שוקלת להתחיל

janineba

New member
שוקלת להתחיל

שלום לכולם.. רציתי להתייעץ איתכם (למרות שאתם בטח משוחדים). אני אחרי לידה ורציתי להתחיל לעשות פעילות גופנית כלשהי שתוציא אותי מהרגשת ה"פדלאתיות".אני לא כל כך אוהבת לעשות ספורט לשם ספורט כי אני צריכה איזשהו ערך מוסף. לפני ההריון הייתי רוקדת סלסה 4-5 פעמים בשבוע אבל אין לי אפשרות לחזור לזה(מסיבות השמורות במערכת).תהיתי אם ריקודי עם יכולים להחליף את זה והאם אפשר להנות גם בלי בן זוג ?(בעלי לא כל כך בענייני ריקוד
). איפה כדאי להתחיל? אני גרה בנתניה. תודה

שלום לך, וברוכה הבאה לפורום.

שלום לך שני. ראשית את צודקת, אנחנו הרוקדים משוחדים. אין, לא היה, ולא יהיה תחליף לרקודי עם ישראלים. אז ככה: 1. ברקודי עם, יש המון ספורט בריא, רצים, הולכים, קופצים, מדלגים, מסתובבים, מתכופפים, מדדים, ולפעמים גם נופלים. 2. כל האמור בסעיף-1 נעשה תוך כדי , שמיעת שירים עבריים. 3. מותר לשיר, לזייף, להנות, להוציא אנרגיה, להזיע, לשרוף קלוריות, להכיר אנשים חדשים, ובכמה מההרקדות יכבדו אותך בשתיה חמה/קרה, ובכיבוד קל, ללמוד ריקודים, והכל במחיר שווה לכל נפש,(בין: 20 ל-25 שקלים) 4. זה המוני, זה עממי, וזה שלנו. 5. זו ציונות, זו מולדת, זו מסורת, וזו תרבות. 6. רוקדים אותנו בכל העולם.(כמעט). 7. אם נכנסת לזה, זה ממכר. ראי הוזהרת!!! 8. כי לרקוד, זה לחיות. 9. מתאים לכל הגילאים, ואף פעם לא מאוחר להצטרף. 10.אם בעלך אוהב שירים עבריים, יקל עלייך לסחוב אותו איתך, הנאתכם תהיה כפולה ומכופלת. אם לאחר 10 הדיברות הנ"ל, עדיין לא השתכנעת, אז יש לך שתי ברירות: או שתכתבי שוב, ונמצא לך עוד דיברות, או כנראה, שזה לא בשבילך. יש באיזור מגורייך, חוגים למתחילים- צעד ראשון, זה החוג שמתאים לך/כם, אם תתמידי תהיה לך הנאה מרובה, ויגיע הרגע בו לא תוכלי לוותר על זה. אם אפשר להינות בלי הבעל? שאלה קשה, ואנסה לענות, עדיף למשוך גם אותו, אם יתעקש שלא, הניחי לו,(יכול להיות מצב בו תתחילי את, וכשתספרי לו את חוויותייך, יתכן ויצטרף.) ניתן להנות גם בלי בן זוגך,(בעיקר ברקודי המעגל), אך בריקודי זוגות תצטרכי למצוא בן זוג לריקודים, או שתוותרי על לימוד ריקודי הזוגות, וחבל מאוד, כי הם חלק חשוב בריקודי העם שלנו. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה, ונשמח אם מדי פעם תעדכני, אותנו בפורום, כדי שנדע אם כל שנכתב לעיל, נכון היה.(ולא היינו משוחדים). ברוכה הבאה למשפחת הרוקדים ולפורום. יום טוב.

בת שבע 1

New member
המשוחדים

אני רוקדת הרבה שנים וברצף ונהנת מכל רגע, ועכשיו אחרי שקראתי את דבריך, יום טוב,אני רק יותר משוכנעת שאין זו התמכרות סתם,אלא אכן יש סיבות רבות (לפחות 10)להיותנו חלק מקבוצה מאושרת.

janineba

New member
התמכרות

זה משהו טוב במקרה הזה... כי רק ככה אני באמת אתמיד
מישהו יכול לתת לי המלצות יותר ספציפיות על אזור נתניה? תודה

