שוק הנדלן בנתניה (לעומת חיפה)

torino106

New member
שוק הנדלן בנתניה (לעומת חיפה)

אני חושש שלא אמצא דירה להשקעה בגוש דן. אני מחפש לפחות 50 מ"ר במחיר של עד 900K ש"ח.
ולכן המקום הבא זה נתניה או חיפה..
אילו מבין 2 הערים הנ"ל עדיפה להשקעה?
את חיפה אני מכיר. את נתניה איני מכיר כלל..
בבדיקה ביד 2, ראיתי שהאיזורים שאני יכול לקנות הם: מרכז העיר, נאות שקד, וקצת בקצה המזרחי של העיר ליד נורדיה (הרב יצחק בן חנן). באיזו שכונה הכי כדאי לי להתמקד?
אשמח לכל טיפ שיש לכם על נתניה...

תודה רבה

המשקיעים בורחים: מספר הדירות שנרכשו להשקעה ירד ב-41%

הנתון הזה מתייחס לחודש 12/2011.

בחודש 11/2011 הייתה דרך אגב ירידה של 50% ברכישת דירות להשקעה ע"י משקיעים.

בשנת 2011 הייתה ירידת מחיר בתל אביב של 4%.

http://www.themarker.com/markets/1.1642169

וגם בשנים אחרות הייתה ירידה ברכישת דירות להשקעה ו/או ירידת מחירים פה ושם ו/או ירידה במספר עסקאות פה ושם.

אפשר לזרוק את הנתונים האלו לפח ההיסטוריה, הם נתונים חסרי משמעות על גרף של מגמה כללית של עליית מחירים החל משנת 2009 ואנחנו יודעים גם כמה דירות להשקעה נרכשו בתקופה הנ"ל. תנודיות כזו או אחרת אופיינית לכל מגמה מסויימת. האם ישנם נתונים חדשים שמצביעים על כך שהמגמה הכללית הנ"ל משתנה? לדעתי האישית לא וגם הסברתי בעבר מדוע לא.

אותם אנשים שמתריעים כבר שנים "בועה" "בועה" ו- "הבועה תיכף תתפוצץ", זה בסדר לחשוב כך, לכל אחד יש זכות לחשוב מה שהוא רוצה, תרחיש כזה אפילו אפשרי תיאורטית, אבל הייתי מציע בכל זאת למען ההגינות, גם למי ששבוי בקונספציה מסוימת, לסייג את הדברים ולומר שתרחיש כזה גם ייתכן שלא קיים בישראל, מדובר בכלכלה ואין תרחישים וודאיים בכל מקרה, קחו בחשבון שיש הרבה אנשים שלא מבינים בכך ויושבים על הגדר במשך שנים בציפייה לירידת מחירים ועד כה נפגעו מכך ויכולים להמשיך להיפגע מכך (או שיכולים גם שלא להיפגע מכך, תלוי מה התרחיש שיתממש).

aeonf

New member
המלצה

תתמקד באיזורים שאתה כן מכיר, הסיכוי שתקנה דיל טוב הוא גבוה הרבה יותר באיזור שאתה כן מכיר, אלא אם כן יש לך זמן ללמוד את המיקום על בוריו.

dat nigga daz

New member
לדעתי תלך על חיפה...

אם אתה כבר מכיר את האיזור יהיה לך טיפה יותר קל..
את השוק בנתניה אני לא מכיר בכלל, אבל יש כאן מישהו בפורום שחזק שם

העיקר שיכנס עוד קצת כסף לשוק הנדל"ן המקרטע... ההה?

למעלה