שוקולד| שבת שלום וסופ"ש מתוק לכולם

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
שוקולד| שבת שלום וסופ"ש מתוק לכולם


אחרי פסח עם טונות הבישולים וכל הכשל"פ, והמימונה שאחריו, יש לכם עדיין כוח לאפות? ממשיכים עם המתוקים או שעושים קצת הפסקה?

אני בהפסקה באופן אישי, מקסימום מכינים סלט פירות כקינוח.

אם אתם כן ממשיכים לאפות, שתפו אותנו במתכונים המתוקים שלכם לסופ"ש זה


שיהיה לכולם סופ"ש נעים, טעים ומתוק.
 

העצלנית

New member
ממשיכים במלוא המרץ

האמת שכבר לערב חג שני הכנתי עוגה עם קמח, כופרים אני יודעת, אגב הכנתי עוגת שיש מהבלוג ביסים עם כמה שינויים ויצאה ממש טובה.

במקום היום בערב אנחנו עושים על האש משפחתי מחר והלכתי על קליל כי אני מחלימה מדלקת אוזניים וגרון והכנתי עוגת גבינה פירורים הקטסטרופה של דורלי. התחשק לי להכין עוד משהו והכנתי עוגת טחינה עם שקדים טחונים וקצת שוקולד של עוגיונט.
 

bali

New member
מנהל
החלמה מהירה


מעניין שקליל אצלך זה שתי עוגות שונות, כשאת מחלימה מדלקת אזניים וגרון. אני במצב כזה מכריזה על שביתה. מצד שני אני כבר מכירה את ה"בקטנה" או ה"קלילים" שלך
 

העצלנית

New member
תודה

האמת שהיום תודות לאנטיביוקיה הרגשתי כבר הרבה יותר טוב וכבר קצת השתגעתי לשבת על הספה בלי לזוז והייתי חייבת לעשות משהו.

ועוגת גבינה פירורים זה יחסית עוגה קלילה מאוד בעיקר שאני עושה בלי גבינת שמנת ועם חלבונים מוקצפים.

בחייך בשבילי זה באמת בקטנה אל תדאגי הבית נראה כמו מהפכה בזה התעצלתי
 

bali

New member
מנהל
בסוף באים אלינו אורחים הערב

בעוד חצי שעה, והודיעו לי לפני חצי שעה על כך


אז הלכתי למקפיא ושלפתי משם שקית של שקדים פרוסים כדי להכין "ערימות שקדים".
אני קונה בחנות הטבע שלנו שקדים פרוסים ומחלקת לשקיות של 200 גרם וככה מכינים:

200 גרם שקדים פרוסים
1 חלבון ביצה L
3 כפות סוכר או "כמו סוכר"
קצת גרידת לימון או תפוז אם מתחשק

מערבבים הכל ביחד עד שכל השקדים דביקים ומצופים בחלבון.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ועורמים ערימות של התערובת בעזרת כף.
אופים בחום בינוני של 170-180 מעלות, בערך 15 דקות עד שהשקדים מזהיבים יפה. שימו לב, השקדים יכולים להישרף די מהר, אז להשגיח ולראות כמה זמן זה לוקח בתנור שלכם.
 

CallMeCavanaugh

New member
ממש אופה במשרה מלאה

חגגנו בסופ"ש יום הולדת לילד, ואני הכנתי את רוב האוכל. בין חמישי אחרי הצהריים לשבת בבוקר הספקתי להכין שתי פיצות, שני קישים, עוגה כושית לגן, עוגת קונקורד לפיקניק (שזאת די טעות, אבל לא נורא, היא עדיין חוסלה), קאפקייקס שוקולד, מאפינס זעתר, ואני בכלל לא סופר דברים כמו בורקס וסלטים.
אני צריך לישון עכשיו שבוע.
 

revavonet

New member
אני הרמתי קינוחים לבר מצווה

של חברה.
עשו קידוש בשבת, היו 100 איש לפחות.
הכנתי עוגת גבינה פירורים בכוסות אישיות עם ג'לי ופירות שונים מעל.
מוס לימון ען פירות וקראמבל מעל.
טארטלטים במילוי גנאש שוקולד ונוגט.
גליליות ממולאות בקרם קפה.
ממוס שוקולד תפוז עם קצפת מעל
מוס קפה.
סלט פירות
פרלינים
וסידרתי את כל האוכל על השולחנות כדי שיהיה יפה.
מכיוון שהם דתיים אי אפשר היה לצלם....
אבל היה טעים בטירוף.
 

העצלנית

New member
וואו סחתיין עלייך

לי יש עוד מעט בת מצווה לבת דוד שלי שיש סיכוי טוב שנעשה לה קייטרינג ובטח אבקש ממך קצת טיפים והכוונת
 

revavonet

New member
אין שום בעיה, בעוד שבועיים וחצי מרימה

את הבר מצווה של הבן שלי, הכל כולל הכל.
אוכל וקינחים.
 
למעלה