שוקו ופסטה

הילית111

New member
שוקו ופסטה

בוקר טוב לכל המומחים והמומחיות.. שאלה לגבי הרתחת חלב להכנת שוקו –מה הדרך הכי טובה כדי שלא יגלוש באיזה סיר עדיף להשתמש ומתי צריך לכבות האש כדי שלא ישרף שאלה נוספת לגבי הכנת פסטה רגילה בכל האריזות שמתי לב שרשום על 100 גרם צריך ליטר מים אם אני עושה 500 גרם שזה אריזה רגילה אז אני צריכה לשים 5 ליטר מים?! אין לי סיר שיכיל כמות כזו האם זה נורא אם שמים פחות? וכמה זה המינימום? האם צריך להוסיף שמן לסיר של הפסטה עם המים כדי שלא ידבק לסיר או שאת השמן צריך להוסיף אחרי סינון הפסטה בשביל הטעם? והאם כשהפסטה מוכנה צריך לשטוף אותה במים או פשוט לשפוך למסננת וזהו בלי שטיפה? אני לא נוהגת לשטוף ותהיתי אם כך צריך להיות. תודה מראש וסופש מקסים לכולם
 
שלום הילית

לגביי הרתחת חלב-בכל מקרה רצוי לעמוד תמיד ליד הסיר ולכבות ישר כשמתחיל לרתוח, אני אישית ממליצה על פנג'ן או סיר קטן שיש לו "משפך" בצד, ככה יותר נוח למזוג בישול פסטה: רוב הסירים מכילים 5 ליטר ויותר,זה רק נשמע הרבה, 5 ליטר = 20 ספלים בסך הכל מוסיפים בערך כפית שמן כדי שהפסטהלא תידבק, רצוי להוסיף מעט מלח בישביל הטעם. אני לא שוטפת את הפסטה...
 
בקשר לפסטה

לא באמת צריך 5 ליטר מים.מספיק שהמים יכסו לגמרי את כל הפסטה וזה בסדר.מוסיפים קצת מלח וזהו,שמן רק אם רוצים,זה לא אמור להידבק.נהוג לשטוף את הפסטה כדי שתתקרר וגם תישטף מהמלח אבל לא חובה.
 
פסטה לא צריך לשטוף ולא צריך להוסיף שמן, כמות

המיים הגדולה תניב פסטה פחות דביקה. למיים הרותחים מוסיפים מלח ואז את הפסטה. המלח מעלה את טמפרטורת רתיחת המיים. השמן מיותר. מוציאים את הפסטה המוכנה למסננת, מעבירים לרוטב ומגישים. אין צורך בשטיפה. השטיפה תקרר את הפסטה. בהצחה ובתאבון.
 
למעלה