שוקי..יש לי שאלה..

FluffY

New member
שוקי..יש לי שאלה..

אני יודעת שגמגום מתחיל בשלב מסויים של החיים אצל אנשים מסויימים. ואני יודעת שזו שאלה אינטימית.. אבל.. שמתי לב שכתבת שהגמגום התחיל אצלך הגיל 12.. מה הייתה הסיבה לכך?

shuky63

New member
כמו שציינת זו שאלה אינטימית ואני

לא מתכוון לחשוף את ההסטוריה שלי פה כי אני כותב עם כל הפרטים האמיתיים שלי ויש לי איזה שהוא רצון למינימום פרטיות. אבל אני יכול להסביר למה לדעתי גימגום יכול להופיע גם בגיל 12 ויותר. היום כבר יודעים שהסיבה לרוב התופעות הפיזיולוגיות החריגות(אולקוס,מחלות עור וכדומה)היא נפשית.למח יש פלונטר שהוא לא יכול להתגבר עליו וזה מתפרץ בנקודה הגינטית הכי חלשה אצל אותו אדם. אדם שנולד עם נטיה גינטית לגימגום יכול לא להתחיל לגמגם לעולם וזה יכול להתפרץ בעקבות לחץ נפשי שניגרם עם הולדת אח חדש או מות של סבא אהוב בגיל 3.זה יכול להתפרץ בעקבות כניסה לבית ספר ואי השתלבות חברתית בגיל 6 וכן הלאה.נראה לי שככל שעולה הגיל המצב הנפשי שגורם לגימגום צריך להיות קשה יותר כי מנגנון הדיבור בשל יותר.אצל ילד בן 3 שמנגנון הדיבור שלו עוד לא התעצב מספיק לחץ קטן בהרבה מאשר בגיל 20.ואני מכיר אדם שהתחיל לגמגם בגיל 20 בעקבות הלם קרב. אצלי זה התחיל באמצע בן גיל 3 לגיל 20 אז את יכולה לתאר לך מצבים שיכולים לגרום לזה.

FluffY

New member
הוו..

אתה צודק. כן.. אני יודעת מאילו סיבות גימגום יכול להופיע. אוחח.. אני מצטערת ששאלתי..

aaabbbb

New member
שוקי, המשפט שכתבת: "היום כבר

יודעים שהסיבה לרוב התופעות הפיזיולוגיות החריגות(אולקוס,מחלות עור וכדומה)היא נפשית" , אינו מדוייק. אין הוכחה שאולקוס קשור לנפש ורוב המומחים סוברים שלא. לגבי גימגום, הענין יותר מעורפל אבל אין הסכמה בין המומחים ויש נטייה גוברת והולכת לייחס את הגימגום להפרעה אורגנית. אני לא קובע שאתה טועה, כי אני לא יודע בודאות אבל אני מבקש להיזהר בקביעות חד משמעיות כי הן בסיס פורה לסטיגמות. למען הסר ספק, איני עוסק ברפואה או במקצוע טיפולי אחר.

shuky63

New member
כוונתי לא היתה שבעיה נפשית יכולה

לגרום באופן ישיר לתופעה פזיולוגית כמו מחלת עור אבל היא מקטינה את היכולת של הגוף להתנגד לגורם הישיר למחלה וזה קורה בדרך כלל בנקודת החולשה הגינטית.גם אני אינני רופא או מומחה ואינני רוצה שיתיחסו אלי ככזה.הדעה שלי התגבשה מחיבור של כמה תאוריות ששמעתי לגבי גימגום.

ADI31

New member
תשובה

שלום שמי עדי , ואני חבר בועד אמב"י אצלי הגמגום התחיל גם כן בגיל צעיר - בערך בסןף היסודי כמה שאני זוכר זה התחיל עקב פציעה של כדורגל בשפה שנפתחה אך אני לא בטוח שזו הייתה הסיבה האמיתית . פשוט בגיל הזה , הצעיר לא זוכרים הרבה .

למעלה