dolphin101

New member
יוסי נקב מרקיד בימי א´ ו ג´

שלום לך janineba , בקשר להרקדות יום טוב קלע בול.ריקודי עם זה טוב לגוף ולנשמה. זה צרוף של שירי ארץ ישראל ,שירים עבריים בדרך כלל, ביחד עם פעילות גופנית.זה רווח כפול.זה לא כמו ריקודי דיסקו שהריקודים לא מתואמים וכל אחד עושה מה שבראש שלו. זה גם טוב יותר מאירובי.יש אנרגיות מהפרט לכלל. ריקודי עם זה גם מקום להרחיב את מעגל החברים. אני חזרתי לרקוד אחרי שנים שלא רקדתי,יש לי ניסיון קודם,אך לצערי לא הצלחתי להשתלב בגלל שהמקום היה צפוף,המרקיד לימד מהר ולא תמיד אפשר היה לראות את הצעדים הנלמדים. ניסיתי עוד פעם לחזור לריקודים אצל מרקיד אחר בשם יוסי נקב והפעם הצלחתי להשתלב וללמוד את הריקודי החדשים. החוגים אצלו הם קטנים 20-15 איש בימי ראשון וכ 30-20 בימי שלישי. המקום לא צפוף ואפשר לקלוט.ואם מבקשים שהוא יחזור על הצעדים הוא נענה. הוא פשוט עוד לא שיכור מהצלחה. גם אני חזרתי להרקדה לשם פעילות גופנית ולשרוף קלוריות. לך יש ניסיון בריקודים אפילו אם אלה לא היו רקודי עם ,לכן אמור להיות לך יותר קל להשתלב בריקודים. מילת המפתח היא התמדה.בהתחלה זה קשה כי לא מכירים את הריקודים ואת הצעדים.אבל במשך הזמן בהתמדה לומדים צעד צעד וריקוד ועוד ריקוד,וכך הופכים להיות רקדנים טובים.הכי חשוב היא ההתחלה ,אסור להתייאש. כפי שאמרתי החוגים של יוסי הם: בימי ראשון מתחיל בשעה 20:15 לערך עד שעה 23:00 המקום הוא:בית מפלגת העבודה קומה ב´ ברחוב שמואל הנציב נדמה לי שמספר 9. בפאסג´. בימי שליש:מתחיל בשעה 20:15 ומסתיים ב23:30 פחות או יותר. המקום הוא המתנ"ס בשכונת דורה. לעוד פרטים את יכולה להתקשר למדריך יוסי ולשאול אותו. מספר הטלפון הוא:8356258-09. הסלולרי:827698-058. אם את ניידת יש גם ריקודים בקיבוץ גן שמואל וכן בקיבוץ העוגן.אבל אני לא יודע אם הם נועדו למתחילים.את יכולה לברר.

למתלבטת היקרה!

קודם כל, ומעל הכל המון המון מזל-טוב!!!
החלטתך להתחיל בפעילות גופנית נבונה ומועילה ביותר. כמובן, על מנת שתוכלי להתמיד את צריכה גם לאהוב את הפעילות בה את עוסקת. כמו שהבנת בעצמך אנחנו כאן בפורום "מכורים" בלב ונפש לריקודי העם, ויש לזה הרבה סיבות טובות, שאת חלקן נתן לך יום טוב. בעיני - הסיבות העיקריות שכדאי לרקוד זה שזה באמת ובתמים כיף!!! הריקוד ממלא את הלב בשמחה ואת הגוף באנרגיה חדשה. על הדרך את גם מאבדת אי-אלו קלוריות (ולפעמים גם היקפים)... וחוזרת לכושר - והכל תוך כדי בילוי. לא ספורט במובן הרגיל של המילה אלא בילוי אמיתי בכיף. רוקדים, שרים תוך כדי, מכירים אנשים ונהנים. וכן, בוודאי שאפשר להנות גם בלי בן זוג. המון המון מהבנות שאני מכירה באות ללא בן הזוג שלהן - הן אוהבות ריקודי עם והוא לא - אז הן הולכות לבדן ונהנות מאד. את לא תהיי יחידה בהרקדה שהשאירה את בעלה בבית... (וזה פותר גם את בעיית הבייביסיטר, לא?
) בקיצור - כדאי. חד משמעית כדאי. ואיפה להתחיל באיזור נתניה? עד כאן יכולתי לעזור. אין לי מושג - אני ממש לא מהסביבה... בהצלחה, וברוכה הבאה לפורום, ושוב - מזל טוב!

avigal23

New member
שלום!

שלום לך! קודם כל מזל טוב-את אחרי לידה! את לא לבד שאת לא אוהבת לעשות ספורט...לי האמת אין כ"כ בעייה,אבל כשזה מגיע לבית הספר...אמ....טוב...עזבו... בקיצור ריקודי עם זה ספורט מעולה! ואם ברצונך גם להוריד מהמשקל או מה שזה לא יהיה זה ממש מומלץ! אם את עושה משהו ואת נהנית בו,תמצאי בו חסרונות? ספורט=ריקודי עם=הנאה!!! הוספתי קישור...מקווה שיצליח ריקודי עם בנתניה... לא הצלחתי להכניס לכאן את הרשימה(לא הרבה...)אז הפניתי אותך לאתר...והלוואי שהקישור יצליח... בהצלחה... משוחדים?אמ....אנחנו אומרים את שעל לבנו... עוד דבר...בדקתי בהצג לפני שזה שולח וזה מציג את העמוד רק צריך לכוון את העיר לנתניה ולעשות חיפוש... בהצלחה!

e.g

New member
הלא משוחדים!!!!!!!!!!!!!!

שלוםלרקדנית ריקודי סלסהזה לא תחליף תחליף של אף ריקוד בחוג. אני לא קראתי את התגובות של החברים בפורום בכוונה,על מנת שאוכל להביע דעה אוביקטבית. לפי דעתי חזרי לריקודי סלסה הוספי הליכה בהדרגה של 15 דקות עד 45 דקות לסרוגין (יום הליכה יום ריקוד)
בהצלחה

למעלה