שוקי אווז ../images/Emo235.gif
מתאים מאוד לשישי בצהריים. לפני כחודש (אולי יותר) בעודי עושה קניות הבחנתי במקפיא חמוד מלא בחבילות ואקום של שוקי אווז וצלעות אווז. אפילו שהיו קפואים הן נראו טוב מאוד.ראיתי שזה מיובא מהונגריה והחלטתי לקנות חבילה אחת לנסיון ראשון. באריזה היו שתי שוקיים במשקל כולל של 800 גרם ולא ביוקר בכלל - 40 שקלים לקילו. אז מה עשיתי איתן: חילצתי מהאריזה, חשפתי את העצם והורדתי את רוב השומן - משימה פשוטה ביותר, שכן השומן מסודר בשכבה עבה ורכה - כמעט כמו שכבת חמאה. צרבתי שלוש דקות מכל צד במחבת לוהטת. את השוקיים הנחתי בצד וערבבתי את חומרי הרוטב: כוס וחצי מיץ קלמנטינות סחוט טרי + הציפה (אני אף פעם לא זורק אותה) 4-5 כפות מייפל אמיתי 100% 4-5 כפות סילאן כפית תמצית וניל 2-3 כפות רכז רימונים 5 כפיות ג'ינג'ר מגורר סויה לפי הטעם לאיזון כל המתיקות הזאת כוס יין לבן יבש כף רוטב צ'ילי חריף כמה ענפי כוסברה קצוצים גס הנחתי את השוקיים בתבנית ומסביבן תוספת: ראש שום מקולף (שיניים שלמות) חופן בצלצלי שאלוט מקולפים שלמים בטטה אחת גדולה 2 תפוחי אדמה 2 גזרים גדולים הכל חתוך גס מעל שפכתי את הרוטב - מדובר בהרבה נוזלים - אבל הם מצטמצמים בבישול ונשאר רוטב סירופי סמיך. הנחתי מעל הכל 4 ענפי רוזמרין טריים מהגינה ויאללה לתנור: שעתיים בחום 180 מעלות. והתוצאה - לא הייתה מביישת אף מסעדה. ללקק את האצבעות. על הניסוי הזה בטוח שנחזור - רק בהיקף גדול יותר. בתיאבון לכולם. בתמונה: השוקיים המנוקות מחכות לתת את תרומתן לאנושות ומיץ הקלמנטינות ליד.
מתאים מאוד לשישי בצהריים. לפני כחודש (אולי יותר) בעודי עושה קניות הבחנתי במקפיא חמוד מלא בחבילות ואקום של שוקי אווז וצלעות אווז. אפילו שהיו קפואים הן נראו טוב מאוד.ראיתי שזה מיובא מהונגריה והחלטתי לקנות חבילה אחת לנסיון ראשון. באריזה היו שתי שוקיים במשקל כולל של 800 גרם ולא ביוקר בכלל - 40 שקלים לקילו. אז מה עשיתי איתן: חילצתי מהאריזה, חשפתי את העצם והורדתי את רוב השומן - משימה פשוטה ביותר, שכן השומן מסודר בשכבה עבה ורכה - כמעט כמו שכבת חמאה. צרבתי שלוש דקות מכל צד במחבת לוהטת. את השוקיים הנחתי בצד וערבבתי את חומרי הרוטב: כוס וחצי מיץ קלמנטינות סחוט טרי + הציפה (אני אף פעם לא זורק אותה) 4-5 כפות מייפל אמיתי 100% 4-5 כפות סילאן כפית תמצית וניל 2-3 כפות רכז רימונים 5 כפיות ג'ינג'ר מגורר סויה לפי הטעם לאיזון כל המתיקות הזאת כוס יין לבן יבש כף רוטב צ'ילי חריף כמה ענפי כוסברה קצוצים גס הנחתי את השוקיים בתבנית ומסביבן תוספת: ראש שום מקולף (שיניים שלמות) חופן בצלצלי שאלוט מקולפים שלמים בטטה אחת גדולה 2 תפוחי אדמה 2 גזרים גדולים הכל חתוך גס מעל שפכתי את הרוטב - מדובר בהרבה נוזלים - אבל הם מצטמצמים בבישול ונשאר רוטב סירופי סמיך. הנחתי מעל הכל 4 ענפי רוזמרין טריים מהגינה ויאללה לתנור: שעתיים בחום 180 מעלות. והתוצאה - לא הייתה מביישת אף מסעדה. ללקק את האצבעות. על הניסוי הזה בטוח שנחזור - רק בהיקף גדול יותר. בתיאבון לכולם. בתמונה: השוקיים המנוקות מחכות לתת את תרומתן לאנושות ומיץ הקלמנטינות ליד.