שוקולד חלב גורמה?

judi1

New member
שוקולד חלב גורמה?

קיבלתי בלוק של שוקולד חלב "מתוצרת בלגית משובחת". עיצוב האריזה נפלא. בלוק עבה העטוף קרטון, מוברג עם ברגים, ומחובר אליו פטיש קטן לשבירת העניין.. (תוצרת ששקדיה) אלא מה? ..לא רשום המקור, לא אחוז מוצקי הקקאו, ולא כל פרט מזהה אחר.. מה שהוסיפו שם זו טבלת סימון מזון.. כאילו זה מה שמעניין את אוכלי השוקולד והמשתמשים בו.. ...הקלוריות.. עד היום לא השתמשתי בשוקולד חלב לבישול או אפייה (וגם לא למאכל). למעט , מתכון אחד של בראוניס המערב שלושה סוגי שוקולד, למטרת צבעוניות. רגע לפני שאני משחררת את הבלוק הזה לטובת הבעל שלי, אולי יש לכם רעיון... .. יש מה לעשות עם שוקולד חלב בקינוחים ?
 

קונרד

New member
מה שיש לך ביד הוא תוצרת "קליבו"

עם 34% מוצקי קקאו. בהחלט קיימים מספר קינוחים על בסיס שוקולד חלב, וזו בעיקר שאלה של טעם (אני מעדיפה את הטעם השוקולדי ולא את המתיקות...). אני לא כ"כ אוהבת בלוקים של שוקולד בעיקר כי ההמסה קצת יותר קשה מהמסת מטבעות, וכי בחורף החציבה בבלוק כרוכה בשימוש באזמל ופטיש. בערב אקליד מתכון ל"פלסיר סוכרה" של פייר רמה- קינוח שמבוסס על שוקולד חלב.
 

terroir

New member
נכון

אני אישית מעדיף את ואלרונה על פני קליבו, ודווקא השוקולד של ואלרונה מגיע (לרוב אבל לא רק) בבלוקים. כשממיסים שוקולד שמגיע בבלוקים, לא מניחים בלוק בקערה ומחכים שיימס. צריך לחתוך מהבלוק את כמות השוקולד הרצוייה לחתיכות קטנות. לא צריך לחצוב עם פטיש ואזמל בשביל זה. סכין שף רצינית עושה את העבודה די בקלות. ואגב - את יכולה להשתמש בשוקולד חלב גם לציפוי של פרלינים (בשביל זה את צריכה שיהיו עליו טמפרטורות, כדי לדעת איך לטמפרר אותו). עניין של טעם והתאמה לטעמי המילוי.
 

B r u l e

New member
שוקולד חלב ../images/Emo67.gif

לפעמים נראה לי שזה כמו גירסה שעשו כדי לחבב שוקולד על ילדים קטנים, אבל בין זה לבין טעם של שוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו איכותי אין כל קשר. יחי גודייבה.
 

capsicum

New member
ועוד בעניין שוקולד מריר

טוב, לא ממש מריר, אלא מר. קניתי בחו"ל חפיסה של שוקולד 100% מוצקי קקאו. היה לי חשש שזה לא ממש אכיל בפני עצמו (ואני מחזיק מעצמי חובב טעמים מרים בד"כ), אבל שיהיה עד כדי כך מר...
טוב, זה היה בלי טיפת סוכר... ועכשיו שאלה- יש לכם המלצות לשימוש בשוקולד הנ"ל? משהו מיוחד, שהייתם עושים רק עם שוקולד כזה? רם
 

judi1

New member
אפשר להכין איתו משקה לפולחן דתי..|ק

משקה השוקולד (ללא סוכר) , היה חלק מהתרבויות והפולחנים הדתיים של שבטי המאיה, האינקה והאצטקים, לפני פלישת הספרדים לאזור. תושבים שטיפחו וגידלו עצי קקאו, התפללו לאליל ושמו "שוקולטל", המגן מפני שמש וגשם.
פולי הקקאו המרים, זכו להערכה כה רבה ,עד כי האצטקים השתמשו בהןם בתור כסף: בכמאה פולים אפשר היה לקנות עבד!
 

קונרד

New member
שוקולד כזה שימש אותי בעבר

לתערובת שוקולד עם 85% מוצקי קקאו (דיללתי ב73%) להכנת גנש וציפוי מרירים במיוחד. תוכל להשתמש בו להכנת שוקולד מריר במיוחד במידה שאינך משיג בחנות. חוצמזה, אני מניחה שיש עוד שימושים שאני לא מודעת/חושבת עליהם כרגע.
 
הדרך הפשוטה ביותר לשבור גוש שוקולד

היא להניח אותו על משטח חיתוך, ו"לפרוס" אותו בעזרת סכין ארוכה משוננת, כמו סכין לחם. הוא נחתך - נשבר בחתיכות שמאפשרות המסה מהירה ואחידה שלו. זה עובד על כל סוכי השוקולד באותה מידת אפקטיביות.
 

judi1

New member
תודה קונרד..

חכיתי למתכון אבל לא קריטי.. הבנתי את העקרון. ידעתי שהישועה תבוא ממך.. אנסה לשלב אותו בשכבות עם מריר. - ל"הנגיד" קצת את המתיקות שלו.
 
למעלה