שוקי מותק

RobinhooDw

New member
שוקי מותק

שאלה לי אליך. אתה טוען כי מקור הגמגום הוא הפחד מהמלה עצמה. לא מזמן למדתי את תורתו של בופלור[משהוא כזה
] ולפיו, בקצרה, תהליך הלמידה בנוי מהתניה מותנית ובלתי מותנית. לדוגמא: אם תתן לכלב אוכל הוא ירייר, אך אם תשמיע לו צלצול דבר לא יקרה. אך אם תשלב בין השניים תופתע לגלות כי אחרי מספר פעמים שתשמיע לכלב צלצול פעמון ותתן לו אוכל הכלב ירייר לשמיעת הפעמון. לפי כך, אם הגמגום מבוסס על פחד, סימן שהיתה גם פה תהליך של למידה. כששילבנו בין "תקיעה" לבין "מילה" או "דיבור" יצא "פחד". עכשיו, לתהליך כמובן יש גם תהליך של דאיכה. לדוגמא: ככל שהכלב ישמע את הפעמון ולא יקבל אוכל כך גם יפסיק לרייר לשמיעתו. אם כך מדוע אנו לא עוברים את תהליך ה "דאיכה"? אתה לא חושב שהיינו צריכים להבין כבר שאיננו מגמגמים "באמת"? הרי לפי תורתך לבטח היינו צריכים להצליח לדבר, ולא פעם. אינני מזלזל בהשפעת "הפחד" על הגמגום וכללית על התנהגותנו, אבל לצערי תהליך הלמידה היחיד שהיה פה הוא גילוי פחד כלפי הדיבור. לפיכך יש משהו שלא נותן לנו "לעבור" את תהליך "הדאיכה".

shuky63

New member
תהליך הדעיכה שלנו צריך לכלול לפי

התאוריה הזאת פחד ללא גימגום,דבר שכנראה לא יקרה בלי סיוע חיצוני. אני חושב שאצל בל קרה תהליך כזה כתוצאה מרכישת טכניקה ועבודה קשה איתה כפי שהיא תארה. היות ואנחנו כבר מדברים לא נכון,פחד+דיבור לא נכון יסתיימו תמיד בגימגום ולא תהיה דעיכה. אני מזכיר שדיבור לא נכון על פי הבנתי זה הפעלה מודעת של אברי הדיבור לשם הפקת המילים במקום הפעלה אוטומטית ע"י המוח אצל לא מגמגמים.זה כולל חשיבה על המילה כולה לפני שאומרים אותה במקום הזרמה של הברה אחר הברה ע"י מרכז הפעלת הדיבור במוח אצל לא מגמגמים. אם תקליט את עצמך ותשווה לדיבור נכון במאה אחוז(למשל של קריינים ברדיו) תשים לב שאתה יורה מילים שלמות בעוד הם זורמים הברה אחר הברה.

bell2002

New member
לצערי אני עדיין לא במקום ההוא...

הלוואי. מה שכן אני מצליחה ברוב בפעמים להתגבר על הפחד מדיבור בפני קהל ולהשתמש במשימות הדיבור שלי גם במצבים כאלה. עדיין הטלפון מעביר בי חלחלה, משתמשת בו הרבה , אבל אני שונאת אותו לא פחות מאחרים. בגלל העסק החדש שלי, טלפון הוא כלי מאוד חשוב. אני מקבלת לפעמים הודעות בטלפון שלא יכולתי לענות וחייבת לחזור לאנשים ואני עושה את זה אבל אח"כ צריכה להרגע... היום זה הרבה יותר טוב מאשר לפני חודש ואני מניחה שיהיה בעוד חודש יותר טוב מהיום. הנסיונות המוצלחים שעברתי עוזרים לי להרגיש מסוגלת ויכולה ולכן היום אני כמעט לא מבועתת שמה לא אצליח לדבר. הכי גרוע (וזה קורה לי) שירימו גבה בתחילת המשפט אם יצא לי משפט מגומגם, וזה ממש לא נורא בכלל. מה שכן יש ולא היה לפני הקורס בהדסה, זה הוודאות שיש שיטה! שאפשר למצוא את הדרך לחיות טוב עם הגימגום. הפחד הזה שאפתח את הפה ואני לא יודעת איזה גימגום ייצא לי כבר ממש חלף. ונכון שהיום יש פחדים שלא קשורים לגימגום, ואני מודעת להם ומפרידה אותם מהפחד +גימגום.

למעלה