שוקת מים

noamshalev

New member
שוקת מים

שלום שלום בניתי לול נחמד.. ואני בקרוב אכניס לשם תרנגולות ערביות. באיזו שוקת צריך להשתמש? וכמה עולה שוקת +-? הלול קטן וביתי, לא יותר מ 4-5 תרנגולות. ועוד שאלה, תרנגולות ערביות ותרנגול לבן כזה רגיל אין בעיה לשים יחד? תודה

אם המטרה שגם יהיו אפרוחים

אז פיילה/גיגית מים כאשר יש בה אבנים והמים לא עוברים את האבנים, כך שאפרוחים לא יטבעו בה, ואין שום בעיה להכניס תרנגולות מסוג מסויים עם תרנגול מסוג אחר, אצלי יש תערובת מעניינת של תרנגולות, ותרנגול ננסי שעושה עבודה טובה.

noamshalev

New member
אפרוחים לא בתכנון כרגע

נניח ואני שם שוקת, ולאחר זמן מה יהיו לי אפרוחים, תמיד אפשר להוסיף את הגיגית. כמה עולה שוקת מהסגנון הזה? (יש לי כבר מיכל מים עם מצוף לחבר לשוקת).

כלי מצוין לשם כך יש בקצהו חור עים חוט לכוון ג

גובה לכול הגילים, וכמובן ככול שגודלים כך מגביהים,יש צורך לנקות כלי זה פעם בשבוע לפחות, היתרון בכלי שאין בעיה של חוסר מים,לפי דעתי אין צורך בכלי נוסף הלכתה על הבסט,

noamshalev

New member
מעדיף להזנה קבועה

אני מעדיף הזנה קבועה כי הלול גם ככה לא צמוד לקו מים, אז ממילא אני מכניס צינור עד ללול. אז עדיף קבועה. כמה עולה שוקת עם הזמנה קבועה? ואיפה ניתן לקנות? תודה

gigirom

New member
פעמון - המשך

הי נועם, יש לך אפשרות או להיכנס לאתר של החנות "חמד לחי" או להרים טלפון אליהם. לגבי פעמון, אני לא מכיר חנות שמוכרת, יכול להיות שתוכל למצוא ב"גרעין" http://www.hagarin.co.il/He/home/shops/01/Default.aspx?ContentID=61 שים לב כי כיום מגדלי העופות המסחריים כבר לא משתמשים בפעמון, הם עברו לשימוש בכוסיות שתיה ולכן במידה ואתה מכיר איזור שבו יש לולים, תוכל למצוא את הפעמונים זרוקים בחוץ או לחלופין למצוא לולן שסביר להניח ייתן לך אותו בחינם. בהצלחה גיל

noamshalev

New member
תודה

האמת אני גר במושב, אני אעשה פעם סיבוב לראות. לפני שבוע ראיתי היו זרוקים כ 10 פעמונים. אבל היה רק החלק של הפעון בלי המנגנון כולו, לקחתי אחד למקרה שאמצא מנגנון
תודה רבה על התמיכה, אני מניח שיכנסו התרנגלות יבואו עוד שאלות

gigirom

New member
בכיף

אני התחלתי לפני שנתיים עם 2 תרנגולות בשביל הכיף וכיום יש לי כ-20 תרנגולות חלקן לבנות (לגהורן), חלקן ערביות (בלאדי) וחלקן גטע טהור (רוד איילנד). כמו כן יש לי 3 פניניות, מלא ארנבונים, 3 ברווזים מסוג ברבר ו- 29 אפרוחים, כך שאתה יכול להבין לבד כי אני כבר מכור
אז כמו שאמרתי בכיף!

למעלה