש מהי רשלנות מצד הנוסע ומה לא ופעולותי אינן נחשבות כרשלנות לפי האמנה. על כל שאר טענותי ותשובותי או שהתעלם או שרשם גם כן שלא ידון בהן מכיוון שהתביעה כבר נדחתה. עם זאת, לזכותו יאמר שלא קבע לי הוצאות משפט.
נראה שהשפוט פשוט מצא את הדרך הקלה שלא יצטרך לחשוב על החוק (הארוך יש לציין, על אף שפרטתי את הסעיפים הרלוונטיים). אינני רוצה לחשוב על האופציה השניה.
אינני מתכנן לערער לבית המשפט המחוזי בגלל עורכי הדין, הכסף והזמן הכרוכים בכך.
האם במצב כזה יש טעם ואפשרות להגיש תלונה נגד השופט? לי כמובן זה לא יעזור, אבל אולי לאדם הבא שיחפש משפט צדק.

בדיוק לשם כך נועד ערעור

מטרת הערעור היא להעלות טענה כי הערכאה שעליה אתה מערער טעתה בפרשנות המשפטית של המקרה.
העובדה ששופט נתן פרשנות כלשהי לחוק ולפסיקה לא אומרת שהוא פסק בניגוד לחוק, אלא לכל היותר כי הוא טעה בפרשנות החוק והפסיקה.

ככל ולא ערערת במועד (ויש לך 15 יום להגיש בקשת רשות ערעור על פסיקה של תביעות קטנות), הרי שאין באפשרותך להשיג יותר על ההחלטה ופסק הדין הפך לחלוט וסופי.

בברכה,
אסף כהן צידון, עו"ד
[email protected]
050-5515559

BigBadWolf

Member
מראש הלכתי על טביעות קטנות מכיוון שההליך זול ופשוט

במצבי כרגע אין לי את הזמן והכסף להתחיל להתעסק עם תביעות שיכולות להמשך שנים, על סכום תביעה של בסך הכל 4500ש"ח. בגלל זה מראש הלכתי על תביעה קטנה. בית המשפט צריך מראש לפסוק לפי החוק ולא למשוך אותך לעד בארכאות משפטיות. לכן אני רוצה, אם אני יכול, למנוע זאת מהבן אדם הבא שיחפש צדק בבית המשפט.

נ.ב. השופט לא טעה בפרשנות של החוק מכיוון שלא פרש אותו כלל. הטענה שלו הייתה שמכיוון שדחה את הטביעה אין צורך להתעמק בחוק ועל כך אני רוצה להתלונן. החוק כתוב בצורה מאוד ברורה ומוחלטת מכיוון שזו אמנה בינלאומית שנכתבה בקפידה ואין שם הרבה מקום לפרשנות.

ייתכן ומלכתחילה להגיש תביעה קטנה הייתה טעות

בית משפט לתביעות קטנות דן במקרים שהמחלוקת העיקרית היא עובדתית.
&nbsp
אתה מעלה טענות משפטיות רבות כאן שמקומן לא בתביעות קטנות כאמור.
&nbsp
בנוסף כאשר המחלוקת היא משפטית מומלץ להיעזר בעו"ד אשר קרוב לוודאי היה מייצג אותך בצורה מקצועית יותר מאשר ייצוג עצמי ואומר לך מראש שתביעה קטנה היא לא הפורום המתאים ביותר.

9x9

New member
השופט בסדר - הבעיה עם החוק שמנוסח בצורה לא הגיונית

BigBadWolf

Member
האם מקומו של שופט להחליט אם החוק הגיוני או לא?

לטעמי החוק הגיוני מאוד, אבל זה בכלל לא האישו. אם החוק לא הגיוני בבקשה, שישנו. כל עוד החוק כפי שהוא הפסיקה צריכה להיות לפי החוק!

למעלה