שוק אוכל עולם

  • פותח הנושא Nרב
  • פורסם בתאריך

Nרב

New member
שוק אוכל עולם


בפעם האחרונה שהוזכר פה (למיטב זכרוני) היה כשהתקיים לראשונה, והדעות כאן היו חלוקות (בעיקר כלפי עושר המטבח הפיליפיני והסודני....). היינו אז (בראשון) ובאמת היה קצת דל וארגון קצת ג'יפי.
הפעם, הגענו לסיבוב החמישי, בבן אביגדור בת"א והיה פשוט מעולה, סיפור הצלחה מבחינת כל המשפחה: מקום מרווח, ארגון מעולה ובראש ובראשונה מגוון גדול מאד של מטבחים -
אנחנו טעמנו:
כריך דרום אפריקאי
חצ'פורי (של טש וטשה) גבינה וביצה
שלישית דים סאם חביבה
נקניקיה של חזיר וגאודה שהילדה עד עכשיו מדברת בשבחה
צמד סמוסות חומוס
"קרפ" עם תבשילים מדרפור
אינג'רה ותבשילים אתיופיים
רקלט שוויצרי - הגבינה הותכה על תפו"א
באן עם פטריות
ראמן עוף
קציצת ירקות יפנית מפתיעה שהותכה עם גבינה
קציצות טעימות מקימצ'י קוריאני
קינחנו ב:
פנקייק מקמח טף בדוכן האתיופי
מקרונים מהדוכן הצרפתי
גלידת מאצ'ה (שהרגישה קצת תעשייתית) עם טופינג קראנצ' מהדוכן היפני.

הבנות נהנו מהעושר ורצו מדוכן לדוכן לברר מה עוד יש, והיו עוד אמפנדס, ורול יפני "שי שי" ועוד דוכנים של מיני בשרים, ודוכן הונג קונגי עם פנקייק שזכה לתור ענק.
הארגון היה מעולה, היה נקי, מקומות ישיבה, בר ענק לקניית שתיה ואין לי ספק שנחזור.
יש לציין שאין מה להשות ל"שווקי האוכל" שנפתחו פה שאמנם מציעים אוכל לכל המשפחה, אך די באותו שטאנץ...
 
מרב, הדיווח היה מעניין אך אני חוזרת ומציעה להקפיד על רישום

המנה מתחת לתמונה. בטח ובטח בדיווח כזה על מאכלים לא מוכרים. תודה.
 

Nרב

New member
ברור צודקת, העליתי אותן רגע לפני שעזבתי את המחשב ועכשיו

אני לא יכולה לערוך את הכיתוב. לא נעים לי לטרחן עכשיו ולהעלות כל תמונה בנפרד
 

passioneta

New member
מאוד, בעיקר באיזור אוסאקה והירושימה

יש מתכון שלי ברשת...
 

Nרב

New member
ממש טוב לאוכל רחוב,

לא ציפינו לגורמה...
היה חשוב לנו להכיר מגוון מאכלים ומטבחים והקונספט גרם לבנות לנסות מאכלים במסעדות שלא היו מוכנות להכנס אליהן (כמו האתיופי, הדרפורי) או שלא נגיש לנו ביום יום (הקציצות היפניות והקוריאניות, הרקלט למשל).
כאמור, הצלחה רבה :)
 
ואלה באמת מחירי אוכל רחוב?

רק הערה קטנה: זו לא קציצת קימצ'י, אלא קימצ'י פאנקייק. לקוריאנים יש כמה וכמה סוגי פאנקייק כאלו, כשהאהובה עליי היא דווקא הכי פשוטה, עם המון המון עירית ושום, ורוטב סויה וקימצ'י בצד (טוב, כמעט בכל ארוחה בקוריאה יהיה קימצ'י בצד...). מגישים אותן גם כאוכל רחוב וגם במסעדות עממיות.
נדמה לי ש"הקציצה היפנית" זה אוקונומיאקי, אוכל רחוב שמזוהה מאוד עם אוסקה.

אח, למה אין פה אוכל קוריאני, למה.
 

Nרב

New member
כל מנה עלתה 15-30 ש"ח

והמבחר שרשמתי השביע 2 מבוגרים, 2 מתבגרות וילדה :)
 

מיתר44

New member
אתמול - כתבה מצולמת בערוץ 2. התרשמות חיובית בהחלט

אודה באם תועלה פה הודעה על המופעים הבאים שלו.
 
אולי זה קטנוני...

...אבל מוזר לי שצריך לשלם דמי כניסה. נתקלתי בזה בכמה אירועים כאלו של שווקים (אם של אוכל ואם של אופנה) בארץ וזה לא ברור לי. זה כמו לשלם 10 שקלים לסופרמרקט כדי להיכנס אליו ולהתחיל לקנות - הרי לא באים לשם בשביל להסתכל...
 

Nרב

New member
אני דווקא מבינה את זה - זה תשלום למקום המארח

(מקום לאירועים) שלא עושה זאת לשם שמיים. יש שם צוות מנקים, מסדרים, מאבטחים ועוד.
התשלום לאוכל צריך להגיע למבשלים בלבד (שבטח משלמים עבור הדוכן איזשהו סכום).
 
ברור שלא לשם שמיים

אבל גם הסופרמרקט או הקניון או שוק הנמל או שוק נחלת בנימין לא פועלים לשם שמיים. כאירוע שכל מטרתו הוא למכור וכל מטרת הנכנסים אליו זה לקנות, לא ברור לי למה לדרוש עוד כסף בכניסה (גם אם סימלי). זה אחרת אם מדובר באירוע שכולל גם בידור או סדנאות או משהו שלא עולה בעלות נוספת. כאן מן הסתם הדוכנים המשתתפים משלמים למארגנים בעד כל מה שציינת.
 
למעלה