שוקולד ג'יאנדויה

Siren

New member
שוקולד ג'יאנדויה

בדחף קניות מוזר קניתי קילו שוקולד בלגי "קליבו" גאיה אגוזים מריר ועכשיו אין לי מושג מה לעשות איתו. יש מצב לטרפלס? אגב, מירקמו מאוד רך יחסית לשוקולד רגיל.
 

Siren

New member
שאלת טרפלס

אם אני רוצה להשתמש בשוקולד לבן במקום מריר, האם אני צריך לשנות את כמות שאר החומרים או שהשוקולד הלבן מתנהג בצורה דומה למריר?
 

Siren

New member
../images/Emo9.gifMy first Kitchenaid

אחרי חודשים של פינטוז על מיקסר בצבע מנדרין, החלטתי לבצע את רכישת חלומותיי - מיקסר של KITCHENAID. מחיפושים באינטרנט ובחנויות חשמל הבנתי שיש כמה דגמים בארץ ולא הצלחתי להבין את ההבדלים בניהם. אם למישהו יש המלצה על דגם מסויים אשמח לקבלה. לבנתיים הינה קישור לטראפלס שוקולד לבן שמצאתי ברשת
 

Siren

New member
נירה רוסו פעילה סמויה בפורום?../images/Emo8.gif

כאילו קראה את מחשבותיי. אפשר לקרוא במוסף הארץ על יתרונות וחסרונות ה-KITCHENAID במדורה "ניסוי כלים".
 

terroir

New member
שוקולד

כמו שכבר נאמר פה בהזדמנויות אחרות, השאלה היא תמיד לאיזה שוקולד מיועד המתכון. מתכונים כאלו, שמגיעים בלי ציון סוג השוקולד והיצרן, נראים לי תמיד כמו תרגילים של שף ב"איך לא ניתן לקהל את כל הסודות כדי לייצר טוב כמו שאני מייצר אצלי". אין סודות. יש רק בחירה של חומרי גלם נכונים. ומרבית השפים לא אוהבים לגלות את הבחירה שלהם, כי זה מה שמייחד אותם מאחרים. מה שאומר שאם תכין טראפלס כמו במתכון, תקבל טראפלס, אבל לא טובים כמו טראפלס שהיית יכול להכין אם היית בוחר מתכון ממקור אמין, שמציין במדוייק באילו חומרי גלם להשתמש.
 

judi1

New member
"שוקולד לבן"..

..הוא לא ממש שוקולד שכן אינו מכיל מוצקי קקאו, אלא רק חמאת קקאו, מוצקי חלב, סוכר וחמרי טעם אחרים. מתנהג לגמרי אחרת בהתכה, מתמצק אחרת ולכן חייב להיות מותאם למתכונים ספיציפיים . ..וגם ה"מריר" הוא רק שם כללי לכל מיני "מרירים" המתנהגים באופן אישי על פי אחוז מוצקי הקקאו שבהם...
 

terroir

New member
ג'יאנדויה

זה אינו שוקולד טהור, אלא תערובת של שוקולד ואגוזי-לוז טחונים (לא לטעות: זה לא כמו תערובת של שוקולד ופרלינה). העובדה שיש בה אגוזי לוז אומרת שיש בה פחות חמאת קקאו מאשר בשוקולד רגיל. מה שמסביר למה המרקם רך יותר. השוקולד הזה נמצא בדרך כלל בשימוש אצל שוקולטיירים. אפשר להשתמש בו למילויים של פרלינים או להכנה של גנאשים, אם מעוניינים שיהיה להם טעם אגוזי. קח בחשבון שתצטרך פחות שמנת מאשר בשימוש בשוקולד מריר רגיל. מתכונים "מוסמכים" בדוקים אין ברשותי בשלב זה, לצערי.
 
למעלה