שוקולדים ורודים עטופים בצלופן

yanirnattel

New member
שוקולדים ורודים עטופים בצלופן

צהריים טובים, שבס שלום, מועדים עוד יבואו לשמחה, מספר שאלות, לכל מי שיודע ומרגיש שבא לו לעזור: 1. האם באפשרותי להוציא כרטיס Social Security מהשגרירות בארץ ולחסוך את התהליך בארה"ב? אם כן, הכיצד? ואם לא, מהו התהליך בקוים כלליים כמובן בארה"ב וכמה זמן הוא לוקח, בערך? ובקטנה, מה החשיבות של כרטיס זה בעצם? 2. פתיחת חשבון בנק, איך? כמה זמן לוקח? איך ניתן לבצע העברות כספים לארץ ומהארץ במקרה הצורך? עמלות רצחניות? 3. טיסה, לNY... מתי הכי כדאי (שמעתי על צניחות מחירים בתאריכים מסויימים) , המלצות לחברות תעופה או תאריכים (Sep/11 עבר כבר, פיספסתי...), מהו מחיר הגיוני לכ.פתוח לשנה? 4. ר.נהיגה, האם הישראלי תופס? איפה? מהי הפרוצדורה להוצאת רשיון לבעל רשיון זר? ושאלה אחרונה, הוצאת רשיון נהיגה על רכב דו גלגלי, איך מבוצע? כמה יעלה בערך? המון תודה מראש,שבת שלום, יניר

odedee

New member
שבס שלום גם לך...

1. לא. אתה צריך להכנס לארה"ב בצורה שמאפשרת לך עבודה חוקית (להיות אזרח אמריקאי/להיות בעל גרין קארד/ויזת H1/ויזת L1 וכדומה), לפנות למשרדי ה-SSA (קיצור של social security agency) ולמלא טופס פשוט ולהראות הוכחה שמותר לך לעבוד בארה"ב (החותמת בדרכון תספיק). את הכרטיס תקבל בדואר אחרי חודש-חודשיים. בלי הכרטיס, ולמעשה המספר עצמו (SSN) לא תוכל לקבל שכר באופן חוקי או לקבל שירותים שונים (להתחבר לחברת טלפון וכו'). יהיה לך גם קשה מאד לשכור דירה בלעדיו, להוציא רשיון ועוד. 2. אתה הולך לבנק לפי בחירתך ומבקש לפתוח חשבון. זה מיידי, אם כי יקח קצת זמן עד שתקבל צ'קים וכרטיס חיוב. העברת כספים ע"י wire transfer, בדיוק כמו שמבצעים העברה בנקאית בישראל, רק שבמקרה הזה ההעברה היא בין ארצות. זה עולה כ-$45, תלוי בבנק. 3. לא כדאי בעונות התיירות - חגים, יולי-אוגוסט. מחירים טובים יש באוקטובר ובמרץ לדעתי. אני חושב שכרטיס פתוח עולה כ-$1000-$1500, תלוי אם אתה יוצא ב-high season או לא. אבל זה תלוי כמובן גם בחברה. יש פה הרבה ענין של העדפה אישית - מי שהכי זול לפעמים נותן חווית טיסה גרועה וארוכה - חשבת פעם לטוס דרך הונגריה? אפשרי אך מעיק... 4. הרשיון הישראלי תופס בעקרון, אך מאד לא מומלץ לסמוך עליו. חלק מחברות ההשכרה לא מכבדות אותו (חלק כן - למשל Alamo), ואם תעצר ע"י המשטרה עדיף שיהיה לך רשיון בינלאומי. זה עולה 17 ש"ח, לא כדאי לחסוך אותם. בעל רשיון זר צריך להוציא רשיון מקומי רק אם הוא מתחיל לעבוד. אתה כמובן חייב SSN כדי להוציא רשיון מקומי. אם אינני טועה, מעל גיל 18 אתה יכול פשוט ללכת ולהבחן תאוריה ומעשי, אין חובה לעבור X שיעורים. תוך כמה זמן עליך להוציא רשיון מקומי כבר תלוי ב-state. במסצ'וסטס מותר לנהוג שנה עם הרשיון הישראלי, בקליפורניה אמורים להוציא רשיון מקומי תוך 10 ימים. למרות שלא מאד מקפידים על זה. לא זוכר פרטים על רכב דו גלגלי, אבל נדמה לי שכל מי שיש לו רשיון לרכב 4-גלגלי מקבל אוטומטית גם לדו. לא התעניינתי...

yanirnattel

New member
מי יודע מדוע ולמה?

1. בטוח שאי אפשר להגיש בקשה לSSC מהשגרירות בארץ, זה גם נראה לי קצת מטופש (כמעט כל מסמך אחר אפשר להוציא...) וגם עבדתי עם בחור שאמר לי שהוא הוציא לפני מספר שנים... (יכול להיות שהו שקרן בן שקרן?)? 2. הבנתי שבכל מקרה כדאי להוציא רשיון מקומי, מהו התהליך (אני די בטוח שהוא לא כולל מבחן מעשי לבעל רשיון ותיק...) 3. על מנת לפתוח חשבון צ'קים (לא כ.אשראי כי זה הבנתי בלגאן...) יש דרישות מיוחדות? צריך להביא פרטים על חשבונות בארץ?, כרטיס בנקומט (למשיכת כסף מכספומטים בלבד, קיים ברה"ב? 4. למישהו יש מושג לגבי קבלת רשיון לרכב דו גלגלי? 5. מטופש אבל, מה מחירם (הערכה גסה כמובן) של מנויים לחדר כושר, לא נוצץ, בניו-יורק? האם ריצות ברחובות העיר בשעות לא שגרתיות (לילה, בוקר מוקדם) הן דבר שבשגרה? 6. הכי מטופש אבל ממש חשוב, היכן ניתן למצוא מגרשי כדורסל עם משחקים טובים, ומהן שעות הפעילות פחות או יותר.. אמנם מטופש אבל זה הדברים הקטנים שעושים את ההבדל בחיים.. יום טוב, שבוע טוב, יניר

17205

New member
מלאן שאלות, אני אנסה קצת

לפחות בקליפורניה בלי קשר לוותק צריך לעשות מבחן מעשי, אני נגשתי בלי להתכונן וקיבלתי 10 נקודות רעות (מותר 15 בשביל לעבור). למשל נקודה רעה בגלל נסיעה איטית. מה שחשוב שקיבלתי פחות נקודות רעות מאישתי היקרה כך שלא נפגע לי האגו. מה שכן אם אתה נהג ותיק אתה מקבל אוטומטית רישיון זמני וצריך לעשות את המבחן המעשי תוך חודשיים (זה בקליפורניה). לגבי כספומטים - צריך להיזהר כי לא כמו בארץ משיכה מכספומט לא של הבנק שלך גוררת עמלה של כמה דולרים, אז סתם מעצבן. בכל מקרה אפשר עם הכספומט לשלם בסופרמרקט וגם לקבל עודף כך שכמעט אין צורך ללכת לכספומט. כאן חדר כושר ממוצע GOLD GYM עולה 30 דולר לחודש + דמי הרשמה. בקליפורניה לפחות איפה שאני נמצא ליד החוף מאוד מקובל לרוץ ויש מסלולי BIKING/HIKING שמיועדים לריצה ולרכיבת אופניים. לגבי כדורסל, משחקים בתוך אולם בדרך כלל מחיבים הרשמה וכולי, יש מגרשים פתוחים (אצלנו באוניברסיטה) שפועלים על עיקרון של מחכים משחק אחד בחוץ והקבוצה המפסידה מתחלפת, מגיעים לשם גם אנשים שלא שיכים לאוניברסיטה, בתחילת המשחק ובסוף לוחצים ידים וזהו.

17205

New member
ועוד משהו

בדרך כלל בשביל לפתוח חשבון בנק צריך רק כסף ודרכון, אפשר לקבל שיקים על המקום. אתה אבל תשלם לבנק עמלות על פי כמה כסף שיש לך בחשבון או האם יש או אין לך משכורת שנכנסת בקביעות כל חודש. בכל בנק הכללים של העמלות שונים, אבל בא נגיד שאם אתה שם 10K אתה לא משלם עמלות בכלל.

טל ר

New member
מספר תשובות

1. כן, בטוח. 2. תאוריה, טסט, וזהו (גם לבעל רישיון ותיק)! 3. נדרשים אמצעי זיהוי, ולרוב גם כתובת מקומית ו-SSN. קיים כרטיס בנקומט המשמש גם כ-Debit card. לא צריך פרטים על חשבונות בארץ. 4. בדיוק כמו רכב 4 גלגלי. 5. לא יודע. 6. אין לי מושג.

למעלה